A legfinomabb halételek mindenkinek!

Ilyés Zsófi

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Minden ember szeret enni, a halban pedig számos ásványi anyag és vitamin megtalálható, nagyon egészséges. Akárcsak a sertést, birkát és más állatot is ezer -féle módon el tudunk készíteni, úgy a halakból is isteni gasztronómiai finomságok készülnek. Mutatom a legjobbakat! :)

 

A halak tele vannak számos vitaminnal és ásványi anyaggal, ami nagyon jót tesz az egészségnek, ennél fogva érdemes belőle kiadós mennyiségeket fogyasztani. Persze unalmas lenne állandóan ugyanazt a halas ételt enni, így a halfélékre és a tengeri „gyümölcsökre” is számos recept létezik. Most összeszedtünk nektek pár nagyon ízletes halas ételt! :)


1. Fóliában sült lazac

Ami kell hozzá:

  • 30 g olvasztott vaj
  • 4-5 nagy sárgarépa leszeletelve, vékonyan
  • 220 g főzött szélesmetélt
  • 3 dl tejszín
  • 6 újhagyma csíkokra vágva
  • só és frissen őrölt bors
  • 80 g megmosott vízitorma
  • 4 szelet átmosott, megtörölt lazac
  • 2 ek. kapor vagy petrezselyem zöldje
  • 1,5 dl fehér, száraz bor
  • citromszeletek és kapor a díszítéshez

A sütőt 180 fokra melegítsük elő, szükségünk lesz négy db körülbelül 50 centiméteres alufóliára, melyeket kevés vajjal megkenünk és a széleknek 5 centimétert szabadon hagyunk. A sárgarépát öt percig főzzük, majd egy tálba tesszük lecsurgatva, hozzákeverjük a főtt tésztát, valamint az újhagyma felét,  tejszínt, majd sót és borsot adunk hozzá.

Az így kapott keveréket négy részre osztjuk majd a fóliára halmozzuk és megszórjuk a vízitormával. Ennek a tetejére kerül a lazac és a maradék vaj, ezután az újhagyma maradéka és még további só bors, majd kaporral vagy petrezselyemmel szórjuk meg, ezután ráöntjük a bort is.


Ezután a fóliát felgöngyöljük, majd a végét szorosan összenyomjuk. Sütőlapra tesszük és 15 percen át sütjük, majd ezután a sütőből kivéve öt percig állni hagyjuk, ezután citromkarikákkal és kaporral tálaljuk, egyszerűen isteni!

Ha mégsincs kedved otthon a konyhában szorgoskodni, de mennyei ízvilágú halételre vágysz, javaslom, látogass el a Világ Legszebb Kávéházába, ahol az új tavaszi étlap kínálatán többféle halas fogás közül válogathatsz! Lapozd fel az étlapot, s ne késlekedj! Halételre fel! :)

2. Kapros hal

Ami kell hozzá:

  • 1 kg tonhal
  • olaj
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 2 db citrom, vagy 1,5 dl citromlé
  • só, bors
  • friss vagy apróra vágott és szárított kapor

A vöröshagymát felszeleteljük miután félbevágtuk, ezután olajban sütjük. Ezt követően a két citrom levét ráöntjük, és sózzuk, borsozzuk, ezután kaporral szórjuk meg.

A megtisztított tonhal szeletet ketté vágjuk és rátesszük, majd közepes lángon sütjük, míg meg nem pirul. Óvatosan, apró rázogatásokkal keverjük, ha egy picikét szétesik, az nem baj. Eleinte enged egy kis levet, de ezután szépen meg is sül. Ha kész, rizset tálalunk hozzá.

További finomságokért lapozz a következő oldalra! :)


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence...

Optimist

Optimist vitorlás hajó leírása Az Optimist egy kicsi, egyszemélyes vitorlás hajó....

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál.

Keszthelyi Vöröskeresztes Vízimentő Egyesület Kikötője

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Keszthely iVizimentő Egyesület...

Laser

Laser vitorlás hajó története 1970-ben tervezte Bruce Kirby. A Laser nagyon hamar...