Nappali trendek 2013? A kulcsszó: Légy egyedi! Megmutatjuk, hogyan!

Tinta Krisztina

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Egyediség és egységesség- ebben a két szóban tudnám meghatározni annak a titkát, hogyan lehet az otthonunkban azt a hangulatot és látványt megteremteni, ami után vágyakozunk. Sokszor előfordul, hogy megvásárlunk több lakásdekorációs elemet, amelyek mindegyike külön-külön is egy remek darab, az összhatás mégis elmarad.
Ha szeretnénk megteremteni az otthonunk összhangját, érdemes komplexen átgondolni az egyes helyiségek elrendezését, berendezését. Az egységet megteremteni a legjobban a lakástextíliákkal tudjuk, hiszen azok adják a végső simítást.
 
Egy nappaliban lényeges elem a függöny vagy a római roló, a kanapé, a fotel, a díszpárnák, esetleg az asztalterítő.
 

A legfőbb elem: kanapé és fotel

Milyen a kanapéd? Tudod cserélni rajta a huzatot? Ha tudod cserélni rajta a huzatot, könnyebb a dolgod, mert így ezt is meg tudod változtatni, ha szeretnéd. Ha nem cserélhető rajta a huzat, akkor is van rá lehetőséged, hogy feldobd egy kis takaróval. Nagyon divatos mostanában, hogy kisebb futókat helyezünk el a kanapén keresztben. 
 
 
A másik lehetőséged, hogy az egész kanapét leteríted egy nagy ágytakaróval. Ezt is tudod úgy igazgatni, mintha teljesen rászabták volna a kanapédra, pusztán néhány helyen be kell tűrni az ülőfelület köré és a karfánál, a háttámlánál, ha lehetséges. Ennek csak annyi a hátránya, hogy használat közben ez bizony elmozdul. Viszont ha fekszel a kanapén és tévénézés közben fázol, egyszerűen magadra hajthatod. Ha nem tudod így megoldani a kárpitcserét, még mindig vásárolhatsz egy olyan ottománt a kanapéd mellé, aminek kárpitját igazíthatod a többi lakástextilhez. Az ottomán nagyon praktikus, hiszen felrakhatod rá a lábad, de akár kisasztalként is szolgálhat. 
 

Díszpárnát a kanapéra

A díszpárna ma aranykorát éli. Ha nem tudsz a kanapédon huzatot cserélni, dobd fel a kanapét néhány díszpárnával. Ha igazán jó hatást akarsz elérni, csoportosítsd őket és legalább 3 darabot helyezz el egy helyre. Színben, mintázatban legyél bátor! Legyen közte olyan színű és mintázatú, ami a függönnyel vagy a római rolóval megegyező anyagú. Nagyon divatos, ha ugyanabból a textilcsaládból tudunk választani ugyanolyan színvilágra épülő, de más mintázatú díszpárna huzatot. Rengeteg divatos kispárna huzatot (mint pl. a képen) találtam egy webáruházban, ha ide kattintasz, megnézheted őket Te is! 
 

Függöny vagy római rolót tegyünk az ablakra?

Miért ne rakhatnád akár mind a kettőt? Nagyon divatos, ha kombináljuk ezt a kétfajta ablakdekorációs eszközt. A római roló vagy más néven raffroló nagyon sokféle lehetőséget nyújt a megfelelő fényviszonyok kialakítására, hiszen többféle pozícióban is megállíthatjuk. Dekorációs szempontból meg azért nagyon jó, mert választhatunk olyan textíliát hozzá, amilyen például a kanapéhuzatunk vagy a díszpárnánk, esetleg az asztalterítőnk. Ezért könnyedén képezhetünk vele egységet. Választhatunk olyan típust, amihez nem kell külön karnis, de ha már van karnisunk, az sem baj, mert akkor is van megoldás.
Gondoljuk át alaposan a lakástextil választást!
 
Nagyon gondosan válasszuk ki a textíliát. Ha tehetjük, vigyünk haza belőle egy kis darabot, mert az otthoni fényviszonyok között egészen másként mutathatnak, mint a boltban, mesterséges fény mellett. Az is előfordulhat, hogy emlékeinkben teljesen másképp élnek az otthoni színek és a boltban hiába gondoljuk azt, hogy biztos jó lesz, mégis mellényúlunk.
 
 
Végezetül pedig, ha a nappali textíliáit tervezzük, mindenképpen minimum ezt a három fő elemet egyszerre válasszuk ki és döntsük el, hogy melyiket szeretnénk. Az előbb említett webáruházban találtam raffrolókat és függönyöket is, valmint huzatokat kanapékra. Kattints ide, és néz körül, hogyan lehet kedvező áron a te nappalid is divatos! 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Romantikus vacsorahelyszín Budapest

Romantikus vacsorahelyszín Budapest - A város idilli hangulatát, és a békeidők harmóniáját...

Rendezvényhelyszín

Rendezvényhelyszín Balaton vagy Budapest legszebb részein? Országunk szerencsére gyönyörű...

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...

Hangjelzések

Bár a vitorlázók többsége nem használ hangjelzéseket, a géphajók jelzéseinek...