Tudjuk hogyan búcsúztasd a nyarat: 3 remek nyárzáró gasztroprogram a Balatonnál

Marx Károly

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sajnos olyan fesztiválokat, amik meghaladják az 500 főt, nem lehet megtartani, de egy jó szabadtéri elit gasztrós esemény előtt nincs semmi akadály. A következő cikkünkben három olyan programra hívunk meg benneteket, amelyekkel még bearanyozhatjuk a nyár utolsó napjait is. Tihanyba, a Hegymagason főz a budapesti SALT, a 2HA Szőlőbirtokon pedig a pincészet legjobb boraival búcsúztathatjuk el ezt a szép nyarat.

Hegymagas, Bencze Birtok,SALT 2020. augusztus 13-15.

A SALT elit csapata ellátogat a hét második felében Hegymagasra, azon belül a Bencze Birtokra költöznek. Mind három napon rendhagyó, élményvacsorákat kapunk majd a csapattól, akik a szabadban, a tűz mellől szolgálnak majd fel minket különböző ínyencségekkel. A Bencze Birtok körülbelül 20 hektáron termel különböző magyar szőlőket. Ilyen szőlő például a kéknyelű, a piros és a kék bakator. Az ezekből készült borokat leginkább a világ legjobb éttermeibe szokták szállítani. Az esemény során egész estét programokon tudunk majd résztvenni, és az ételekhez a Bencze Birtok borait párosítják majd, de lehet külön választani a Lees Brothers nemzetközi tételeiből is. Ha valaki valamilyen oknál kifolyólag nem fogyaszt alkoholt, az különböző dzsúzok közül tud majd választani. A SALT-ot ismerve most is két különböző vacsorakezdésre tudunk helyet foglalni, az egyik 18:30-kor a másik 20:30-kor kezdődik

Tihany, Séf Fesztivál 2020. augusztus 20-23.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe biztosítja majd a helyszínt a négynapos gourmet-fesztiválnak, ahol a magyar gasztronómia sztárjai gondoskodnak majd az ételekről. Ott lesz többek között: Segal Viktor, Széll Tamás, Varju Viktor és Wolf András is, aki az Év Strandétele 2020 zsűritáborában is volt. Ők fogják majd készíteni nekünk a különböző fogásokat, csak és kizárólag hazai alapanyagokból, a desszertért pedig a Mihályi Patisserie fog gondoskodni. Ezen az eseményen minden nap ugyan az az étel lesz elkészítve, így senki se fog lemaradni a legfinomabb ételekről, gondolok itt a bográcsban készült levesre, vagy a legkülönbözőbb ízű szörpökre. A minőségi, kizárólag hazai alapanyagokra alapuló fesztiválon az ételeket a séfek közösen készítik majd el. Érdekel, hogy melyik napokon mi lesz a menü? A követekző oldalon megnézheted!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Turbó vásárlás

A járműgyártsában leggyakrabban használt feltöltőtípus a turbófeltöltő.  A...

Bum

A bum meghatározását lásd a nagyvitorlarúd szótárszónál.

Csónak

A csónak olyan vízijármű, melynek hossza a 7 métert és vízkiszorítása a három tonnát,...

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael...

Rendezvénytermek Budapesten

A tökéletes rendezvénytermek Budapesten olyan helyszínen helyezkednek el, ami távol esik a...