Az eredeti, hamisítatlan tiramisu receptje egyenesen Olaszországból- ezt te is imádni fogod!

VN, NA

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy igazi csoda, amit nem lehet nem imádni. Olyan régen keresem, kutatom annak az igazi Olaszországban is kapható tiramisunak a titkát, és végre megtaláltam! Csempésszetek ti is egy kis olasz hangulatot a szürke, karanténba töltött napotokba, esetleg párosítsátok egy finom limonádéval, kapcsoljatok be egy utazós filmet, és már indulhat is a képzeletbeli nyaralás a nappaliban, vagy a teraszon, szerencsésebb esetben a kertben! Mutatom is az isteni, klasszikus olasz tiramisu receptjét!

A tiramisu története

Ha Olaszország gasztronómiai kincseiről kezdünk el beszélni, akkor nem maradhat ki a sorból a tiramisu. De vajon honnan származik ez a mennyei finomság? A tiramisu történetét elég nagy homály fedi, az biztos, hogy valahonnan északról származik ez a mennyei finomság, de hogy az Treviso, Siena vagy éppen Torino e a tiramisu őshazája, arról megoszlanak a vélemények. Rengeteg verziója van manapság, csokis, epres, banános, ilyen-olyan szeszes, például sörös, de egy biztos, az alapja egy jó kávé, mascarpose és egy adag babapiskóta! Nézzük is a klasszikus olasz tiramisu receptjét! Előre szólunk, hogy nagyon egyszerű lesz, szinte lehetetlen elrontani, viszont annál finomabb!

Hozzávalók a klasszikus olasz tiramisuhoz

3 tojás
250 g mascarpone
2 csomag babapiskóta
3 evőkanál cukor
1 rúd vanília
kakaópor
3 dl kávé
1 dl amaretto

A klasszikus olasz tiramisu elkészítése

1. Nincs tiramisu kávé nélkül! Éppen ezért első lépésként főzz le egy jó adag kávét, és hagyd langyosra kihűlni, mire a többi lépéssel végzel, megfelelő hőmérsékletűnek kell lennie, ha ezzel kezded a folyamatot! Egészen pontosan 3 dl-re lesz szükség a tiramisuhoz.
2. Válaszd szét a tojásokat, tedd külön a sárgáját és a fehérjét! A sárgáját keverd ki a cukorral és a vanília magjaival, majd add hozzá a mascarponét, és dolgozd össze alaposan! A fehérjét pedig verd habbá, és forgasd hozzá az előbb elkészített krémhez!
3. Most jön a babapiskóta, mártogasd a már mostanra megfelelő hőmérsékletű kávéba, de vigyázz, ne sokáig, mert akkor nagyon szottyos lesz. Vegyél elő egy tálat, és helyezd az aljára a megmártogatott babapiskótákat szép sorjában. Ezután locsold meg egy kis likőrrel, és jöhet rá a kikevert mascarponés krém, rétegezd rá nagyjából a felét, és szórd meg kakaóporral! Majd jöhet még egy réteg, azaz ismételd meg az egész folyamatot: kávéba mártott babapiskóta, mascarponés krém, likőr, és a kakaópor! Ha kész mehet a hűtőbe! 
Fogyasztás előtt várj minimum egy 6 órát vele, hogy összeálljanak az ízek!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Halzolás, perdülés

A hajó irányváltoztatása elfele a széltől, melynek során a hajó iránya – farával a...

Ciklon

A ciklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában alacsony légnyomás uralkodik,...

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása.

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos...

Flokko

A flokko egy könnyű széljelzó szalag.