Split Olympic Sailing Week 2010

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Kedves vitorlázó barátaim,

A spliti Yacht Club Labud valamint a többi helyi egyesület (Mornar, Split, Zenta) nevében engem ért a megtiszteltetés, hogy meginvitáljam Önöket a 6. alkalommal megrendezendő Split Olympic Sailing Week versenyre, amit Március 17-21. között rendezünk a Split előtti vízterületen.

 

Split Olympic Sailing Week 2010

A rendező Y.C. Labud időt és energiát nem kímélve dolgozik azon, hogy a SOSW egy sikeres versennyé nője ki magát és méltán csatlakozzon Európa legrangosabb regattái közé, melyek az olimpiai osztályok számára kerülnek megrendezésre.
Úgy gondolom, hogy ahogy a környező országoknak, így magyar vitorlázóknak is remek lehetőségeket nyújthat a regatta, hogy versenyzőik megmérettessék magukat. Klubunk megközelíthetősége a modern utaknak köszönhetően manapság jóval egyszerűbb, mint a korábbi években, valamint a helyszín infrastruktúrája és természeti adottságai kíváló lehetőséget nyújtanak az év eleji felkészüléshez, edzésekhez.
Reméljük, hogy sikerül szoros együttműködést kialakítani a magyar vitorlázókkal s versenyünk kihagyhatatlan álomásává válik versenyzőik felkészülési programjának.

Mint bizonyára értesültek róla, a horvát vitorlás válogatott 2009-ben érte el legnagyobb sikereit.
A Fantela –Marenic 470-es párosunk világ - és Európa-bajnokságot nyert, Kljakovic Gaspic-Bambi Finn dinhyben szerzett európa-bajnoki címet és harmadik helyen végzett a világbajnokságon. Szintén Finn osztályban Marin Misura EB. 4. helye is kiemelendő, épp úgy, mint Tina Mihelic Laser Radialban szerzett európa- bajnoki címe. Standard laser válogatottunk az egyik legerősebb csapat a világon, de 49er osztályban is a világ élvonalában versenyez a Kostov-Cupac kettős. A fent említett versenyzők és edzőik mindannyian segítségünkre vannak abban, hogy Splitbe csábítsunk minél több eredményes vitorlázót emelve ezzel a verseny színvonalát.

Jelenleg Oroszországból, Franciaországból, Szlovéniából, Csehországból, Szlovákiából, Olaszországból és Németországból kaptunk visszajelzéseket versenyzőik részvételi szándékról a Split Olympic Sailing Week-en.

Enegedjék meg, hogy még néhány fontos információt megosszak önökkel:

- ingyenesen biztosítunk szállást minden versenyzőnek, aki az ISAF világranglista első 10 helyén szerepel
- 2010. február 17-ig minden leadott nevezést 50% kedvezmény illet meg
- 2 külön pályán kerülnek megrendezésre a hajóosztályok futamai
- a versenyt megelőzően ingyenesen biztosítunk edzés lehetőséget mindenkinek
- klubbunk a Y.C. Labud lesz a rendezője a 2010-es Finn dinghy Európa-bajnokságnak, és az azt követő Finn Masters világbajnokságnak, így a SOSW remek lehetőség a helyi viszonyok megismerésére minden Finnes számára.

Mindekinek sikeres, szélben gazdag szezont kívánok…találkozunk Splitben!

 

Karlo Kuret, versenyrendező

Split, 03. January 2010.
 

 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...

Man Over Bord

Man Over Bord: Keresd a Vízből mentés szótárszónál.

Születésnapi buli helyszín Budapest

Igényes, elegáns, exkluzív születésnapi buli helyszín Budapesten? Megtaláltad! A...

Kávézó Budán

A PRE-GO egy különleges kávézó Budán, ahova érdemes ellátogatnod, ha a minőségi kávézás...

Tőkesúly

A tőkesúly a nagyobb hajókon a víz alatti ellensúly. Nevezik még kielnek vagy ballasztnak.