Így készül az igazi balatoni strandbüfés palacsinta!

NA

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Balaton partjának gyönyörű vidéke híres a lenyűgöző kilátásokról, a színes strandokról és a finom ételekről. Az egyik legkedveltebb balatoni csemege a vékony tésztás palacsinta, amit számos strandbüfé és étterem kínál a tó körül. Ezek a lágy, vékony tésztából készült édességek tökéletesek a nyári kirándulásokhoz és a kikapcsolódáshoz a Balaton partján. De mi is teszi igazán különlegessé ezt a balatoni ínyencséget? Hogyan készül az igazi Balaton parti vékony tésztás palacsinta? Erről szól cikkünk.

Az igazi Balaton parti palacsinta elkészítése

Hozzávalók (kb. 40 darabhoz)

  • 50 dkg liszt
  • 3 db egész tojás
  • 1/2 evőkanál só
  • 1 liter jéghideg víz

Az igazi Balaton parti palacsinta elkészítése nem bonyolult, de van néhány trükk, amit érdemes tudni:


A lisztet összekeverjük a tojásokkal és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a szükséges mennyiségű vizet, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk. Ezt mindent simára keverjük egy habverővel. Ajánlott legalább egy órára pihentetni az elkészült tésztát, mivel ez javíthat az ízén és szerkezetén – igen, jól látod, NEM kell bele tej!

 

Az igazi Balaton parti palacsinta trükkjei

Sokan hozzáadnak olajat a palacsintatészta elkészítéséhez, de ez nem mindig a legjobb ötlet. Amennyiben a palacsintasütő túl forró, a tészta könnyen meglukadhat, és túl sok lyukat kaphat. A tészta állagára is hatással van a felhasznált tej mennyisége. Ha ugyanannyi tejet használunk, mint vizet, a tészta sűrűbb lesz.


A tojás mennyisége is meghatározó a palacsinta karakterében. Ha túl sok tojást használunk, a tészta kemény és törékeny lesz, míg a szódabikarbóna hozzáadásával omlósabbá tehetjük. A cukor jelenléte könnyen okozhat szép barna színt, míg a só hiánya az ízét befolyásolja.
A minőségi tojások is fontosak. Sokan, - hogy javítsák a tészta színét és ízét - bio tartásból származó tojásokat választanak. Azoknak, akik bolti tojást használnak, gyakran világosabb palacsintájuk lesz.


Azok a palacsinták, amelyekbe házi tojásokat használnak, általában mélyebb színekkel és gazdagabb ízekkel rendelkeznek. A minőségi tojásoknak köszönhetően a palacsinta olyan sárga árnyalatot kaphat, ami kellemesen kiemeli az étel vonzó megjelenését és jobb ízét eredményezi
Készítsd el te is ezt a receptet, ha valóban igazi Balatoni palacsintát szeretnél enni!


forrás: https://www.mindmegette.hu/ 
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Hétvégi gyerekprogram Symbol Budapest

Hétvégi gyerekprogram a Symbol Budapestben: Szeptember 13-tól május végéig tárt karokkal...

Programok Eger

Programok Eger közelében? Nem nehéz a választás, hiszen ebben a gyönyörű városban minden...

Balatongyörök Horgász Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Horgász Egyesület...

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes...

Autopilot

Autopilot: Elektronikusan vezérelt, tájolóval és GPS-el (Global Position System)...