Szuper fesztiválok idén is a Balatonnál!

Ilyés Zsófi

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ha nyár, akkor Balaton, és fesztivál. Minden évben egymás nyakába lógnak a magyar tenger környéki fesztiválok. És teljesen mindegy, hogy partyznánk napokon át, vagy magunkba szívnánk a kultúrát, itt minden évben megtaláljuk a nekünk megfelelőt! Mutatunk ezek közül párat. :)

 

1. Levendula Fesztivál Tihanyban

Ha Tihany lilában pompázik, akkor a nyár már tutira itt van, és nem csak a virágzó növények, hanem a kirakodóvásár is biztosan megragadja a figyelmünket, hiszen itt  a szörptől kezdve, a lekvárokon át a limonádékig mindent megkóstolhatunk a levendula ízével fűszerezve, és aki kíváncsi, hogyan is aratják ezt a varázslatosan szép és illatos növényt, még a levendula aratás folyamatát is kipróbálhatja Június 20-tól egészen 26-ig. Érdemes ilyenkor több napra jönni, hiszen a fesztivál ideje alatt minden nap remek programokkal készülnek a szervezők, amiket kár lenne kihagyni! A szállásról azonban nem árt időben gondoskodni, hiszen már jó előre megtelnek a szállodák és vendégházak Tihanyban. Mi ilyenkor egy nyugodtabb szállást szoktunk választani, ahol nincs hatalmas tömeg, mégis nagyon közel található a Levendula Fesztiválhoz. Kattints IDE és nézd meg, melyik ez a szállás!

2. Beach Fesztivál

A balatonfűzfői Beach Fesztivál a nyári fesztiválok „elő zenekara”, és felélénkíti bennünk az ismert Balaton-hangulatot. A Beach fesztiválon nem csak a megszokott előadókkal találkozhatunk, mint pl. a Punnany Massif, vagy Chris Lake, hanem a vízisport nem egy ágazatával színesíti a programkínálatot, tehát mindenképp érdemes pár napot eltölteni itt Június 22-től 26-ig.

3. Balaton Sound

A Soundra évente ezrek látogatnak el, és teljesen mindegy, hogy épp negyven fok van, és a haj is leizzad a fejről, vagy 100 km/h-ás szél, és nyakig tocsogunk a sárban, hiszen az elektronikus zene nagyjaiért bárki képes bármire, és a Soundon mint minden évben, idén sem lesz ezekben hiány!
Idén olyan előadók zenéire csápolhatjuk ki a lelkünket, mint Macklemore & Ryan Lewis, Robin Schulz, Armin Van Bureen, Oliver Heldens, és Fritz Kalkbrenner! Tehát jegyekre fel, és indulhat a csápolás idén is, a Soundon, 4 napon át, Július 6-10-ig!

4. Veszprém Fest

A Veszprémi nyári élet egyik színezője a már 12 éve minden évben megrendezett Veszprém Fest, amin ha részt veszünk, rengeteg zenei műfaj között választhatunk, a jazztől az operáig. Az idei programban felsorolt fellépők között ott lesz a Vaya con  Dios, Katie Melua, és állítólag már Rodger Hodson is igent mondott a felhívásra.

5. Művészetek Völgye

A tíz napon át tartó, Balatontól északra megrendezett Művészetek Völgye sokak kedvence, és idén már 26. alkalommal kerül megrendezésre! A régi, megszokott Hobo-klub, vagy a Palya-udvar mellett egészen új udvarokkal, táncterekkel bővül a Völgy, most már szélesebb programválasztékkal, idén Július 22-től egészen Július 31-ig.

6.Strand Fesztivál

A fesztivál 2013-ban került először megrendezésre, de 2014-re már olyannyira nőtte ki magát, hogy a borzalmas sáros idő ellenére is 72 000 ember bulizott itt, és a hihetetlen party élmény mellett azt sem szabad kihagyni,
hogy a Balaton régiójának egyik legnagyobb turisztikai élményei is egyben, és Augusztus 19-től olyan előadók zenéire bulizhatunk ájulásig, mint Steve Aoki,
a Simple Plan, vagy az All Time Low, egészen a nyár utolsó hónapjának 22-ik napjáig.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla...

Behúzókötél

A behúzókötél a vitorlák behúzására, kiengedésére, szélhez való optimális...

Borda

Borda – a hajótest keresztirányú eleme, merevítõje

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás...

Boci

A boci mentőcsónakot, hajó után köthető kis evezős csónakot jelent.