A tenger mélyének kincseit mindenkinek meg kell kóstolnia!

Ilyés Zsófi

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Számos olyan étel ismert, melyeknek köztudottan jó hatása van valamilyen testrészünkre, szerveinkre. A tengerben is számos ilyenre bukkanhatunk, ám nem sok ember van tisztában vele, milyen kincsek is ezek. Ismerd meg te is őket!

 

1. Halolaj

A halak olaja számos dologra jó hatással van, elsősorban táplálékkiegészítő kapszulákat készítenek belőle, melyeket hazánkban is számos boltban árusítanak.


Tele van omega-3-al, mely egy telítetlen zsírsav, a koleszterin szintet csökkenti, a vért hígítja, szívritmuszavarokra is tökéletes, szuper immunerősítő és potencianövelő is.
Tehát halakra és halolajra fel, csak jól járunk vele! :)

2. Kagyló

Franciaországban még nyersen is szívesen megeszik és úgy tartják, ez igazi királyi eledel.
Ebben találhatunk rá a legtöbb glükozaminra, mely az izmok és a porcok „kenőanyaga” , mely jótékony hatással van mindenkire, akinek a teste folyamatosan igénybe van véve.


Rengeteg kovavas van benne, mely a csontoknak tesz jót, a belőle készült balzsam pedig remekül könnyíti a testrészek fájdalmait.

További részletekért lapozz egyet! :)

3. Alga

Külső és belső felhasználása is javasolt, hiszen egyszerűen csodákra képes! Sok ember nem is gondolná, de a legtöbb táplálékkiegészítő egyik legfontosabb alkotóeleme.


Rengeteg nyomelem van benne, valamint szerves jód és klorofil tartalma is van, mely erősíti az immunrendszert és az öregedés ellen is képes valamilyen szinten ellenállni.


A kilók nem csúsznak fel tőle, ám fehérje, és számos vitamin, ásvány benne van, mely az egészségünkhöz csak kellhet.


 

4. Kaviár

Bár régen a szegények étke volt, ma már az étkek királynője ez, de az olcsóbb változatok is igen sokat érnek, hiszen tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal és kívül belül is csak jótékony hatása van.


Serkenti a kollagén termelést, a haj egészséges, fényes lesz tőle, a száraz, kirepedezett bőrrel pedig csodákat tesz.


Fogyasztás során azonban csak a tálalás előtt tíz-tizenöt perccel vegyük ki a hűtőből, valamint csak csont vagy acél evőeszközzel együk, hiszen acéllal valamint ezüsttel reakcióba lép. A vodka és a pezsgő tökéletes ital hozzá.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó...

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud...

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta...

Michel Desjoyeaux

Michel Desjoyeaux vitorlázó életrajz   Nemzetiség: Francia Születési idő:...