A világ top autó kiállításai 2012-ben

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

2011-ben az autógyártók a minél zöldebb és minél inkább csúcstechnológiás megoldásokkal igyekeztek elámítani az autóvásárlókat, nos ez a trend folytatódni látszik 2012-ben is. És íme a legfontosabb autó kiállítások rövid összefoglalása a 2012-es évre (már ami még előttünk áll).

Kína 12. autókiállítása

Április 27- Május 02-ig / Beijing, Kína


Ha valami túl tudja szárnyalni a genfi autókiállítást, akkor ez a kiállítás lesz az. A Beijingben zajló autókiállításon az összes autógyártó képviseltetni kívánja magát, méghozzá a legnagyobb erőbedobással, de ne feledjük el azt sem, hogy a kínai márkák is meg kívánják tartani piaci pozícióikat Kínában, az autógyártók legígéretesebb felvevőpiacán.


62. Pebble Beach Concours d’Elegance

Augusztus 19 / Monterey, Kalifornia, USA


A világ legnagyobb presztízzsel bíró autószépségversenye egyre inkább egy autókiállítássá szelídül, ahol a luxus autómárkák gyártói állítják ki debütáló illetve koncepció autóikat, a Pebble Beach Golf Course zöldellő gyepén.


Szeptember 20-27 Hamburg ipari járművek


A világ egyik legjelentősebb kereskedelmi/ipari gépjármű eseménye lesz a hamburgi kiállítás 2012-ben, amely a német busz és villamos gyártók egész tömegét vonzza, az idei évben különleges hangsúlyt fektetve a zöld és elektromos közlekedési eszközök, megoldások bemutatására.


Párizsi Motor Show
Szeptember 29 – Október 14 / Párizs


Ez a kiállítás is méltó riválisa lehet a genfinek, mint az év legnagyobb ilyen eseménye - a minden második évben megrendezésre kerülő Párizsi Motor Show-t igazán nagy felhajtás és pompa övezi.
Ezt az eseményt kíséri ráadásul a legtöbb egyéb rendezvény is, ami pedig igazán családbarát eseménnyé teszi, de ez ne tévesszen meg senkit - minden bizonnyal számos jelentős debütálás várható itt is, amelyet az autóipar éber figyelemmel kísér majd.
2010-ben 1,2 milliós látogatói számával a párizsi volt a világ leglátogatottabb motor show-ja.
 


Nemzetközi Autókiállítás Los Angeles

November 30 – December 9


A leginkább zöldnek kikiáltott show, a Los Angelesben megrendezésre kerülő esemény, amely népszerű helye az autógyártók leginkább ökobarát koncepció, illetve új modelljeinek a bemutatására. Kísérd figyelemmel az Év Zöld Autója díj nyertesét, amelyet a sajtókonferencián fognak kihirdetni.

 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Halfej

Halfej: a nagyvitorla felsõ sarkába préselt fémlemez.

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...

Cockpit

A cockpit (ejtsd: kokpit) jelentése fedélzeti munkaterület.

Sloop vitorlás

            ...

Balatongyörök Horgász Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Horgász Egyesület...