IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Favonius a nagyok előtt.

2009.07‐16‐19. Balatonlelle

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Szerencsétlen indulás

Nem indult szerencsésen a IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj, hiszen a rajt előtt röviddel a meteorológiai helyzetre való tekintettel a rendőrség nem engedte a versenyt elstartolni és így a kikötőbe szorult a 61 egységet számláló regatta mezőnye. Szerencsére.

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Társadalmi események

A verseny társadalmi része már pénteken elkezdődött, hiszen az M Profood labdarugó gála keretein belül szerepelt a magyar ügyvéd válogatott, a parlament válogatott és a lellei öregfiúk csapata. A gyenge mondhatni semmi szélben még egy modellhajó bemutatóra is sor került. Estig az is megtörtént, amire minden versenyszervező vágyik. A BL Apartements & Yachtclub 160 férőhelyes kikötője csurig megtelt a versenyre érkező hajókkal.

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - 61 hajónevezett

Szombat reggelig mintegy 61 egység adta le nevezését a versenyre. Az OTP Private Banking és a Volvo támogatásával megrendezésre került regatta lassan, az egyik legnépszerűbb szakmai versennyé válik.

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Halasztás

A szombati napon a versenyrendező Erdélyi Béla azzal a tudattal szerette volna elengedni a mezőnyt, hogy a beharangozott vihar előtt célba érnek. Sajnos a front felgyorsult és még mielőtt a csapatok vízre szálltak halasztani kellett a futamot. Ezt a rendőrség is megerősítette és a kialakult meteorológiai helyzetre tekintettel felfüggesztette a verseny engedélyét.

A halasztás nem volt hiába való, mert a több lépcsőben érkező front rendesen lehűtötte a levegőt és komoly széllel valamint esővel nehezítette az életet. Ennek pedig az lett a következménye, hogy a szombati verseny teljes egészében elmaradt. A verseny szervezői mindent megtettek, hogy a parton a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsák a partra szorult résztvevőknek. Erről a BL Apartements & Yachtclub minden kétséget kizáróan hibátlan eszközei, lehetőségei is a segítségére voltak. A rossz időjárás nem szegte kedvét a versenyzők nagy részének és vasárnap 40 hajó vágott neki a Lelle‐Boglár‐Szemes‐Lelle távnak. Az rossz időjárásból még megmaradt egy 5‐6 B erősségű szél, ami izgalmassá tette a versenyzés. Volt árboctörés és vitorlaszakadás is.

IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj 2009 - Favonius a "nagyok" előtt

A későbbi győztes, a Sponsor Wanted (Csók és Társa Ügyvédi Iroda) 5‐6 perccel a mezőny után rajtolt, de tekintettel a hajó kiváló teljesítményére végül a kupa védőjével a Siroccoval (Takács és Kiss Ügyvédi Iroda) bonyolódott harcba a végső győzelemért. Végül több mint két és fél perccel a Sponsor Wanted nyerte a csatát. És a végére a Sirocconak is akadt egy újabb ellenfele. Az elképesztő bőszeles teljesítménnyel rendelkező Melges24 a Favonius (MVM Partner Sailing Team) csak nyolc másodperccel maradt le mögötte a befutónál. Aki ezzel a teljesítményével megnyerte az abszolút előnyszám rendszerben is a versenyt.

A verseny támogatói: OTP Private Banking, Volvo, Harley Davidson, Dr. Rose Medical Center, Feketevölgy Panzió, Ullman Sails Polarized

 

Forrás: vitorlazas.hu


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Csiga

A csiga egy görgős kötélvezető.

Üzleti rendezvényhelyszín

Az üzleti rendezvényhelyszín megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen a rendezvény...

Franck Cammas

Franck Cammas vitorlázó életrajz Franck Cammas 1972 december 22.-én született...

Nautic 12 cruiser vitorlás hajó

Méretek Tervező::                    ...

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között.