notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ani csodaszép, középkori hangulatot árasztó városa

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Valódi "díszlet"-Ani középkori romjai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Valódi "díszlet"-Ani középkori romjai


2014/05/08
P.J.

Ani a középkori Örményország fővárosa volt, amelynek romjai ma Törökország Karstartományában találhatók. 

Ani
Ani a középkori Örményország fővárosa volt, amelynek romjai ma Törökország Karstartományában találhatók közvetlenül az örmény határ mellett, 1400 méteres magasságban.

Ani

Az egykori város menti szurdokban folyik az Arakas (más változat szerint: Araksz, törökül: Aras) folyóba ömlő Arpaçay patak, amely a határt képezi-olyan amelyet bármelyik középkori időszakban játszódó film díszlettervezője megirigyelhetne.

 

Ani

Ani elhagyatott épületei szakasztott, olyanok amilyeneket a nagy hollywoodi mozikban látunk – csak éppenséggel valódiak.

 

Ani

Ani III. Ashot uralkodása alatt 961 és 1045 között Örményország fővárosa volt, elképesztő pompával és luxussal. Olyan városok mellé emelték hírnévben, mint Damaszkusz, Konstantinápoly vagy Bagdad.  Amikor a Bizánci Birodalom uralma alá került 1045-ben, igencsak népes város volt: “az 1001 templom városaként” ismerték. Fénykorában 100 – 200 000 ember is lakta

Ani

Anit 1064-ben a szeldzsuk törökök foglalták el – innentől elkezdődött a város fekete időszaka. Az 1319-ben bekövetkezett földrengés következtében lakosai lassan elhagyták, 1534-ben az oszmán török birodalom kebelezte be. 1878 és 1917 között Oroszország uralma alatt állt. A várost évtizedekig egyáltalán nem lehetett látogatni – a török kormány csak 2011 óta engedélyezi, hogy turisták is beléphessenek a területre.

Ani

A romok között megtalálható a város dupla fala, közöttük az 1010-ben befejezett pátriárkai Szent György templom és két, 1031-ben, illetve 1034 és 1036 közt épült másik templom romjaival (Arak’elto templom és Szent Patrick templom). A negyedik fennmaradt templom, Szűz Mária temploma 1215-ben épült. Szintén fennmaradt egy nagy, valószínűleg 11. századi szeldzsuk palota. A törökök folyamatosan igyekeznek újjáépíteni a várost.

 kreatív múzeum túra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk.

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri...

tanfolyam

Tanfolyam szó magyarázata A kurzus az a keret, amelyben a hallgatók meghatározott rend...

Cunningham

Cunningham – a nagyvitorla elsõ élének feszítésével a vitorla öblösségének helye...

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.