Elsőbálozók lettek a balatonfüredi Anna-bál szépei- részletek a 2023-as Anna-bálról

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Elsőbálozók lettek a balatonfüredi Anna-bál szépei- részletek a nagy múltú eseményről

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elsőbálozók lettek a balatonfüredi Anna-bál szépei- részletek a nagy múltú eseményről


2023/07/31

Forrás: Fotó: MTI/Katona Tibor

Dévényi Alízt választották a 198. Anna-bál szépének szombat éjjel. Az első udvarhölgy Szilassy Laura, a második udvarhölgy pedig Csenke Anna lett. Az Anna-bál szépeinek lenni nem ki kitüntetés, vagy mondjuk úgy, nem kis dolog. A győztesek – és egyébként minden résztvevői is- büszke lehet magáról. Reméljük, nem csak mi gondoljuk azt, hogy a lányok csodaszépek elegáns ruháikban, természetes megjelenésükkel, hatalmas mosolyukkal!

Anna-bál szépei 2023

Az Anna-bál szépei elsőbálozók lettek

A bál szépe, a 19 éves budapesti Dévényi Alíz most érettségizett. Elmondta, hogy szereti a báli hangulatot, később fényképezéssel szeretne foglalkozni. A bál első udvarhölgye, a 18 éves Szilassy Laura balatonfüredi, négy éve egy budapesti középiskolában tanul, mellette versenytáncol. A második udvarhölgy, a 17 éves békéscsabai Csenke Anna Londonban jár középiskolába és orvosnak készül, versenyszerűen teniszezik.

Anna-bál szépei 2023

Balatonfüred, 2023. július 30. A 198. Anna-bál szépe, a 19 éves budapesti Dévényi Alíz (k), első udvarhölgye, a 18 éves balatonfüredi Szilassy Laura (j) és második udvarhölgye, a 17 éves békéscsabai Csenke Anna Viktória (b) a bál eredményhirdetése után a balatonfüredi Anna Grand Hotel parkjában 2023. július 30-án. MTI/Katona Tibor    

 

Az Anna-bál története

Az Anna-bál szépe az aranyalma mellett egy modernizált Viktória-mintás herendi vázát kapott, az udvarhölgyek Rothschild- és Apponyi-mintás vázát vihettek haza. A nagy múltú verseny megnyerése nem kis eredmény. Az Anna-bálnak ugyanis nagy hagyománya van, története még egészen régre múlik vissza. A báltermekben nagy nevek is megfordultak annak idején, olyanok, min Vörösmarty Mihály, Jókai Mór vagy éppen Blaha Lujza. Nem véletlen, hogy a Hungarikum Bizottság Magyar Értékké nyilvánította ezt a nagynevű eseményt. 

 

Az Anna-bál, mint érő történelem 

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg leendő férjével, Kiss Ernő huszár főhadnaggyal, aki később az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok-vértanúja lett.
    

Emlékére 2003 óta minden évben átadják az őt ábrázoló herendi porcelán huszárszobrot egy olyan embernek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred kultúrájáért és szellemi életéért. Idén ezt a díjat Lengyel Ernő vállalkozó vehette át, aki csaknem húsz éven át volt a báloknak helyet adó Anna Grand Hotel tulajdonosa.

 

Az Anna-bál Balatonfüred egyik legkiemelkedőbb eseménye

Balatonfüred a Balaton igazi nyüzsgő központja, ahol nyaranta életre kell a kultúra. Számtalan nagynevű, vagy egyszerűen csak izgalmas programnak ad helyet ez a balatoni város. Vajon véletlen lenne, hogy egyik legnagyobb nevű írónk, Jókai Mór kedvenc helye lett volna ez a város? Vajon véletlen lenne, hogy éppen itt írta meg legnevesebb regényét, a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb könyvét, Az arany embert? Szeretnél még többet megtudni erről a városról, szeretnéd felfedezni az összes látnivalóját? Kattint ide!


érdekesség hír luxus versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.

Balaton 295

A Balaton 295 vitorlás hajó bemutatása: A Balaton 295 a közkedvelt és sikeres Balaton...

Finn

Finn vitorlás hajó - 1952 óta töretlen A Finn Vitorlás Szövetség az 1952-es Helsinki...

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz.

Gross

A gross (ejtsd: grósz) a nagyvitorla.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.