Ez lenne a jövő? Intelligens karórák az Appletól

hirdetes

Intelligens karórák

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Eddig az okostelefonok uralták a világot, de ha az Aplle új terméke, az ún. iWatch legalább olyan népszerű lesz, mint az okostelefonok, akkor akár át is veheti a helyét. Végül is legalább annyit tud, mint az okostelefon - más szóval mindent - és még kényelmesebb is, mert a híresztelések szerint nem kell majd a vezetékes töltővel bajlódnunk és persze mindig kéznél lesz.

Okosóra

Úgy látszik, a technika fejlődésének már semmi se szab határt és hamarosan az oly népszerű okostelefonok ideje is le fog járni, ugyanis az Apple egy még ígéretesebb termékkel rukkol elő: az intelligens karórákkal, amik nem csak az időt fogják megmutatni, hanem mindent, amit az ember tudni akar. Ennek a csodaórának a fantázianeve (iWatch) egy csöppet se fog különbözni az Apple által kiadott többi termékétől. Ráadásul erre az intelligens karórára már nem is kell olyan sokat várni, mert már ebben a hónapban piacra dobhatják őket, ha minden a tervük szerint halad. Persze biztosat csak akkor jelenthetünk ki, ha már a saját szemünkkel láthatjuk őket a polcokon.

Okosóra

Az iWatch ugyan karon hordozható, akárcsak egy karóra, viszont azon kívül, hogy az időt mutatja, semmi másban nem fog hasonlítani egy átlagos karórához. Ezen az intelligens karórán lehet majd sms-t fogadni, skypolni, sőt, chatelni is a Facebookon. Más szóval mindent lehet majd rajta csinálni, amit egy számítógépen. Sőt, még annál többet is, ugyanis ez az intelligens óra a testünk fizikai állapotát is képes lesz lemérni, akárcsak az okostelefon, amire szintén letölthetőek ilyen alkalmazások. Az viszont már más kérdés, hogy ilyen szempontból mennyire lesz pontos az okosóra. Egy orvosi műszerrel biztos nem rúghat labdába, de ki tudja. Ha ilyen rohamosan fejlődik a technika, talán egyszer majd azt is megvalósítják.

Okosóra

Az intelligens karórát, akárcsak a telefont, szintén tölteni kell, de ehhez már nem lesz szükség vezetékes töltőre. Ebben lényegesen különbözni fog a telefonoktól, hisz bár nem egy világrengető dolog pár órát kibírni okostelefon nélkül és feltenni a töltőre, de azért mégiscsak kényelmesebb az, ha mindig magunknál tudhatjuk. Az intelligens karórának elképzelhető, hogy lesz átlátszó változata is, ugyanis átlátszó okostelefonok már léteznek. Lassan úgy fogunk kinézni ezekkel a modern technikai kutyükkel, mint egy futurisztikus filmben.

Okosóra

Bár amíg élőben nem találkoztunk az intelligens karórákkal és nem látjuk őket sorba rakva a polcokon, addig minden csak feltételezés marad és semmi konkrétumot nem lehet kijelenteni. Viszont annyi biztos, hogy nem lehetetlen létrehozni egy ilyen intelligens karórát, úgyhogy nyugodtan bekalkulálhatjuk, hogy ha ez a termék megjelenik a piacon és elérhető lesz a hétköznapi emberek számára, akkor egy idő után akár helyébe is léphet az okostelefonoknak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
autó

Szótár

Csopaki Hajóállomás Zrt.

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt. csopaki... Tovább

Siófok - BH Zrt.

Siófok BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása Siófokon a kihajózás jelentheti a legnagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 158

Átlagos értékelés: 4.8