Az Apple elvesztette piacvezető pozícióját Kínában - nagy pofon volt

hirdetes

Az Apple elvesztette piacvezető pozícióját Kínában

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az amerikai techóriás elvesztette piacvezető pozícióját Kínában. Nemcsak egy, hanem egyszerre két kínai cég is legyűrte az almalogós vállalatot.

Apple

A pekingi székhelyű okostelefon-gyártó Xiaomi 15,9 százalékos piaci részesedést kaparintott meg a nemzetközi cégek által is áhított kínai piacon, ezzel a teljesítménnyel az élre tört. A képzeletbeli ezüstérmet a Huawei szerezte meg 15,7 százalékos részesedéssel. A Huawei nemcsak szorosan felzárkózott a Xiaomi mögé, de tette mindezt a legnagyobb, 48 százalékos növekedési rátával – közölte a CNBC.

 

Az év eleji szárnyalást követően így Tim Cook vállalatának át kellett adnia a stafétabotot a kínai konkurenseinek. Az iPhone gyártó mindössze a harmadik helyen tántorog a 12,2 százalékkal. A hír hallatára az Apple papírok is elindultak lefelé. A hétfői bejelentést követően 2,4 százalékot esett a részvényárfolyam 118,44 dolláron zárva. Az eddigi legmagasabb zárócsúcshoz képest (február 23-ai 133 dollár) 11 százalékkal érnek kevesebbet a cég papírjai. Az elmúlt három hónapot vizsgálva a lemorzsolódás átlagosan 8,2 százalék – olvasható a MarketWatch elemzésében.

 

Forrás

Apple

A dél-koreai vállalatot is egy kínai versenytárs tolta le. A Vivo 8,1 százalékos részesedést hasított ki, így a koreai cég az ötödik helyre csúszott vissza. Mindeközben a teljes kínai mobilpiac enyhén lejtmenetbe került: két százalékot szűkült az egy évvel ezelőtti ugyanazon időszakhoz képest, ami az ország lassuló gazdaságának és minimális szinten csökkenő keresletnek tudhatóak be.

Berobbanhat a kínai blue chip a tőzsdére

 

A Xiaomi a második negyedévben számos újítással rukkolt elő, amik rendre hozzájárulhattak az Apple csúnya vereségéhez. A régi portfólióját új LTE modellekkel bővítette: az elmúlt hónapban debütált az Androidos Mi Note okostelefonnal, amit a kínaiak úgy vittek, mint a cukrot. A cég a tengerentúlon sem tétlenkedett, hiszen az egyre agresszívebben terjeszkedő Uberrel kötött partneri szerződést találgatások szerint 46-51 milliárd dollár értékben, így az új modellel már taxit is lehet rendelni az utasközönségben bővelkedő Kínában.

 

Az egyre erősödő vállalat körül már régóta rebesgetik a tőzsdére lépéssel kapcsolatos pletykákat, de ezt Hugo Barra, a Xiaomi alelnöke (akit korábban a Google-től csábítottak át) ezt kategórikusan visszautasított, mondván: a közeljövőben erre nem fog sor kerülni.

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Dirk

A dirk meghatározását lásd a pihentető szótárszónál. Tovább

Budapesti étterem

A Városliget Café & Restaurant egy budapesti étterem, ahol egy gyönyörű környezetben,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 120

Átlagos értékelés: 4.8

autó