Apple vs Andorid: a háború még csak most kezdődik!

Apple vs Andorid: a háború még csak most kezdődik!

hirdetes

Bár az Apple csatát nyert egy tisztán amerikai esküdtekből álló, amerikai bíróságon egy ázsiai cég ellen, és ez nagy veszteséget okozott a Samsung részvényeseinek, de a csata nem áll meg, sőt durvulni látszik! Beszállt ugyanis a harcba a Google, aki ameri

Apple vs Andorid: a háború még csak most kezdődik!

A Google beszáll a harcba!

Az Apple és a Samsung jogi háborújának legkiélezettebb pillanatait választotta a Google, hogy beszálljon az egyre inkább elvaduló okostelefonos szabadalmi háborúba. Az amerikai szövetségi bíróság egymilliárd dolláros kártérítést ítélt meg az Apple javára, és kimondta, hogy a Samsung szabadalmakat sértett és formatervezési megoldásokat lopott. A tárgyalás most éppen ott tart, hogy melyik Samsung-telefonokat kell ezért kitiltani az amerikai kereskedelmi forgalomból.
Ezen a ponton lépett be a képbe a Google. A cég a nemrég csillagászati összegért, több mint 12 milliárd dollárért felvásárolt Motorola Mobility szabadalmait használja fegyverként, és azzal vádolja az Apple-t, hogy több ponton is megsérti ezeket a szabadalmakat. A vád hét technológiát sorol fel, amiket az Apple illegálisan használ, ezek között vannak gps-es helymeghatározáson alapuló emlékeztetők, a Siri hangfelismerő rendszer és személyes asszisztens szolgáltatásai, videólejátszás, wifis adatátviteli megoldások.
hirdetes
A Google szerint a cég már két éve próbálkozott az Apple-nél a szabadalmi vita békés megoldásával, sikertelenül (az Apple közben azt állítja, a Google sérti az ő szabadalmait az Android egyes megoldásaival). A Google beadványa szokatlan kéréssel áll elő, nem kártérítést szeretnének, hanem hogy a bíróság tiltsa be az Apple kérdéses termékeinek importját az USA-ba. Mivel az iPhone-ok és iPadek Ázsiában készülnek, ez gyakorlatilag a hazai piacról való kiszorítást jelentené.
hirdetes

Az Apple-Samsung harc résztvevői

Ha az ügy eljut a bíróságra, az az Apple-Samsung harc milliárd dollárjánál is jóval magasabbra teszi a tétet, és elkerülhetetlen lesz, hogy a piac összes többi nagy szereplője is állást foglaljon (különösen érdekes lesz például a Microsoft reakciója, ami mindkét cégnek ősi ellenfele).
A Samsung közben kitérő manőverbe kezdett, hogy elkerülje a telefonjai betiltását, a cég szóvivője azt mondta, módosítják a készülékeiket, hogy azok többé ne sértsenek szabadalmakat, és így a piacon maradhassanak. A módosítási kényszer a Google által fejlesztett Android operációs rendszert is komolyan érinti.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Szótár

Trimmelés

A vitorlázat és a rig finomállítása. Azt a vitorlázót, aki vitorlát vagy rigget állít,... Tovább

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.