Áprilisban arattak a J/70-esek a Balatonon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Áprilisban arattak a J/70-esek a Balatonon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Áprilisban arattak a J/70-esek a Balatonon


2024/05/03
ZH

Forrás: MVSZ - Magyar Vitorlás Szövetség

Az idei tavasz a Balaton vizein új lendületet hozott a J/70-es osztálynak, miközben a Magyar J/70 Hajóosztály első versenyét rendezték meg Révfülöpön, ahol fiatal tehetségek mutatták meg erejüket és kitartásukat a vitorlázásban.

Balaton a J/70-esek hajó

Felkapott lett a Balaton a J/70-esek között


Az idei év már áprilisban hozott egy izgalmas eseményt a Balaton vitorlás közösségének: április 19-21. között megrendezték a Magyar J/70 Hajóosztály első versenyét. A Tavaszi Flottabajnokság helyszíne Révfülöpön volt, ahol a Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági kikötő adott otthont az eseménynek. Az első flottabajnoki címet a BYC (Balatoni Yacht Club) színeiben versenyző Tóth Virág vezette MaffiJa csapata szerezte meg. Az esemény megrendezésével új lendületet kapott a J/70-es hajóosztály a Balatonon, és a fiatal vitorlázókat is vonzza a versenyzés lehetősége.

 


Izgalmas verseny a Balatonon


A verseny három napig tartott, ahol hat hajó mérte össze tudását. Az első két napon változatos időjárási körülmények között zajlottak a futamok, ahol a résztvevőknek alkalmazkodniuk kellett az É-i és DNY-i szél irányokhoz és erősségekhez. A rendezőcsapat rugalmasan reagált a változó körülményekre, így a versenyzők pörgős, izgalmas futamokat teljesíthettek. A verseny során összesen hat futamot bonyolítottak le, amelyeket a hajósok élményekkel gazdagodva zártak.


A verseny résztvevői között számos fiatal tehetség is feltűnt, akik remek teljesítményt nyújtottak a J/70-es hajóosztályban. A fiatalok lelkesedése és elszántsága új lendületet adott a versenynek, és bizonyította, hogy a J/70-es osztályban hatalmas lehetőségek rejlenek a fiatal vitorlázók számára.

 


Fiatal tehetségek és a J/70-es osztály


Az első helyezett csapat, a BYC MaffiJa csapata, nagy részben fiatal vitorlázókból állt, akiknek sikerült megmutatniuk, hogy a J/70-es osztályban is kiemelkedő teljesítményt nyújthatnak. A verseny eredménye egyértelműen bizonyította, hogy a J/70-es hajóosztály nemcsak a tapasztalt vitorlázóknak kínál lehetőséget, hanem a fiatalabb generáció számára is vonzó lehetőséget jelent a versenyzésre és fejlődésre.

 


Hogy alakul a tehetséggondozás Révfülöpön


A révfülöpi kikötőben évek óta folyik a tehetséggondozó program, amelynek keretében a fiatalok megismerkedhetnek a vitorlázás alapjaival és lehetőséget kapnak a sportágban való fejlődésre. A J/70-es osztályban való versenyzés kiváló lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy megtanuljanak vitorlázni, fejlesszék képességeiket és részt vegyenek a versenysport izgalmas világában. A program sikeresen ösztönzi a fiatalokat a sport iránti érdeklődésük kibontakozásában és a tehetségek felfedezésében.


A tehetséggondozó program sikere és a fiatal vitorlázók sikerei ösztönző példát mutatnak a J/70-es osztály iránt érdeklődők számára. A J/70-es hajóosztályban versenyző fiatalok elszántsága és kitartása új lendületet ad a Balaton vitorlás életének, és reményt ad a jövőbeli sikerekre.


Az idei Magyar J/70 Hajóosztály verseny Révfülöpön izgalmas és sikeres esemény volt, amely új lendületet adott a J/70-es hajóosztálynak a Balatonon. A fiatal vitorlázók remek teljesítményt nyújtottak, és bizonyították, hogy a J/70-es osztályban is kiemelkedő eredményeket érhetnek el. A tehetséggondozó programok fontos szerepet játszanak a fiatalok sport iránti érdeklődésének felkeltésében és a tehetségek felfedezésében. A Balatonon zajló J/70-es versenyek és a fiatal vitorlázók sikerei ígéretes jövőt vetítenek előre a sportágban és a tehetséggondozás terén.


autó Balaton divat érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Észak Dunántúli Elektromos Vitorlázó Sportklub, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az  Észak Dunántúli...

Takarás

Egy hajó akkor van takarásban, ha egy másik hajó elfogja előle a szelet. Ez létrejöhet...

Beggelés

Az orrvitorla széllel szembeni elfordítása.

Kerékpártúra a Balatonon, Alsóörsi indulással

Ha gyakorlott kerékpárosok vagyunk, vagy akár több hetet is lent tudunk tölteni a Balatonnál,...

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.