notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

20 idézet Audrey Hepburntől

hirdetes

Az örök divatikon – Audrey Hepburn 20 idézete

KBE
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Audrey Hepburn őszinte, szókimondó és gyönyörű. Azt mondhatnám nincs, nem is volt, nem is lesz még egy olyan, mint Ő. Tele van vidámsággal, odaadással. Elhivatottságot érzett arra, hogy törődjön az emberekkel, amit egész életében céljaként tűzött ki magának. Ezt is mutatja, hogy az UNICEF nagykövete lett.

Audrey Hepburn

Audrey 1929. május 4-én született, Brüsszelben. Élete első éveiben, balettot tanult, szerette a zenét és az állatokat. Hatéves volt, amikor apja elhagyta a családot, nem sokkal később a szülei elváltak. Ezt nagyon nagy csapásként élte meg, amit csak tetézett a második világháború előszele.

 

Apja a válást követően Londonba költözött, Audrey néhány hónapot itt töltött. 1939 szeptemberében, amikor kitört a második világháború, Audrey épp Londonban volt. Édesanyja azonnal érte ment és elvitte onnan. Együtt vészelték át a világháború szörnyűségeit Hollandiában, Arnhemben. Audrey-t a gondterhes évek nagyon megviselték lelkileg és testileg egyaránt.

 

A lány az éhezés és a vérszegénység miatt rövid időn belül májgyulladást kapott, amibe majdhogynem belehalt. Életének erre a szakaszára mindig is borzongva tekintett vissza, és örökké viselte nyomait. Az Audrey féle karcsúság tehát nem csupán genetikai adottság, szegény, bizony gyerekként megtapasztalta, mi az éhezés, a szenvedés.

 

 

Élete későbbi szakaszaiban sok filmben szerepelt, és a fiatal színésznő sok elismerést kapott. Bár ő nem érezte magát igazán jó színésznőnek. Élete további hosszabb szakaszát lekötötte a filmezés, majd később a családi életére fordította a nagyobb hangsúlyt.

 

Imádott anya lenni, és életét igazán ez töltötte ki. 1988-tól az UNICEF utazó nagykövete lett. Rengeteg háborús övezetben járt, segített ahol csak lehetett. Ismerte az éhezés, a félelem és szenvedés érzését. Amikor épp egy ilyen utazáson volt, kiderült hogy súlyos rákban szenved. Svájcban halt meg otthonában, családjával körülvéve 1993. január 20-án.

Audrey Hepburn

1. Szeretem azokat az embereket, akik megnevettetnek. Őszintén mondom, mindennél jobban szeretek nevetni. A nevetés nagyon sok betegség gyógyszere, és a nevetésre való hajlam talán a legfontosabb emberi tulajdonság.


2. Figyelmeztettek már, hogy nem jó mindent magamba fojtani, de ha szabadjára engedem az indulataimat, utána mehetek mindenkihez bocsánatot kérni. Talán az a legegészségesebb, ha a fülemen engedem ki azt, aminek ki kell jönnie.

hirdetes


3. A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat. A kedves szemekért keresd a jót az emberekben. A karcsú alakért oszd meg ételed az éhezőkkel. A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta. A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy sohasem vagy egyedül.


4. Az elegancia az egyetlen szépség, mely soha nem fakul.


5. Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap! Hiszek a csodákban.

 

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, kattintsd a következő oldalra.

Audrey Hepburn

6. A férfi, aki vonz engem, lehet magas vagy alacsony, szőke vagy barna, jóképű vagy kevésbé jóképű. A vonzó külső egymagában nem feltétlenül van hatással rám. Ha egy férfi rendelkezik azzal a meghatározhatatlan tulajdonsággal, amelyet nem tudok másként hívni, mint "melegség" vagy "vonzerő", akkor jól fogom érezni magam mellette.


7. Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.


8. Nem a szerelemtől félek, hanem attól, hogy elmúlik.


9. Nekem soha nem voltak nagy elvárásaim, és ennek köszönhetően én vagyok a legkevésbé megkeseredett nő, akit ismerek.


10. A nő szépsége nem az arcápolásból ered, hanem a lelkéből tükröződik: abból a törődésből, amit szerető szívvel ad, és abból a szenvedélyből, amit mutat.

hirdetes
Audrey Hepburn

11. Nagyon korán eldöntöttem, hogy feltételek nélkül elfogadom az életet. Soha nem gondoltam, hogy bármi különlegeset tartogat számomra, mégis úgy tűnt, hogy sokkal többet érek el, mint amiben valaha is reménykedtem.


12. Ragadd meg minden napodat. Örülj a teljesség igényével. Minden napnak, úgy, ahogy van. Az embereknek, úgy, ahogy vannak. (...) Nem arról van szó, hogy a mának kell élnünk - ez materialista hozzáállás lenne, hanem arról, hogy a mának kincsként kell örülnünk. Úgy látom, hogy a legtöbben felszínesen élünk, nem is gondolva arra a csodára, hogy egyáltalán élnünk adatott.


13. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.


14. Életem legnagyobb eredményének azt tartom, hogy összhangban tudok élni önmagammal, hogy képes vagyok elfogadni magam és a mások hiányosságait. Távolról sem vagyok az az ember, aki szeretnék lenni, de beláttam, hogy nem is vagyok olyan nagyon "hibás".


15. Az egyedüllétnek gyakran érzem szükségét. Egész jól érezném magam, ha szombat estétől hétfő reggelig otthon lehetnék egyedül. Így tudok igazán feltöltődni.

Audrey Hepburn

16. Amikor senki sincs, akinek adhatnál egy csésze teát, vagy akinek szüksége lenne rád, azt hiszem, akkor ért véget az élet.


17. Barátságának gyökerei mindörökké mélyek és hatalmasak. Hűsége és ragaszkodása, mint a tömör lomb, menedéket nyújt azoknak, akiket szeret.


18. A romantikus szerelem mindennél erősebben táplálja bennünk a teljesség utáni vágyat. A kapcsolat általában úgy indul, hogy azt hisszük, meg fogjuk ismerni a másikat, és titokban azt reméljük, hogy mindenben egyetértünk. Ehelyett a végén kiderül, hogy sokkal inkább magunkat ismertük meg.


19. Borzasztó lenne életünk végén visszatekinteni, és legnagyobb sajnálatunkra csak rossz dolgokat, elszalasztott alkalmakat és elmulasztott lehetőségeket látni.


20. Miért kellene váltani? Mindenkinek megvan a maga stílusa, és ha ezt az ember megtalálta, igenis, ragaszkodjon hozzá.

 

Audrey Hepburn külső és belső értékei egyaránt csodálatra méltóak voltak. Örök példakép, akit követhetünk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Vidéki csapatépítő tréning

Egy vidéki csapatépítő tréning számtalan lehetőséget nyújt a cég munkatársai számára,... Tovább

Jorge Zarif

Jorge Zarif A fiatal Junior reménység Jorge Zarif mindössze 16 éves, mégis az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 4.9

divat