notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ausztria 2 legszebb, mesebeli városa!

hirdetes

Ausztria 2 legszebb, mesebeli városa!

VZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ausztria 2 legszebb, mesebeli városa, ahol a természet döbbenetesen szép, és a lakók is számunkra furcsa dolgokat művelnek. Fejtsd meg e két városka titkát Te is!
 

Ausztria 2 legszebb, mesebeli városa!

Hallstatt városka egyik érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. A tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a város szorosan, egymásra épült házakból áll. Egy település, melyet ezren laknak, és helyszűke miatt nem is lakhatnak többen, mégis turisták milliói keresik fel évente.
Természeti környezete és barokk épületei által Ausztria egyik "ékszerdoboza".


Itt található a világ legöregebb sóbányája is, mely 7000 éves múltra tekint vissza. A só meghatározta a városka egész hangulatát és arculatát is. Az itt élő emberek sóval fizettek az árúért a középkortól elkezdve, tulajdonképpen az egész város ebből élt.
A város még a kelta eredetű nevét is a sóról kapta, hall=só, statt=helység, állomás.

 

Amennyiben szeretnéd élőben megtekinteni Ausztria két legszebb, mesebeli városkáját, Bad Ischl-t és Hallstatt-ot, akkor kattints ide és foglalj helyet nálunk!

  

Ausztria 2 legszebb, mesebeli városa!

A tó környékét és a települést az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította, a városkába egy közel egy kilométeres alagúton juthatunk be, de az autókat a városból már kitiltották. Igaz, hely úgysem nagyon lenne számukra.
Az alagút megépítése előtt a városka szinte teljesen el volt vágva a nagyvilágtól, csak néhány gyalogos ösvényen keresztül lehetett megközelíteni, de leginkább a vízen közlekedve, a Hallstatti tavon.

hirdetes


Számos látnivaló van ebben a kis helységben, mint például a híres, évezredes múlttal rendelkező  Sóbánya, amit ha gyalogosan szeretnénk megközelíteni, akkor útközben találkozhatunk a hallstatti vízeséssel. A Sóbányában 2 fából készült csúszda várja az odalátogatókat, ami a só tóig viszi le a merészebbeket, de, aki nem szeretné kipróbálni, természetesen lépcsőn is lesétálhat. Onnan pedig egy kisvasúttal juthatunk ismét a felszínre.
 
 

Ausztria 2 legszebb, mesebeli városa!

Hallstatt kisváros főtere talán Ausztria legszebb főtere olyan, mint egy mesebeli tér, kis virágos házikókkal és a Szentháromság szoborral.
A Főtér, mely régen piactér volt, ahol a kereskedők laktak, az ő adományaikból építették fel a Szentháromság szobrot 1744-ben. Megtekinthető még itt egy római katolikus templom is.

Hallstatt, egy hely, ahol a természet döbbenetesen szép, és a lakók is számunkra furcsa dolgokat művelnek.
A legérdekesebb látnivaló egy körtefa, ami felkúszik az egyik ház oldalán, így az ott lakóknak csak ki kell nyúlni az ablakon és máris finom körtéből falatozhatnak. Ez itt amúgy már szokássá nőtte ki magát, mert a városlakók között elég gyakori dolog, hogy a ház falához gyümölcsfát ültetnek és felfuttatják a falon.

hirdetes
Ausztria 2 legszebb, mesebeli városa!

Bad Ischl, a fürdőváros 468 méter magasan fekszik, alpesi környezetben.
Első írásos említését 1262-ből ismerhetjük, akkor még Iselen néven. 1906-ban vette fel a Bad (fürdő) előnevet, majd 1920-tól hivatalosan is fürdőváros, de városi rangot csak 1940-ben kapott.

A fürdőváros fénykorát 1849 és 1914 között élte, mint Ferenc József hivatalos nyári rezidenciája, a császár születésnapját rendszerint itt ünnepelték meg. Ferenc József császár itt tartotta eljegyzését is Sissi-vel 1853-ban. Nászajándékul építtette Zsófia Nagy hercegnő, a császár édesanyja a ma is látogatható Császárvillát (Kaiservilla). Számos zenei tehetség kedvelt üdülővárosa volt, mint például Johann Strauss, Johannes Brahms és Lehár Ferenc, többen villát is vásároltak vagy építtettek.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonberényi Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatonberényi Magyar Tenger... Tovább

Diabétesz kezelése

A cukorbetegség vagyis diabétesz   A diabétesz, a glükóz zavara, melynek oka a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 239

Átlagos értékelés: 4.8