notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ausztria érdekességei - Bad Ischl a fürdőváros és Hallstatt, a sóváros

hirdetes

Ausztria érdekességei - Bad Ischl a fürdőváros és Hallstatt, a sóváros

VZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Bad Ischl és Hallstatt-nak az a különlegessége, hogy festői környezetben helyezkednek el. Aki ellátogat e két városkába olyan, mintha egy mesevilágba látogatna.
 

Ausztria érdekességei - Bad Ischl a fürdőváros és Hallstatt, a sóváros

Bad Ischl, a fürdőváros, Felső-Ausztria és Salzburg tartomány határán, 468 méter magasan fekszik, alpesi környezetben.
Első írásos említését 1262-ből ismerhetjük, akkor még Iselen néven. 1906-ban vette fel a Bad (fürdő) előnevet, majd 1920-tól hivatalosan is fürdőváros, de városi rangot csak 1940-ben kapott.


A fürdőváros fénykorát 1849 és 1914 között élte, mint Ferenc József hivatalos nyári rezidenciája, a császár születésnapját rendszerint itt ünnepelték meg. Számos zenei tehetség kedvelt üdülővárosa volt, mint például Johann Strauss, Johannes Brahms és Lehár Ferenc, többen villát is vásároltak vagy építtettek.
 

 

Amennyiben szeretnéd élőben megtekinteni Ausztria két legkülönlegesebb városkáját, Bad Ischl-t és Hallstatt-ot, akkor kattints ide és foglalj helyet nálunk!

 

 

 

Ausztria érdekességei - Bad Ischl a fürdőváros és Hallstatt, a sóváros

Hallstatt városka egyik érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. A tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a város szorosan, egymásra épült házakból áll. Itt található a világ legöregebb sóbányája is, mely 7000 éves múltra tekint vissza. A só meghatározta a városka egész hangulatát és arculatát is. Az itt élő emberek sóval fizettek az árúért a középkortól elkezdve, tulajdonképpen az egész város ebből élt.

hirdetes
A tó környékét és a települést az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította, a városkába egy közel egy kilométeres alagúton juthatunk be, de az autókat a városból már kitiltották. Igaz, hely úgysem nagyon lenne számukra.
Az alagút megépítése előtt a városka szinte teljesen el volt vágva a nagyvilágtól, csak néhány gyalogos ösvényen keresztül lehetett megközelíteni, de leginkább a vízen közlekedve, a Hallstatti tavon.

A város még a kelta eredetű nevét is a sóról kapta, hall=só, statt=helység, állomás.

hirdetes
Számos látnivaló van ebben a kis helységben, mint például a híres, évezredes múlttal rendelkező  Sóbánya, amit ha gyalogosan szeretnénk megközelíteni, akkor útközben találkozhatunk a hallstatti vízeséssel. A Sóbányában 2 fából készült csúszda várja az odalátogatókat, ami a só tóig viszi le a merészebbeket, de, aki nem szeretné kipróbálni, természetesen lépcsőn is lesétálhat. Onnan pedig egy kisvasúttal juthatunk ismét a felszínre.
 

Ausztria érdekességei - Bad Ischl a fürdőváros és Hallstatt, a sóváros

Hallstatt kisváros főtere talán Ausztria legszebb főtere olyan, mint egy mesebeli tér, kis virágos házikókkal és a Szentháromság szoborral.
A Főtér, mely régen piactér volt, ahol a kereskedők laktak, az ő adományaikból építették fel a Szentháromság szobrot 1744-ben.

A Főtéren megtekinthető még egy római katolikus templom, de a legérdekesebb látnivaló egy körtefa, ami felkúszik az egyik ház oldalán, így az ott lakóknak csak ki kell nyúlni az ablakon és máris finom körtéből falatozhatnak. Ez itt amúgy már szokássá nőtte ki magát, mert a városlakók között elég gyakori dolog, hogy a ház falához gyümölcsfát ültetnek és felfuttatják a falon.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta... Tovább

Üzleti rendezvényhelyszín hotelben

Többnapos üzleti rendezvény hotelben   Ahhoz, hogy a rendezvényünk valóban sikert... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 4.7

utazás