Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

hirdetes

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

VZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak Ausztriának a hegyekben általában a síelők által kedvelt városai, falvai is, de a Magyarországhoz közelebb eső részen van a két leglátogatottabb városa, a varázslatos természeti adottságokkal megáldott Mariazell és a főváros, Bécs.
 

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

Mariazell, nem csak, hogy egy varázslatosan szép területi adottságokkal rendelkező városka, de Közép Európa legfontosabb Mária-kegyhelye is, amelyet már a XII. századtól keresnek fel folyamatosan a zarándokok. A Bazilika legnemesebb kincsei a Máriát és a kis Jézust ábrázoló, fából készült kegyszobor és Szűz Mária képe. A szobrot díszes ruhába öltöztetik egy évben háromszor, a legfontosabb ünnepnapokon: Nagypénteken, Mária születésének ünnepén (szeptember 8.) és a város alapításának napján (december 21.)

 

A Bazilikán kívül még nagyszerű látnivaló és program is egyben a Likőrmúzeum, ahol ma is tradícionális recept alapján készítik a gyomorkeserűt 33 különböző gyógynövényből.

A Mézeskalács Manufaktúra pedig megismerteti velünk a mézeskalács készítés minden titkát, sőt a gyerekek pedig még a mézgyertya készítését is kipróbálhatják. Természetesen az ide látogatók mindig kostólhatnak is a finomságokból.

hirdetes

 

Amennyiben szeretnéd élőben megtekinte Mariazellt és Bécset, kattints ide és foglalj helyet most 2 napos, kedvezű árú utunkra!

 


 

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

A közkedvelt turista városka, Mariazell mellett még a másik leglátogatottabb város mi más lehetne, mint Bécs, Ausztria fővárosa. Bécs a világ 31. és a kontinens 11. leglátogatottabb, sőt a világ második legélhetőbb városának rangsorolták a kanadai Vancouver után.

Rengeteg látnivalójával vonzza a tömegeket a belvárosába. Például a  Kärntner Straße környékén megtalálható a Szent István- székesegyház, mely 97 méter magas tornyával a város jelképévé vált, de a Kapucinusok temploma, benne a a Habsburgok kriptájával is az egyik legelterjedtebb az oda látogatók körében.

hirdetes
 

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

A különlegesen sokáig épült Hofburg épületegyüttesben 18 épületrész, 19 udvar, 54 lépcsőház és összesen 2600 helyiség található. Ezt az épületet 1215-1913-ig készítették, közel 800 évig épült.

A Mária Terézia téren található több múzeum is, mint a Művészettörténi és a Természettudományi Múzeum, mely mindkettő a 19. század végén épült, olasz neoreneszánsz paloták, 1891-ben pedig Ferenc József nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A tér közepén Mária Terézia emlékműve áll, 20 méter magasan, kezében jogarral, ami még jobban felemeli ennek a varázslatos és évente milliónyi látogatót magához vonzó térnek a fényét.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 234

Átlagos értékelés: 4.8

utazás