Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs


2014/11/05
VZs

Vannak Ausztriának a hegyekben általában a síelők által kedvelt városai, falvai is, de a Magyarországhoz közelebb eső részen van a két leglátogatottabb városa, a varázslatos természeti adottságokkal megáldott Mariazell és a főváros, Bécs.
 

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

Mariazell, nem csak, hogy egy varázslatosan szép területi adottságokkal rendelkező városka, de Közép Európa legfontosabb Mária-kegyhelye is, amelyet már a XII. századtól keresnek fel folyamatosan a zarándokok. A Bazilika legnemesebb kincsei a Máriát és a kis Jézust ábrázoló, fából készült kegyszobor és Szűz Mária képe. A szobrot díszes ruhába öltöztetik egy évben háromszor, a legfontosabb ünnepnapokon: Nagypénteken, Mária születésének ünnepén (szeptember 8.) és a város alapításának napján (december 21.)

 

A Bazilikán kívül még nagyszerű látnivaló és program is egyben a Likőrmúzeum, ahol ma is tradícionális recept alapján készítik a gyomorkeserűt 33 különböző gyógynövényből.

A Mézeskalács Manufaktúra pedig megismerteti velünk a mézeskalács készítés minden titkát, sőt a gyerekek pedig még a mézgyertya készítését is kipróbálhatják. Természetesen az ide látogatók mindig kostólhatnak is a finomságokból.

 

Amennyiben szeretnéd élőben megtekinte Mariazellt és Bécset, kattints ide és foglalj helyet most 2 napos, kedvezű árú utunkra!

 


 

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

A közkedvelt turista városka, Mariazell mellett még a másik leglátogatottabb város mi más lehetne, mint Bécs, Ausztria fővárosa. Bécs a világ 31. és a kontinens 11. leglátogatottabb, sőt a világ második legélhetőbb városának rangsorolták a kanadai Vancouver után.

Rengeteg látnivalójával vonzza a tömegeket a belvárosába. Például a  Kärntner Straße környékén megtalálható a Szent István- székesegyház, mely 97 méter magas tornyával a város jelképévé vált, de a Kapucinusok temploma, benne a a Habsburgok kriptájával is az egyik legelterjedtebb az oda látogatók körében.
 

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

A különlegesen sokáig épült Hofburg épületegyüttesben 18 épületrész, 19 udvar, 54 lépcsőház és összesen 2600 helyiség található. Ezt az épületet 1215-1913-ig készítették, közel 800 évig épült.

A Mária Terézia téren található több múzeum is, mint a Művészettörténi és a Természettudományi Múzeum, mely mindkettő a 19. század végén épült, olasz neoreneszánsz paloták, 1891-ben pedig Ferenc József nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A tér közepén Mária Terézia emlékműve áll, 20 méter magasan, kezében jogarral, ami még jobban felemeli ennek a varázslatos és évente milliónyi látogatót magához vonzó térnek a fényét.
 


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak...

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál

Detre Diána

Név: Detre Diána Detre Diána születési hely/idő: Budapest, 1983. november....

Csopaki Hajóállomás Zrt.

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt. csopaki...

Topfény

Topfény: horgonyzáskoz bekapcsolt körbevilágító fehér fény.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.