notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

hirdetes

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

VZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak Ausztriának a hegyekben általában a síelők által kedvelt városai, falvai is, de a Magyarországhoz közelebb eső részen van a két leglátogatottabb városa, a varázslatos természeti adottságokkal megáldott Mariazell és a főváros, Bécs.
 

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

Mariazell, nem csak, hogy egy varázslatosan szép területi adottságokkal rendelkező városka, de Közép Európa legfontosabb Mária-kegyhelye is, amelyet már a XII. századtól keresnek fel folyamatosan a zarándokok. A Bazilika legnemesebb kincsei a Máriát és a kis Jézust ábrázoló, fából készült kegyszobor és Szűz Mária képe. A szobrot díszes ruhába öltöztetik egy évben háromszor, a legfontosabb ünnepnapokon: Nagypénteken, Mária születésének ünnepén (szeptember 8.) és a város alapításának napján (december 21.)

 

A Bazilikán kívül még nagyszerű látnivaló és program is egyben a Likőrmúzeum, ahol ma is tradícionális recept alapján készítik a gyomorkeserűt 33 különböző gyógynövényből.

A Mézeskalács Manufaktúra pedig megismerteti velünk a mézeskalács készítés minden titkát, sőt a gyerekek pedig még a mézgyertya készítését is kipróbálhatják. Természetesen az ide látogatók mindig kostólhatnak is a finomságokból.

hirdetes

 

Amennyiben szeretnéd élőben megtekinte Mariazellt és Bécset, kattints ide és foglalj helyet most 2 napos, kedvezű árú utunkra!

 


 

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

A közkedvelt turista városka, Mariazell mellett még a másik leglátogatottabb város mi más lehetne, mint Bécs, Ausztria fővárosa. Bécs a világ 31. és a kontinens 11. leglátogatottabb, sőt a világ második legélhetőbb városának rangsorolták a kanadai Vancouver után.

Rengeteg látnivalójával vonzza a tömegeket a belvárosába. Például a  Kärntner Straße környékén megtalálható a Szent István- székesegyház, mely 97 méter magas tornyával a város jelképévé vált, de a Kapucinusok temploma, benne a a Habsburgok kriptájával is az egyik legelterjedtebb az oda látogatók körében.

hirdetes
 

Ausztria két leglátogatottabb városa, Mariazell és Bécs

A különlegesen sokáig épült Hofburg épületegyüttesben 18 épületrész, 19 udvar, 54 lépcsőház és összesen 2600 helyiség található. Ezt az épületet 1215-1913-ig készítették, közel 800 évig épült.

A Mária Terézia téren található több múzeum is, mint a Művészettörténi és a Természettudományi Múzeum, mely mindkettő a 19. század végén épült, olasz neoreneszánsz paloták, 1891-ben pedig Ferenc József nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A tér közepén Mária Terézia emlékműve áll, 20 méter magasan, kezében jogarral, ami még jobban felemeli ennek a varázslatos és évente milliónyi látogatót magához vonzó térnek a fényét.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Jolle

A jolle uszonyos(svert), kabin nélküli sportvitorlás. Például: 420,470, Finn Dinghi, Cadet. Tovább

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 234

Átlagos értékelés: 4.8

utazás