Autóvásárlás olcsón – 5 tipp az okos spóroláshoz

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Autóvásárlás olcsón – 5 tipp az okos spóroláshoz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Autóvásárlás olcsón – 5 tipp az okos spóroláshoz


2021/08/17
VN

Eljött tehát a nap, hogy elhatároztad: megveszed életed első autóját. Sokak azonban már ennél a fontos lépésnél megtorpannak, ugyanis az alkudozás és a pénzügyi szakszavak tengerében könnyű elveszni, ha valaki teljesen újoncként vág neki az autóvásárlásnak. A következőkben ehhez a folyamathoz szeretnénk 5 hasznos tippet felsorolni!

5 tipp olcsó autóvásárláshoz

Az autóértékesítőknek rossz hírneve van, mert mindenki azt hiszi róluk, hogy bármit megtennének az ügyfelek pénzéért. Pedig ők sem az ellenségeid, és egy új (vagy használt) autó megvásárlása nem kell, hogy egy küzdelem legyen. Tekints rá inkább egy játékként, ami meglepően szórakoztató is lehet, ha ismered a trükköket!

Ha autót szeretnél vásárolni, akkor érdemes előre utánanézned a dolgoknak, megszabni egy realisztikus költségkeretet, és odafigyelni az árulkodó jelekre, hogy valaki megpróbál félrevezetni. Lássuk tehát a tippeket az ésszerű autóvásárláshoz olcsón!

 

1. Mikor érdemes autót venni

Egyeseknek talán meglepő lehet, de az autók árát, pontosabban az autópiac helyzetét az év különböző szakaszai is befolyásolhatják. Az autókereskedők általában igyekeznek minél több járgányt kiszórni a készletből a pénzügyi negyedévek vége felé.

 

Az autókereskedéseknek vannak bizonyos értékesítési céljaik, amiket muszáj elérniük, ennek érdekében pedig vastag betűkkel szedett hirdetéseket dobálnak szét az értékesítési ciklusok végén. Ilyenkor tehát hajlamosabbak alacsonyabb áron megszabadulni autóiktól, csak azért, hogy közelebb kerüljenek azokhoz a bizonyos értékesítési célokhoz.

 

2. Számíts be egy korábbi járgányt

Ha nem első autódat tervezed megvenni, és már áll egy kocsi a garázsban, akkor sok helyre beviheted azt, és az értékét levonhatod újonnan vásárolt autód árából. Próbálj azonban objektíven tekinteni korábbi autódra, mert sok tulajdonos hajlamos túlértékelni meglévő járgányát, és biztos lehetsz benne, hogy az értékesítők pont, hogy alulértékelik ezeket.

 

Tipp: Kerüld azokat a kereskedéseket, amelyek az összes bevitt autóra egy fix beszámítási összeget szabnak ki. Ez a fix összeg könnyedén elveszhet az alkudozások, megbeszélések során, és végül megkérdőjelezed majd, hogy megérte-e egyáltalán beáldoznod korábbi autódat.

 

A cél az, hogy régi autód saját lábain álljon az érték tekintetében, és ne a kereskedő skatulyázza be. Valószínűleg már a beszélgetés elején rákérdez majd, hogy mid van, de tartsd meg magadnak ezt az információt, amíg el nem kezdtek árakról beszélni. Először hagyd, hogy belőjön egy árat, majd utána említsd meg, hogy szeretnéd beszámíttatni meglévő autódat.

 

Így a kereskedőnek kevesebb lehetősége lesz felhígítani a beszámítási árat különféle a extra díjakkal és költségekkel.
 

További okos tippekért lapozz!


érdekesség technológiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb...

Fonyód Vitorláskikötő Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. Keresztes...

Vacsora Budapesten

Nincs egyszerű dolgunk, ha tökéletes vacsorahelyszínt keresünk Budapesten, hiszen mára már...

Nereus Hotel Kikötője

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Nereus Hotel kikötője. A...

Behajózás

Behajózás - hajóra szállni, felkerülni az utaslistára
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.