Avis Leasing Pénteki Regatták 2010. augusztus 27-29-i döntőjének beszámolója és az eredmény

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Avis Leasing beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Avis Leasing beszámoló


2010/09/01

Forrás: Dávid Júlia

Az Avis Leasing Pénteki Regatták VI. évadjának döntőjét 2010. augusztus 27-es és 29-e között rendezte meg a KMPVSE Balatonkenesén.  A három nap alatt, remek szélben, 8 futamot vitorláztak a csapatok, az izgalmakkal teli és egészen a 9. futamig nyílt döntőt végül, a Hercsel Erik-Kaiser Kristóf páros kormányozta egység nyerte meg, Kutics Krisztiánék és Makai Gáborék előtt.

Avis Leasing

A Hercsel –Kaiser páros kormányozta egység
nyerte az Avis Leasing Pénteki Regattákat

 

A hagyományokhoz híven a hat legjobb csapat jutott a döntőbe. Idén első helyen kvalifikálta magát a Hercsel Erik-Kaiser Kristóf páros által irányított egység, másodikként Makai Gáborék, harmadikként pedig Nagy R Attiláék. Rajtuk kívül ott voltak még Molnár Tamásék, Kutics Krisztiánék és Varga Lajosék is. A döntőben 8 futamot kellett vitorlázniuk a csapatoknak, de duplán számító pontként vitték az elődöntős helyezésüket is, amely egyben az első és második futam eredményét is jelentette. Szintén az eddig megszokott koreográfia szerint nem két körös, hanem három körös up and down pályát futottak.

Pénteken a szokott időben 14.00 órakor, a kormányosi értekezleten megkapták a csapatok a hajóbeosztást, az eredeti tervek szerint 6 futamot más-más hajóval vitorláztak volna és a két utolsó futamot pedig sorsolt hajóval. A szélviszonyok nem engedték a szombati hajócserét, így mindenki maradt abban a hajóban, amelyben az érvénytelenített negyedik futamban vitorlázott. Az utolsó napon pedig választott hajóval vitorláztak a versenyzők, a választást a rangsor végéről kezdték.

 A döntő első futamát, amely a tíz futamból harmadik volt, 3-4 m/s-os,  NY-i szélben vitorlázták a csapatok. A győzelmet  a remek formában vitorlázó Kuticsék szerezték meg, a második lett a Hercsel-Kaiser egység, a harmadik helyet pedig Makaiéknak jutott. A negyedik futamot még ugyan megkezdték a versenyzők, de a második hátszél kezdetére egy igen erős, 70-80 km/h szél miatt félbe kellett szakítani a futamot, így a péntek egy futammal zárult.

Szombaton borongós, esős idő, de jó szél fogadta a döntő mezőnyét. A szitáló eső dacára, időben kezdődött a regatta. Mérsékelt 4-5 m/s-os NY-ÉNY-i szél az egész napot jellemezte, mely olykor-olykor északra lengett kicsit. A negyedik futamban Makai Gáborék  szép vitorlázással – végig vezetve –  szerezték meg az elsőséget. Mögöttük Kuticsék értek be másodikként, majd a Hercsel-Kaiser csapat. Az ötödik és a hatodik futam egyértelműen a kiválóan taktikázó és remek hajóvezetést bemutató Kuticséké lett. Az ötödik futamban a Hercsel-Kasier hajó a második, a magára találó Nagy R. Attiláék pedig a harmadikak lettek. A hatodik futamban Makaiék a második, Nagy R. Attiláék pedig a harmadikak lettek. A hetedik futam igazán izgalmasnak bizonyult. A két körön át tartó páros küzdelem végén, az addig  vezető Makaiékat, az utolsó lee bójánál érte utol a Kaiser Kristóf irányította hajó. Belső helyen véve a bóját nyerték a futamot Makaiék és Kuticsék előtt.

A vasárnapi, utolsó napon, még három futam várt a vitorlázókra.  Élénk 8-10 m/s-os északi szél fújt. A nyolcadik futamot, az ismét remek, régi formájukat hozó Nagy R. Attilák nyerték meg, mögöttük Hercsel-Kaiser egység és Kuticsék. A kilencedik futamra még nyílt volt minden, két ponttal vezetett Hercsel-Kaiser Kuticsék előtt, mögöttük egy ponttal lemaradva Makaiék.  A kilencedik futam ismét Rozsdáéknak hozta meg a sikert, Makaiék második, Hercsel-Kaiser egység pedig biztonsági vitorlázással  harmadikként értek be,  ezzel eldöntve az új Opel Astra sorsát, hiszen a DNF mellett, egy harmadik hely volt a kiejtőjük, amely azt jelentette számukra, hogy ha Makaiék meg is nyerik a futamot és pontegyenlőség alakul ki, több első hellyel ők a bajnokok. Kuticsék a kilencedik futamban elért negyedik hellyel már nem tudtak beleszólni az aranyérem sorsába. A tízedik futamban  csupán az volt a kérdés, kié lesz az ezüst és a Musto ajándékcsomag. Végül Kuticséké lett. Makaiék pontegyenlőséggel a harmadik helyen végeztek és Sagem ajándékcsomagnak örülhettek. Nagy R. Attiláék  az összetett negyedik hellyel zártak,  a Varga Lajos-Ember Sándor kormányozta csapat az ötödik, Molnár Tamásék pedig a hatodik helyen végeztek.

Az Avis Leasing Pénteki Regatták VI. évadja is új bajnokot hozott. Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek a kitartó és sportszerű vitorlázásért. Az Avis Leasing, Opel, Musto, SagemComnak, pedig köszönjük a támogatást.

AVIS LEASING PÉNTEKI REGATTÁK DÖNTŐ- Végeredmény

 

Dávid Júlia

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Badacsony - Hajóállomás BH Zrt.

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő tudnivalók: Mindenképpen azt ajánlom a...

Kikötőmester

A kikötő hajókkal és hajósokkal foglalkozó mindenese.

Bécsi húsvéti vásár

Bécsi húsvéti vásár

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael...

Óvodai dajka tanfolyam

    Ha Ön szereti a gyermekeket és örömmel forgolódik közöttük, és nap mint...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.