notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Avis Leasing Pénteki Regatták 2010. augusztus 27-29-i döntőjének beszámolója és az eredmény

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Avis Leasing beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Avis Leasing beszámoló


2010/09/01
Dávid Júlia

Forrás: Dávid Júlia

Az Avis Leasing Pénteki Regatták VI. évadjának döntőjét 2010. augusztus 27-es és 29-e között rendezte meg a KMPVSE Balatonkenesén.  A három nap alatt, remek szélben, 8 futamot vitorláztak a csapatok, az izgalmakkal teli és egészen a 9. futamig nyílt döntőt végül, a Hercsel Erik-Kaiser Kristóf páros kormányozta egység nyerte meg, Kutics Krisztiánék és Makai Gáborék előtt.

Avis Leasing

A Hercsel –Kaiser páros kormányozta egység
nyerte az Avis Leasing Pénteki Regattákat

 

A hagyományokhoz híven a hat legjobb csapat jutott a döntőbe. Idén első helyen kvalifikálta magát a Hercsel Erik-Kaiser Kristóf páros által irányított egység, másodikként Makai Gáborék, harmadikként pedig Nagy R Attiláék. Rajtuk kívül ott voltak még Molnár Tamásék, Kutics Krisztiánék és Varga Lajosék is. A döntőben 8 futamot kellett vitorlázniuk a csapatoknak, de duplán számító pontként vitték az elődöntős helyezésüket is, amely egyben az első és második futam eredményét is jelentette. Szintén az eddig megszokott koreográfia szerint nem két körös, hanem három körös up and down pályát futottak.

Pénteken a szokott időben 14.00 órakor, a kormányosi értekezleten megkapták a csapatok a hajóbeosztást, az eredeti tervek szerint 6 futamot más-más hajóval vitorláztak volna és a két utolsó futamot pedig sorsolt hajóval. A szélviszonyok nem engedték a szombati hajócserét, így mindenki maradt abban a hajóban, amelyben az érvénytelenített negyedik futamban vitorlázott. Az utolsó napon pedig választott hajóval vitorláztak a versenyzők, a választást a rangsor végéről kezdték.

 A döntő első futamát, amely a tíz futamból harmadik volt, 3-4 m/s-os,  NY-i szélben vitorlázták a csapatok. A győzelmet  a remek formában vitorlázó Kuticsék szerezték meg, a második lett a Hercsel-Kaiser egység, a harmadik helyet pedig Makaiéknak jutott. A negyedik futamot még ugyan megkezdték a versenyzők, de a második hátszél kezdetére egy igen erős, 70-80 km/h szél miatt félbe kellett szakítani a futamot, így a péntek egy futammal zárult.

Szombaton borongós, esős idő, de jó szél fogadta a döntő mezőnyét. A szitáló eső dacára, időben kezdődött a regatta. Mérsékelt 4-5 m/s-os NY-ÉNY-i szél az egész napot jellemezte, mely olykor-olykor északra lengett kicsit. A negyedik futamban Makai Gáborék  szép vitorlázással – végig vezetve –  szerezték meg az elsőséget. Mögöttük Kuticsék értek be másodikként, majd a Hercsel-Kaiser csapat. Az ötödik és a hatodik futam egyértelműen a kiválóan taktikázó és remek hajóvezetést bemutató Kuticséké lett. Az ötödik futamban a Hercsel-Kasier hajó a második, a magára találó Nagy R. Attiláék pedig a harmadikak lettek. A hatodik futamban Makaiék a második, Nagy R. Attiláék pedig a harmadikak lettek. A hetedik futam igazán izgalmasnak bizonyult. A két körön át tartó páros küzdelem végén, az addig  vezető Makaiékat, az utolsó lee bójánál érte utol a Kaiser Kristóf irányította hajó. Belső helyen véve a bóját nyerték a futamot Makaiék és Kuticsék előtt.

A vasárnapi, utolsó napon, még három futam várt a vitorlázókra.  Élénk 8-10 m/s-os északi szél fújt. A nyolcadik futamot, az ismét remek, régi formájukat hozó Nagy R. Attilák nyerték meg, mögöttük Hercsel-Kaiser egység és Kuticsék. A kilencedik futamra még nyílt volt minden, két ponttal vezetett Hercsel-Kaiser Kuticsék előtt, mögöttük egy ponttal lemaradva Makaiék.  A kilencedik futam ismét Rozsdáéknak hozta meg a sikert, Makaiék második, Hercsel-Kaiser egység pedig biztonsági vitorlázással  harmadikként értek be,  ezzel eldöntve az új Opel Astra sorsát, hiszen a DNF mellett, egy harmadik hely volt a kiejtőjük, amely azt jelentette számukra, hogy ha Makaiék meg is nyerik a futamot és pontegyenlőség alakul ki, több első hellyel ők a bajnokok. Kuticsék a kilencedik futamban elért negyedik hellyel már nem tudtak beleszólni az aranyérem sorsába. A tízedik futamban  csupán az volt a kérdés, kié lesz az ezüst és a Musto ajándékcsomag. Végül Kuticséké lett. Makaiék pontegyenlőséggel a harmadik helyen végeztek és Sagem ajándékcsomagnak örülhettek. Nagy R. Attiláék  az összetett negyedik hellyel zártak,  a Varga Lajos-Ember Sándor kormányozta csapat az ötödik, Molnár Tamásék pedig a hatodik helyen végeztek.

Az Avis Leasing Pénteki Regatták VI. évadja is új bajnokot hozott. Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek a kitartó és sportszerű vitorlázásért. Az Avis Leasing, Opel, Musto, SagemComnak, pedig köszönjük a támogatást.

AVIS LEASING PÉNTEKI REGATTÁK DÖNTŐ- Végeredmény

 

Dávid Júlia

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kerékpártúra a Balatonon, Alsóörsi indulással

Ha gyakorlott kerékpárosok vagyunk, vagy akár több hetet is lent tudunk tölteni a Balatonnál,...

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke...

Dekk

A dekk jelentése fedélzet.

Videoton Yacht Club, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Videoton Yacht Club ...

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!