notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!


2009/08/31
dávid júlia

Forrás: vitorlazas.hu

Az Avis Leasing Pénteki Regatták vitorlás versenysorozat, a Balaton legrangosabb és egyben leghosszabb vitorlás versenysorozata. A kilenc pénteki fordulóból álló regattákat 2009-ben immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Kenese Marina-Port VSE. A magyar vitorlázás színe-java képviseltette magát: a kétszeres Európa- és ötszörös Repülő Hollandi világbajnok, Majthényi Szabolcs, az olimpia bronzérmes Detre fivérek mellett számos magyar bajnok is vitorlázott a fordulókban.

 

Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!

Avis Leasing Pénteki Regatta 2009 - 3 napos döntő

A három napos döntőben a legjobb hét egység jutott be. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, mert míg pénteken a gyenge szél miatt, addig vasárnap a túl erős szél miatt nem tudtak vitorlázni a csapatok. Vasárnap végül ideális idő 6-10 m/s-os északi szél fogadta a mezőnyt. Az aranyéremre három csapat volt a legesélyesebb, Kuticsék, Detréék és Majthényi Szabolcs. Az öt fős csapatok négy futamot vitorláztak a fináléban, egy futam három körből állt, azonban a végeredménybe beleszámított a kilenc forduló összesített eredménye, így Kutics volt a legjobb helyzetben hiszen ő két virtuális első helyezést vitt, Detréék másodikként, Majthényiék harmadikként, Makaiék negyedikként, Hercselék ötödikként, Münchék hatodikként és Sátori hetedikként jutott be.

Avis Leasing Pénteki Regatta 2009 - Kutics és csapata kapta az aranyat



Az első négy csapat hajót cserélt a futamok után a többiek maradtak a választott hajónál.
A 9.00 órakor induló első futamon még élénk 8-10 m/s-os északi szélben indult. Kutics itt tovább folytatta magabiztos vitorlázását és megnyerte a  
futamot, a többiek ugyanazon a helyen végeztek, amilyen helyen a döntőbe jutottak. A második futam már izgalmasabbra sikeredett, mert a harmadik kör végén a leé bójához szinte egyszerre ért oda Majthényi, Detre és Kutics, Majthényi remekül vette belső helyen a bóját és a célvonalon is elsőként haladt át, megelőzve Detrét és Kuticsot. A harmadik futamra már legyengült a szél és 10-15 fokot lengett jobbra. Az utolsó kreutz szakasz már sajnos egy takkosra is sikeredett. A harmadik mindent eldöntő futamot aztán szintén Kutics nyerte, mögötte, Detre és Majthényi futott be, a többieknél csupán Hercsel és Makai cserélt helyet. Ezzel el is dőlt az Opel Insignia sorsa, így a döntő negyedik futamán már el sem kellett indulni Kuticsnak, de Detre és Majthényi sem végezhetett jobb helyen így ők is a partra vitorláztak. A negyedik futamot így az utolsó négy helyezett vitorlázta le, a futamgyőzelmet végül Hercsel szerezte meg Makai, Sátori és Münch előtt, de ezzel sem változott a sorrend, mindenki ugyanazon a helyen végzett, ahogy a döntőbe jutott. Ezzel sikeresen végétért az 5. Avis Leasing Pénteki Regatták. Jövőre újra indul a sorozat immáron a hatodik sorozattal.

Avis Leasing Pénteki Regatta 2009 - Eredmény

 

Dávid Júlia

 

Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!





Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7...

Star

Star vitorlás hajó - 1911 óta A Star egy kétszemélyes, tőkesúlyos olimpiai...

Párna

Párna

Születésnapi buli helyszín

Különleges születésnapi buli helyszín után kutatsz? Ha a szülinapi buli Budapesten lesz, ezen...

Algagátló festék

Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely megakadályozza a vízi...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!