notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!

hirdetes

Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!

dávid júlia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Avis Leasing Pénteki Regatták vitorlás versenysorozat, a Balaton legrangosabb és egyben leghosszabb vitorlás versenysorozata. A kilenc pénteki fordulóból álló regattákat 2009-ben immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Kenese Marina-Port VSE. A magyar vitorlázás színe-java képviseltette magát: a kétszeres Európa- és ötszörös Repülő Hollandi világbajnok, Majthényi Szabolcs, az olimpia bronzérmes Detre fivérek mellett számos magyar bajnok is vitorlázott a fordulókban.

 

Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!

Avis Leasing Pénteki Regatta 2009 - 3 napos döntő

A három napos döntőben a legjobb hét egység jutott be. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, mert míg pénteken a gyenge szél miatt, addig vasárnap a túl erős szél miatt nem tudtak vitorlázni a csapatok. Vasárnap végül ideális idő 6-10 m/s-os északi szél fogadta a mezőnyt. Az aranyéremre három csapat volt a legesélyesebb, Kuticsék, Detréék és Majthényi Szabolcs. Az öt fős csapatok négy futamot vitorláztak a fináléban, egy futam három körből állt, azonban a végeredménybe beleszámított a kilenc forduló összesített eredménye, így Kutics volt a legjobb helyzetben hiszen ő két virtuális első helyezést vitt, Detréék másodikként, Majthényiék harmadikként, Makaiék negyedikként, Hercselék ötödikként, Münchék hatodikként és Sátori hetedikként jutott be.

hirdetes

Avis Leasing Pénteki Regatta 2009 - Kutics és csapata kapta az aranyat

Az első négy csapat hajót cserélt a futamok után a többiek maradtak a választott hajónál.
A 9.00 órakor induló első futamon még élénk 8-10 m/s-os északi szélben indult. Kutics itt tovább folytatta magabiztos vitorlázását és megnyerte a  
futamot, a többiek ugyanazon a helyen végeztek, amilyen helyen a döntőbe jutottak. A második futam már izgalmasabbra sikeredett, mert a harmadik kör végén a leé bójához szinte egyszerre ért oda Majthényi, Detre és Kutics, Majthényi remekül vette belső helyen a bóját és a célvonalon is elsőként haladt át, megelőzve Detrét és Kuticsot. A harmadik futamra már legyengült a szél és 10-15 fokot lengett jobbra. Az utolsó kreutz szakasz már sajnos egy takkosra is sikeredett. A harmadik mindent eldöntő futamot aztán szintén Kutics nyerte, mögötte, Detre és Majthényi futott be, a többieknél csupán Hercsel és Makai cserélt helyet. Ezzel el is dőlt az Opel Insignia sorsa, így a döntő negyedik futamán már el sem kellett indulni Kuticsnak, de Detre és Majthényi sem végezhetett jobb helyen így ők is a partra vitorláztak. A negyedik futamot így az utolsó négy helyezett vitorlázta le, a futamgyőzelmet végül Hercsel szerezte meg Makai, Sátori és Münch előtt, de ezzel sem változott a sorrend, mindenki ugyanazon a helyen végzett, ahogy a döntőbe jutott. Ezzel sikeresen végétért az 5. Avis Leasing Pénteki Regatták. Jövőre újra indul a sorozat immáron a hatodik sorozattal.

hirdetes

Avis Leasing Pénteki Regatta 2009 - Eredmény

 

Dávid Júlia

 

Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!

További képek

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Catering

A catering szó egy angol kifejezésből ered, melynek elsődleges jelentése a tömeg... Tovább

Balatonakarattya kikötője

A II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület kikötője a Balaton Keleti medencéjének keleti... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 217

Átlagos értékelés: 4.7