Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!


2009/08/31

Forrás: vitorlazas.hu

Az Avis Leasing Pénteki Regatták vitorlás versenysorozat, a Balaton legrangosabb és egyben leghosszabb vitorlás versenysorozata. A kilenc pénteki fordulóból álló regattákat 2009-ben immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Kenese Marina-Port VSE. A magyar vitorlázás színe-java képviseltette magát: a kétszeres Európa- és ötszörös Repülő Hollandi világbajnok, Majthényi Szabolcs, az olimpia bronzérmes Detre fivérek mellett számos magyar bajnok is vitorlázott a fordulókban.

 

Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!

Avis Leasing Pénteki Regatta 2009 - 3 napos döntő

A három napos döntőben a legjobb hét egység jutott be. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, mert míg pénteken a gyenge szél miatt, addig vasárnap a túl erős szél miatt nem tudtak vitorlázni a csapatok. Vasárnap végül ideális idő 6-10 m/s-os északi szél fogadta a mezőnyt. Az aranyéremre három csapat volt a legesélyesebb, Kuticsék, Detréék és Majthényi Szabolcs. Az öt fős csapatok négy futamot vitorláztak a fináléban, egy futam három körből állt, azonban a végeredménybe beleszámított a kilenc forduló összesített eredménye, így Kutics volt a legjobb helyzetben hiszen ő két virtuális első helyezést vitt, Detréék másodikként, Majthényiék harmadikként, Makaiék negyedikként, Hercselék ötödikként, Münchék hatodikként és Sátori hetedikként jutott be.

Avis Leasing Pénteki Regatta 2009 - Kutics és csapata kapta az aranyat

Az első négy csapat hajót cserélt a futamok után a többiek maradtak a választott hajónál.
A 9.00 órakor induló első futamon még élénk 8-10 m/s-os északi szélben indult. Kutics itt tovább folytatta magabiztos vitorlázását és megnyerte a  
futamot, a többiek ugyanazon a helyen végeztek, amilyen helyen a döntőbe jutottak. A második futam már izgalmasabbra sikeredett, mert a harmadik kör végén a leé bójához szinte egyszerre ért oda Majthényi, Detre és Kutics, Majthényi remekül vette belső helyen a bóját és a célvonalon is elsőként haladt át, megelőzve Detrét és Kuticsot. A harmadik futamra már legyengült a szél és 10-15 fokot lengett jobbra. Az utolsó kreutz szakasz már sajnos egy takkosra is sikeredett. A harmadik mindent eldöntő futamot aztán szintén Kutics nyerte, mögötte, Detre és Majthényi futott be, a többieknél csupán Hercsel és Makai cserélt helyet. Ezzel el is dőlt az Opel Insignia sorsa, így a döntő negyedik futamán már el sem kellett indulni Kuticsnak, de Detre és Majthényi sem végezhetett jobb helyen így ők is a partra vitorláztak. A negyedik futamot így az utolsó négy helyezett vitorlázta le, a futamgyőzelmet végül Hercsel szerezte meg Makai, Sátori és Münch előtt, de ezzel sem változott a sorrend, mindenki ugyanazon a helyen végzett, ahogy a döntőbe jutott. Ezzel sikeresen végétért az 5. Avis Leasing Pénteki Regatták. Jövőre újra indul a sorozat immáron a hatodik sorozattal.

Avis Leasing Pénteki Regatta 2009 - Eredmény

 

Dávid Júlia

 

Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Avis Leasing Pénteki Regatták 2009 döntő - Kutics és csapata nyert!Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csopaki Hajóállomás Zrt.

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt. csopaki...

Stopper

Stopper: kötélfogó

Lümmel

Lümmel - az árbocot és a bumot összekötõ szerkezet

Leegierig

Leegierig - a széltõl elforduló hajót hívjuk így

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.