A Rhone-és az Avre-folyó különleges találkozása

hirdetes

Az Avre-és a Rhone-folyó találkozása

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Avre-folyó Svájcban, Genf városában találkozik a Rhone-folyóval, viszont ez a találkozás elég látványos, mert a két folyó vize nagyon különbözik. Azt hinnénk, hogy a tengerek és a folyók határa csak a térképen van megjelölve, pedig ez a határ néha a valóságban is igen látványos!

Avre-és a Rhone-folyó

Már láthattátok, hogyan találkozik egymással az Északi-és a Balti-tenger, vagy hogy milyen éles a határ az Atlanti-óceán és a Karib-tenger között, azonban nemcsak két tenger találkozásánál rajzolódik ki ilyen tisztán a határvonal. Az egyik leglátványosabb jelenség Svájcban található, azon belül is Genfben, ahol a Rhone-és az Arve-folyó találkozik egymással. A jelenség olyan feltűnő és lélegzetelállító, hogy amikor az ember ránéz, el se hiszi, hogy ilyen valójában létezhet. A két folyó rendkívüli módon különbözik egymástól, mondhatni, ég és föld közöttük a különbség. Míg az egyiknek szinte áttetsző, sötétkék színű vize van, a másik folyó vize leginkább a homok színére hasonlít.

Avre-és a Rhone-folyó

A Rhone-folyó az egyik legnagyobb folyó Európában, ami végül a Földközi-tengerbe torkollik, közben pedig keresztülszeli Franciaországot. Ennek a folyónak azért van ilyen tiszta vize, mert a forrása a hegyekben található, legalább 1000 méter tengerszint feletti magasságban. A Rhone-folyónak a színe kifejezetten sötét és maga a folyó elég erős áramlású, éppen ezért a hegyekben hatalmas pusztító munkát végez. Ezzel szemben az Arve-folyó az Alpokban ered és ennél a bizonyos találkozóhelynél, Genfben torkollik a Rhone-folyóba. A találkozás igazán látványos, mivel a két folyó nagyon különbözik egymástól.

Avre-és a Rhone-folyó

Az Arve-folyó színe teljesen más, mint a Rohne-folyóé: míg az előző mély sötétkék, addig ez a folyó iszapos, sáros színű, szinte már a szürkéhez közelít. A világban egyébként rengeteg ehhez hasonló, különleges találkozás létezik. Azt hinné az ember, hogy ezek a határok csak a térképen vannak megjelölve, pedig néha a természet is megjelöli őket. Genfnél az Arve-folyó megszűnik létezni, mert beletorkollik a Rhone-folyóba. Az Avre-folyó egyébként legalább 100 kilométer hosszú, de ennek szinte csak egytizede esik Svájc határain belülre.

Avre-és a Rhone-folyó

Meg kell hagyni, bár számtalan hasonló jelenség létezik, mint ennek a két folyónak a találkozása, azért mégiscsak ez az egyik leglátványosabb közülük, mert a két folyó vize egy csöppet se hasonlít egymásra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Akác

Azt mindenki tudja, hogy az illatos akácvirás és a belőle nyert méz milyen hasznos, ugyanakkor... Tovább

Trimmzsinór

A vitorlában lévő vékony állítózsinór. Általában a vitorla alsó- és hátsóélébe... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 198

Átlagos értékelés: 5.0