notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Rhone-és az Avre-folyó különleges találkozása

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Az Avre-és a Rhone-folyó találkozása

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az Avre-és a Rhone-folyó találkozása


2014/10/29
Petra

Az Avre-folyó Svájcban, Genf városában találkozik a Rhone-folyóval, viszont ez a találkozás elég látványos, mert a két folyó vize nagyon különbözik. Azt hinnénk, hogy a tengerek és a folyók határa csak a térképen van megjelölve, pedig ez a határ néha a valóságban is igen látványos!

Avre-és a Rhone-folyó
Már láthattátok, hogyan találkozik egymással az Északi-és a Balti-tenger, vagy hogy milyen éles a határ az Atlanti-óceán és a Karib-tenger között, azonban nemcsak két tenger találkozásánál rajzolódik ki ilyen tisztán a határvonal. Az egyik leglátványosabb jelenség Svájcban található, azon belül is Genfben, ahol a Rhone-és az Arve-folyó találkozik egymással. A jelenség olyan feltűnő és lélegzetelállító, hogy amikor az ember ránéz, el se hiszi, hogy ilyen valójában létezhet. A két folyó rendkívüli módon különbözik egymástól, mondhatni, ég és föld közöttük a különbség. Míg az egyiknek szinte áttetsző, sötétkék színű vize van, a másik folyó vize leginkább a homok színére hasonlít.

Avre-és a Rhone-folyó

A Rhone-folyó az egyik legnagyobb folyó Európában, ami végül a Földközi-tengerbe torkollik, közben pedig keresztülszeli Franciaországot. Ennek a folyónak azért van ilyen tiszta vize, mert a forrása a hegyekben található, legalább 1000 méter tengerszint feletti magasságban. A Rhone-folyónak a színe kifejezetten sötét és maga a folyó elég erős áramlású, éppen ezért a hegyekben hatalmas pusztító munkát végez. Ezzel szemben az Arve-folyó az Alpokban ered és ennél a bizonyos találkozóhelynél, Genfben torkollik a Rhone-folyóba. A találkozás igazán látványos, mivel a két folyó nagyon különbözik egymástól.

Avre-és a Rhone-folyó

Az Arve-folyó színe teljesen más, mint a Rohne-folyóé: míg az előző mély sötétkék, addig ez a folyó iszapos, sáros színű, szinte már a szürkéhez közelít. A világban egyébként rengeteg ehhez hasonló, különleges találkozás létezik. Azt hinné az ember, hogy ezek a határok csak a térképen vannak megjelölve, pedig néha a természet is megjelöli őket. Genfnél az Arve-folyó megszűnik létezni, mert beletorkollik a Rhone-folyóba. Az Avre-folyó egyébként legalább 100 kilométer hosszú, de ennek szinte csak egytizede esik Svájc határain belülre.

Avre-és a Rhone-folyó

Meg kell hagyni, bár számtalan hasonló jelenség létezik, mint ennek a két folyónak a találkozása, azért mégiscsak ez az egyik leglátványosabb közülük, mert a két folyó vize egy csöppet se hasonlít egymásra.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak...

Ciklon

A ciklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában alacsony légnyomás uralkodik,...

Soling

Soling vitorlás hajó leírása A Soling Norvégiából indult hódító útra,ugyanúgy,...

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.