notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Rhone-és az Avre-folyó különleges találkozása

hirdetes

Az Avre-és a Rhone-folyó találkozása

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Avre-folyó Svájcban, Genf városában találkozik a Rhone-folyóval, viszont ez a találkozás elég látványos, mert a két folyó vize nagyon különbözik. Azt hinnénk, hogy a tengerek és a folyók határa csak a térképen van megjelölve, pedig ez a határ néha a valóságban is igen látványos!

Avre-és a Rhone-folyó

Már láthattátok, hogyan találkozik egymással az Északi-és a Balti-tenger, vagy hogy milyen éles a határ az Atlanti-óceán és a Karib-tenger között, azonban nemcsak két tenger találkozásánál rajzolódik ki ilyen tisztán a határvonal. Az egyik leglátványosabb jelenség Svájcban található, azon belül is Genfben, ahol a Rhone-és az Arve-folyó találkozik egymással. A jelenség olyan feltűnő és lélegzetelállító, hogy amikor az ember ránéz, el se hiszi, hogy ilyen valójában létezhet. A két folyó rendkívüli módon különbözik egymástól, mondhatni, ég és föld közöttük a különbség. Míg az egyiknek szinte áttetsző, sötétkék színű vize van, a másik folyó vize leginkább a homok színére hasonlít.

Avre-és a Rhone-folyó

A Rhone-folyó az egyik legnagyobb folyó Európában, ami végül a Földközi-tengerbe torkollik, közben pedig keresztülszeli Franciaországot. Ennek a folyónak azért van ilyen tiszta vize, mert a forrása a hegyekben található, legalább 1000 méter tengerszint feletti magasságban. A Rhone-folyónak a színe kifejezetten sötét és maga a folyó elég erős áramlású, éppen ezért a hegyekben hatalmas pusztító munkát végez. Ezzel szemben az Arve-folyó az Alpokban ered és ennél a bizonyos találkozóhelynél, Genfben torkollik a Rhone-folyóba. A találkozás igazán látványos, mivel a két folyó nagyon különbözik egymástól.

Avre-és a Rhone-folyó

Az Arve-folyó színe teljesen más, mint a Rohne-folyóé: míg az előző mély sötétkék, addig ez a folyó iszapos, sáros színű, szinte már a szürkéhez közelít. A világban egyébként rengeteg ehhez hasonló, különleges találkozás létezik. Azt hinné az ember, hogy ezek a határok csak a térképen vannak megjelölve, pedig néha a természet is megjelöli őket. Genfnél az Arve-folyó megszűnik létezni, mert beletorkollik a Rhone-folyóba. Az Avre-folyó egyébként legalább 100 kilométer hosszú, de ennek szinte csak egytizede esik Svájc határain belülre.

Avre-és a Rhone-folyó

Meg kell hagyni, bár számtalan hasonló jelenség létezik, mint ennek a két folyónak a találkozása, azért mégiscsak ez az egyik leglátványosabb közülük, mert a két folyó vize egy csöppet se hasonlít egymásra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Lobogtatni

Vitorlás hajót megállítani a vitorlák kilobogtatásával lehet. Tovább

Saling

Saling (ejtsd: száling) - árbocmerevítõ keresztrúd Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 198

Átlagos értékelés: 5.0

utazás