Ha innováció, akkor Apple. Újítás a megújuló energiaforrásokkal.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az Apple forradalmi újítása

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az Apple forradalmi újítása


2013/01/05

Forradalmi újítással állt elő az Apple. A számítógép óriás találmánya képes arra, hogy hőként tárolja a szélenergiát, majd ha kell, kibocsássa azt energiaelőállítás céljából.

Ha innováció, akkor Apple. Újítás a megújuló energiaforrásokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innovatív Apple

 

Ha innovációról van szó, akkor Apple : a számítástechnika és a mobil technológia mellett foglalkozik a megújuló energiaforrásokkal is. A raktározott szélenergiából származó elektromosság termelésének ötletével még 2011 nyarán állt elő a cég. Ha beválik, az új technológia segíthet kiküszöbölni a szélenergia keresleti és kínálati egyenlőtlenségeit.

Mivel a szélkerekek nem mennek egész nap, így egész évben sem, a szélenergia termelés egyik nagy akadályának legyőzéséhez hatékony és költségkímélő raktározási módszerre van szükség.

 

Apple újítás

 

Ahelyett, hogy a lapátok forgásaként létrejövő kinetikus energiát a turbina közvetlenül elektromos energiává alakítaná, az új modell azt hővé transzformálná, amit már lehetne tárolni, s később felhasználni, amikor szükséges.

Az Apple szerint a hőt a lapátok közötti súrlódás generálná, aztán a felhalmozott termál energiát egy szigetelt raktárban tartanák, amíg az felhasználásra nem kerül. Igény esetén tehát a hőt cseppfolyóssá alakítják, ami aztán gőzt tud termelni egy generátornak.

 

Apple

 

 

 


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter.

tanfolyam

Tanfolyam szó magyarázata A kurzus az a keret, amelyben a hallgatók meghatározott rend...

Navigáció

 Hajózástan, helyzetmegállapítás+hajóvezetés.

Ben Ainslie

Ben Ainslie Háromszoros olimpiai aranyérmes, egyszeres ezüstérmes, a Sport Tiszteletbeli...

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.