Ha innováció, akkor Apple. Újítás a megújuló energiaforrásokkal.

hirdetes

Az Apple forradalmi újítása

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Forradalmi újítással állt elő az Apple. A számítógép óriás találmánya képes arra, hogy hőként tárolja a szélenergiát, majd ha kell, kibocsássa azt energiaelőállítás céljából.

Ha innováció, akkor Apple. Újítás a megújuló energiaforrásokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innovatív Apple

 

Ha innovációról van szó, akkor Apple : a számítástechnika és a mobil technológia mellett foglalkozik a megújuló energiaforrásokkal is. A raktározott szélenergiából származó elektromosság termelésének ötletével még 2011 nyarán állt elő a cég. Ha beválik, az új technológia segíthet kiküszöbölni a szélenergia keresleti és kínálati egyenlőtlenségeit.

hirdetes

Mivel a szélkerekek nem mennek egész nap, így egész évben sem, a szélenergia termelés egyik nagy akadályának legyőzéséhez hatékony és költségkímélő raktározási módszerre van szükség.

 

Apple újítás

 

Ahelyett, hogy a lapátok forgásaként létrejövő kinetikus energiát a turbina közvetlenül elektromos energiává alakítaná, az új modell azt hővé transzformálná, amit már lehetne tárolni, s később felhasználni, amikor szükséges.

hirdetes

Az Apple szerint a hőt a lapátok közötti súrlódás generálná, aztán a felhalmozott termál energiát egy szigetelt raktárban tartanák, amíg az felhasználásra nem kerül. Igény esetén tehát a hőt cseppfolyóssá alakítják, ami aztán gőzt tud termelni egy generátornak.

 

Apple

 

 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
kreatív

Szótár

Dirk

A dirk meghatározását lásd a pihentető szótárszónál. Tovább

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes