Az emberi elme

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Íme az emberi elme sajátosságai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Íme az emberi elme sajátosságai


2019/07/03

Mindannyian ismerjük, de akkor is meghökkenve tapasztaljuk, hogy az emberi elmének micsoda sajátosságai vannak. Mi most bemutatjuk ezeket. Kíváncsiak vagyunk, hogy egyetértenek e velünk?! Nézzük hát most ezeket!

Elképesztően nagy sajátosságai vannak az emberi elmének

Érdekességek az emberi agyról

Ha az ember elfoglalt, ha van mivel foglalkoznia, ha látja, hogy belátható ideig vannak feladatai, akkor sokkal pozitívabb az élet minden területén. 

 

Kizárólag az ember az aki kitudja fejezni a boldogságot, a dühöt, a szomorúságot, a félelmet, az undort és a meglepetést. A Föld összes élőlénye közül csakis az ember képes mindet megtapasztalni együttesen.

 

A fáradtság is meghatározó

Az emberek sokkal becsületesebbek akkor, amikor fáradtak. Ha több az energia, akkor hajlamosabb az átverésre.

 

Tudtad? Egyes felmérések szerint egy 20 másodpercig tartó ölelés alatt olyan kémiai vegyületeket szabadítanak fel a testben, melyek hatására jobban fogsz bízni abban, akit épp megölelsz.

 

A telefonunk nagyon fontossá vált

Kutatások bizonyítják azt is, hogy a mobiltelefon elvesztése hasonló pánikot kelt az emberben, mint ha életveszélybe kerülne.

 

Rengeteg skizofrén ember él a Földön természetesen, de még egyik sem volt soha skizofrén. A tudósok vitatkoznak rajta, hogy egyáltalán lehetnek e ilyen fajta mentális betegségeik.

 

A visszautasítás fáj

Ezt gondolom már Te is tapasztaltad, de igaz, ami igaz: a visszautasítást az agy fájdalomként éli meg.

 

Ezt mindenki megfigyelhette már magán, de az arány akkor is megdöbbentő: az emberi elme az ideje 30 %-ban csak csapong és nem összpontosít.

 

Nem mindennapi motiváció

Ha az életben megvan csak az esélye is akár, hogy előre jutunk, akkor az embert már az is motiválja.Sokkal jobban pörög és teljesít onnantól kezdve.

 

Sokféle függőség alakult ki az idők során. A legújabbak közé tartoznak a tv sorozatok és az internet iránti túlzott elkötelezettségek.

 

Szeretünk panaszkodni

Az emberi beszélgetések 80%-a panaszkodásról szól.

 

A fáradt emberi agy sokkal kreatívabb , mint a kipihent.

Mi az egészséges?

Szokták mondani, hogy a mozgás egyenlő az egészséggel. Nos kimutatták, hogy az egészséges társas kapcsolatok sokkal többet érnek, mint az állandó sportolás.

 

Az emlékek idővel torzulnak. Ez egy természetes folyamat. Ezért fordul elő, hogy összavitatkozunk azon gyakran, hogy mi,s hogyan történt. 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

8mOD

8mOD vitorlás hajó bemutatása A 8m OD egy 8 méter hosszú, könnyű, siklótestű...

Fonyód Vitorláskikötő Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. Keresztes...

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15...

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője.

Catboat

            ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.