Ismerd meg te is az erdőt, ahol akár tündérek is lakhatnának!

hirdetes

Az erdő, melyben akár tündérek is lakhatnának

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A mesebeli hely, mely Angliában található akár tündérek és törpék otthona is lehet, nem véletlen hát hogy Tolkien híres művét, a Gyűrűk Urát megfilmesítők is itt forgattak le nem is egy jelenetet. Igazi mesebeli erdő ez, melyet látnod kell!

 

Puzzlewood, az erdő ahol akár tündérek is lakhatnának

Puzzlewood a neve annak az angliai erdőnek, mely Gloucestershire-ben található és akár tündérek, koboldok és elfek számára is otthont adhatna. Egyébként magyarra fordítva a neve Rejtélyerdőt jelent, mely igencsak találó is hozzá.


Kialakulása az itt bányászott vasnak köszönhető, még a rómaiak idejéből, ugyanis ezen a területen ástak egyre mélyebbre és mélyebbre, miközben vasérc után kutattak, így számos árkot létrehozva.

 


Később elhagyták ezt a helyet, a természet pedig szép lassan ismét eluralkodott itt.
Azonban ez olyan nagy mértékben történt, hogy sokszor azt sem tudja merre menjen az aki erre a környékre téved, igazi labirintussá vált a környék az évek alatt.


Nem egy ember, aki itt járt olyannyira összezavarodott, hogy állítása szerint legalább hét-nyolc híd is van Puzzlewoodban, pedig igazából összesen csak kettő létezik.

hirdetes


Erről a mesebeli és furcsa erdőről még a híres regénysorozat írója, J. R. R. Tolkien is ezáltal a lenyűgöző hely által inspirálódott és nem egy film is készült itt.


Ilyen például a Merlin kalandjai, de a Ki vagy Doki? Egyik része is itt lett forgatva.

Puzzlewood, az erdő ahol akár tündérek is lakhatnának

1938-ban nemzeti parkká nyilvánították a területet, hiszen Anglia legősibb és még épen megmaradt erdeje ez a maga 110 négyzetkilométeres kiterjedésével, az angolok Forest of Dean néven emlegetik.


Miután a vas bányászata befejeződött, a Tudorok dinasztiájának a legfőbb vadászterülete volt, valamint fakitermelés is folyt itt, mely igen értékesnek számított, nem egy hajót készítettek az itt nőtt fákból.


Ezután nem sokkal nem csak vas, hanem szénbányászat is folyt itt, hiszen felfedezték hogy ez az ásványkincs is nagy mértékben jelen van ennek a területnek a mélyén.

hirdetes


Mára azonban a bányászat, fakitermelés, vadászat is megszűnt, pusztán csak a csúcstechnika néhány iparága található meg itt.


Hiába lett nemzeti park és védett terület, hiába telt el rengeteg idő, egy valami örök, mégpedig az, hogy az itt élők még mindig juhlegeltetési joggal bírnak, melyet még egy anno, a középkorban kivívott feudális joggal tehetnek meg, mely máig érvényben van.

 

 

Egy biztos azonban, tényleg mesebeli hely ez, hiszen olyan hangulatot kelt az egész, mintha egy fantasy filmbe csöppentünk volna, aki itt tesz egy sétát, szinte már várja a fák közül előbukkanó tündérek, koboldok megjelenését.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

érdekességek túra utazás

Szótár

Cumolonimbus

A cumolonimbus egy 1-2 km magasan kezdődő és 12-14 km magasságig felnyúló zivatarfelhő.... Tovább

Fenékdeszka

A fenékdeszka, vagy trepni a kajüt és a cockpit kiemelhető egységekből álló deszkázata. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes