Ismerd meg te is az erdőt, ahol akár tündérek is lakhatnának!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az erdő, melyben akár tündérek is lakhatnának

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az erdő, melyben akár tündérek is lakhatnának


2016/05/13

A mesebeli hely, mely Angliában található akár tündérek és törpék otthona is lehet, nem véletlen hát hogy Tolkien híres művét, a Gyűrűk Urát megfilmesítők is itt forgattak le nem is egy jelenetet. Igazi mesebeli erdő ez, melyet látnod kell!

 

Puzzlewood, az erdő ahol akár tündérek is lakhatnának

Puzzlewood a neve annak az angliai erdőnek, mely Gloucestershire-ben található és akár tündérek, koboldok és elfek számára is otthont adhatna. Egyébként magyarra fordítva a neve Rejtélyerdőt jelent, mely igencsak találó is hozzá.


Kialakulása az itt bányászott vasnak köszönhető, még a rómaiak idejéből, ugyanis ezen a területen ástak egyre mélyebbre és mélyebbre, miközben vasérc után kutattak, így számos árkot létrehozva.

 


Később elhagyták ezt a helyet, a természet pedig szép lassan ismét eluralkodott itt.
Azonban ez olyan nagy mértékben történt, hogy sokszor azt sem tudja merre menjen az aki erre a környékre téved, igazi labirintussá vált a környék az évek alatt.


Nem egy ember, aki itt járt olyannyira összezavarodott, hogy állítása szerint legalább hét-nyolc híd is van Puzzlewoodban, pedig igazából összesen csak kettő létezik.


Erről a mesebeli és furcsa erdőről még a híres regénysorozat írója, J. R. R. Tolkien is ezáltal a lenyűgöző hely által inspirálódott és nem egy film is készült itt.


Ilyen például a Merlin kalandjai, de a Ki vagy Doki? Egyik része is itt lett forgatva.

Puzzlewood, az erdő ahol akár tündérek is lakhatnának

1938-ban nemzeti parkká nyilvánították a területet, hiszen Anglia legősibb és még épen megmaradt erdeje ez a maga 110 négyzetkilométeres kiterjedésével, az angolok Forest of Dean néven emlegetik.


Miután a vas bányászata befejeződött, a Tudorok dinasztiájának a legfőbb vadászterülete volt, valamint fakitermelés is folyt itt, mely igen értékesnek számított, nem egy hajót készítettek az itt nőtt fákból.


Ezután nem sokkal nem csak vas, hanem szénbányászat is folyt itt, hiszen felfedezték hogy ez az ásványkincs is nagy mértékben jelen van ennek a területnek a mélyén.


Mára azonban a bányászat, fakitermelés, vadászat is megszűnt, pusztán csak a csúcstechnika néhány iparága található meg itt.


Hiába lett nemzeti park és védett terület, hiába telt el rengeteg idő, egy valami örök, mégpedig az, hogy az itt élők még mindig juhlegeltetési joggal bírnak, melyet még egy anno, a középkorban kivívott feudális joggal tehetnek meg, mely máig érvényben van.

 

 

Egy biztos azonban, tényleg mesebeli hely ez, hiszen olyan hangulatot kelt az egész, mintha egy fantasy filmbe csöppentünk volna, aki itt tesz egy sétát, szinte már várja a fák közül előbukkanó tündérek, koboldok megjelenését.

 


érdekességek túra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sekli

Saválló fémből készült csavaros alkatrész, mellyel mozgó, különálló...

Pozitív csapás

 Cirkálásnál, azaz kreuzban, az a szakasz, amely közelebb visz minket célunkhoz.

Michel Desjoyeaux

Michel Desjoyeaux vitorlázó életrajz   Nemzetiség: Francia Születési idő:...

Gross

A gross (ejtsd: grósz) a nagyvitorla.

Beaufort skála

A Beaufort skála meghatározását lásd a szélerősség skála szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.