Bianca Cook, a Volvo Ocean Race egyetlen Új-Zélandi női hajósa nyilatkozott a nők helyzetéről.

hirdetes

Az inkluzivitás új fejezet a vitorlázásban – feltörekvőben a női vitorlázók

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Átalakulóban a világ, az új eszmék pedig előbb-utóbb minden területet utolérnek. Nem kivétel ez alól a vitorlázás sem, amely az inkluzivitás egy új fejezetébe lépett az utóbbi idők során. A jelenségről Bianca Cookot, a Volvo Ocean Race egyetlen Új-Zélandi női hajósát (Turn the Tide on Plastic) kérdezték. Válaszai a következők voltak.

Bianca Cook vitorlázó

Mennyire volt fontos, hogy az új versenyben minden legénységnek legyenek női tagjai?

Nagyon fontos, nem csak a verseny, hanem a vitorlázó nők szempontjából is. A verseny előtt nem minden kapitány tartotta igazán jó ötletnek. De bebizonyítottuk, hogy éppen olyan erősek is tudunk lenni, mint a srácok és jól jött néhány extra segítő kész a fedélzeten. Ez azt is jelenti, hogy az esemény történetében most először lesz majd nő is a nyertesek között. Még mindig egy férfiak által uralt sportról van szó, de azt hiszem, hogy kezdjük megváltoztatni az emberek véleményét.

hirdetes
Bianca Cook vitorlázó

Milyen érzés vegyes csapatban élni és dolgozni?

Szerintem a vegyes csapat nagyon is bevált. Minden versenyemen (leszámítva néhány női versenyt) vegyes csapatban voltam. Nem tudom elképzelni, hogy valaha is végigvitorlázzam a világot egy teljesen női csapatban. Sokkal szívesebben dolgozom kevert csapatban – egyszerűbb. Ha úgy érzed, hogy valamit ki kell mondanod, nem értelmezik félre. Mindannyian kivesszük a részünket a munkából nincs alá- és fölérendeltség. Jó lenne, ha később egyáltalán nem is kötnék ezt szabályok, és nem női tengerészeknek, hanem simán csak tengerészeknek tekintenének minket.

hirdetes

 

Úgy érzi, hogy más fiatal nőket is inspirálhat majd, hogy vegyenek részt a világkörüli versenyben?

Hihetetlen, hogy hány fiatal lány jön oda hozzám a kikötőkben, hogy megkérdezzék, hogyan vághatnának ők is bele. Mindannyian komoly vitorlás háttérrel rendelkezünk – vannak köztünk olimpikonok, America’s Cup és offshore vitorlázók is. A legjobb tippem a fiatal nőknek az, hogy szerezzenek képesítést és töltsenek rengeteg időt a tengeren. Vágjatok bele!

 

Bianca Cook, női vitorlázó tanácsa

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 4.8

sport tenger,óceán verseny Vitorlázás