Így változott a technika az irodaeszközök világában az elmúlt 20 évben!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hogyan változott az irodai eszközök világa az elmúlt 20 évben?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan változott az irodai eszközök világa az elmúlt 20 évben?


2015/10/07

Az elmúlt húsz évben a technikai fejlődésnek köszönhetően az irodai berendezések is óriási változásokon mentek keresztül. Bizonyos irodatechnikai eszközök nélkül ma már egyetlen egy vállalkozás sem tudna létezni.

Az irodaeszközök változása az elmúlt 20 évben

Természetesen vannak hagyományos eszközök, amiket soha nem fog kiszorítani a technika, de egy írógép ma már szinte csak dísze lehet egy irodának, napjainkban már egyáltalán nem használjuk, maximum, mint retro eszköz, mert a személyi számítógépek rég kiszorították őket. Egyik modernebb változata az úgynevezett Rolitron volt, mely a szövegszerkesztő gép elődje.

 

 

A másik nélkülözhetetlen eszköz, ami nélkül sokszor nem működhetett egy vállalkozás, az írásos dokumentumok továbbítására szolgáló fax. Habár ezeket is használják ma még sok helyen, de lassan átvette szerepüket a pc és az e-mail. Ma már a legtöbbször egy eszközben egyesül sok korábban használt funkció és eszköz. Multifunkciós nyomtatók, számítógépek, okos telefonok, mert a telefonok teljes átalakulásáról még nem is beszéltünk.

 

 

A fénymásolók, szkennerek és nyomtatók tehát még ma sem tűntek el, de egy irodai gépben egyesítették tudásukat az úgynevezett multifunkciós berendezésekben. Ezek az eszközök hely- és költséghatékonyak. Ami kis irodák számára rendkívül praktikussá teszi őket. Ezek már nem analóg gépek, hanem digitálisak. Tudnak fénymásolni, szkennelni, nyomtatni és faxolni is. Ráadásul gyorsak és fekete-fehérben, illetve színesben egyaránt működnek. Akár közvetlen e-mail fiókba is küldik a dokumentumot, ha úgy akarjuk, még PDF formátumban is.

 

Mire figyeljünk multifunciós eszközünk beszerzésekor?

 

  1. Ha multifunkciós irodagépet szerzünk be, az egyik legfontosabb szempont az ár/érték arány megfelelése.
  2. Lényeges szempont, hogy jár-e magas töltöttségű toner/patron a géphez. Illetve, hogy a későbbiek során milyen költséggel jár beszerezni ezeket. A legtöbb géphez fél töltöttségű tonerkazetta jár, ami szintén többletköltség, ha hamarosan mehetünk újat venni.
  3. Lényeges szempont lehet az erős processzor és a memória is. Minél magasabb memóriával rendelkezik egy gép, annál gyorsabban látja el a feladatát. De ezekhez társul az is, hogy tisztában legyünk a bővíthetőségi lehetőségekkel, vagy azzal, hogy a gép egyáltalában bővíthető-e.
  4. Érdemes előre gondolkodni a várható élettartam és a szervizelési költségek terén is.
  5. Nagyon fontos szempont az a döntés is, hogy új vagy használt gépet vásároljunk-e.
  6. Nyomtató esetében kiemelt szempont az adott egységidő alatti nyomtatott lapok száma.

 

 

Miért nem érdemes ma már megvásárolni készülékeinket?

 

Sokan nem tudják, hogy miért érdemes ma már inkább bérelni, mintsem megvásárolni multifunkciós eszközeinket, hisz az emberek általában szeretik a „magukénak érezni” a jövőbeni készülékeiket, legyen szó fénymásolóról, nyomtatóról vagy faxról. Azonban a bérlés sok szempontból előnyösebb lehet. Ha a fénymásoló bérlést válasszuk, melyhez tudom ajánlani az El-tech Kft.-t, sokat spórolhatunk a költségeken, hisz szolgáltatásuk igénybevételével a szerviz már a költségekben szerepel. Emellett időt és energiát is spórolhatunk. Ha meghibásodna a készülék, ami sajnos ezeknél az eszközöknél szinte elkerülhetetlen, alig röpke 4 órán belül ki tudják küszöbölni a hibákat, és a készülék azonnal használható.

 

A bérlés költségeibe beletartozik az adott készülék használatához való betanítás is, melyre úgy gondolom, sokunknak nagy szüksége lehet. Ami még fontos lehet, mely épp cikkünk lényege, hogy igen gyorsan elavulttá tudnak válni a mai technikai eszközök. A bérlés ezt a problémát is megoldja, hisz bármikor új készüléket tudsz bérelni, amilyenre csak szükséged van! Az El-tech Kft. honlapját az alábbi képre kattintva is elérheted:

 


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke...

Rund Um

Rund Um vitorlás verseny történet 1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az...

Hétvégi gyerekprogram Symbol Budapest

Hétvégi gyerekprogram a Symbol Budapestben: Szeptember 13-tól május végéig tárt karokkal...

Cumulus

A cumulus egy 1-2 km magasan úszó gomolyfelhő. A zivataros idő előhírnöke. A vastagabb...

Nautic 12 Racer vitorlás hajó

Adatok Tervező:            &n...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.