Így változott a technika az irodaeszközök világában az elmúlt 20 évben!

hirdetes

Hogyan változott az irodai eszközök világa az elmúlt 20 évben?

Vitorlás Életmód Magazin
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az elmúlt húsz évben a technikai fejlődésnek köszönhetően az irodai berendezések is óriási változásokon mentek keresztül. Bizonyos irodatechnikai eszközök nélkül ma már egyetlen egy vállalkozás sem tudna létezni.

Az irodaeszközök változása az elmúlt 20 évben

Természetesen vannak hagyományos eszközök, amiket soha nem fog kiszorítani a technika, de egy írógép ma már szinte csak dísze lehet egy irodának, napjainkban már egyáltalán nem használjuk, maximum, mint retro eszköz, mert a személyi számítógépek rég kiszorították őket. Egyik modernebb változata az úgynevezett Rolitron volt, mely a szövegszerkesztő gép elődje.

 

 

A másik nélkülözhetetlen eszköz, ami nélkül sokszor nem működhetett egy vállalkozás, az írásos dokumentumok továbbítására szolgáló fax. Habár ezeket is használják ma még sok helyen, de lassan átvette szerepüket a pc és az e-mail. Ma már a legtöbbször egy eszközben egyesül sok korábban használt funkció és eszköz. Multifunkciós nyomtatók, számítógépek, okos telefonok, mert a telefonok teljes átalakulásáról még nem is beszéltünk.

 

 

A fénymásolók, szkennerek és nyomtatók tehát még ma sem tűntek el, de egy irodai gépben egyesítették tudásukat az úgynevezett multifunkciós berendezésekben. Ezek az eszközök hely- és költséghatékonyak. Ami kis irodák számára rendkívül praktikussá teszi őket. Ezek már nem analóg gépek, hanem digitálisak. Tudnak fénymásolni, szkennelni, nyomtatni és faxolni is. Ráadásul gyorsak és fekete-fehérben, illetve színesben egyaránt működnek. Akár közvetlen e-mail fiókba is küldik a dokumentumot, ha úgy akarjuk, még PDF formátumban is.

hirdetes

 

Mire figyeljünk multifunciós eszközünk beszerzésekor?

 

  1. Ha multifunkciós irodagépet szerzünk be, az egyik legfontosabb szempont az ár/érték arány megfelelése.
  2. Lényeges szempont, hogy jár-e magas töltöttségű toner/patron a géphez. Illetve, hogy a későbbiek során milyen költséggel jár beszerezni ezeket. A legtöbb géphez fél töltöttségű tonerkazetta jár, ami szintén többletköltség, ha hamarosan mehetünk újat venni.
  3. Lényeges szempont lehet az erős processzor és a memória is. Minél magasabb memóriával rendelkezik egy gép, annál gyorsabban látja el a feladatát. De ezekhez társul az is, hogy tisztában legyünk a bővíthetőségi lehetőségekkel, vagy azzal, hogy a gép egyáltalában bővíthető-e.
  4. Érdemes előre gondolkodni a várható élettartam és a szervizelési költségek terén is.
  5. Nagyon fontos szempont az a döntés is, hogy új vagy használt gépet vásároljunk-e.
  6. hirdetes
  7. Nyomtató esetében kiemelt szempont az adott egységidő alatti nyomtatott lapok száma.

 

 

Miért nem érdemes ma már megvásárolni készülékeinket?

 

Sokan nem tudják, hogy miért érdemes ma már inkább bérelni, mintsem megvásárolni multifunkciós eszközeinket, hisz az emberek általában szeretik a „magukénak érezni” a jövőbeni készülékeiket, legyen szó fénymásolóról, nyomtatóról vagy faxról. Azonban a bérlés sok szempontból előnyösebb lehet. Ha a fénymásoló bérlést válasszuk, melyhez tudom ajánlani az El-tech Kft.-t, sokat spórolhatunk a költségeken, hisz szolgáltatásuk igénybevételével a szerviz már a költségekben szerepel. Emellett időt és energiát is spórolhatunk. Ha meghibásodna a készülék, ami sajnos ezeknél az eszközöknél szinte elkerülhetetlen, alig röpke 4 órán belül ki tudják küszöbölni a hibákat, és a készülék azonnal használható.

 

A bérlés költségeibe beletartozik az adott készülék használatához való betanítás is, melyre úgy gondolom, sokunknak nagy szüksége lehet. Ami még fontos lehet, mely épp cikkünk lényege, hogy igen gyorsan elavulttá tudnak válni a mai technikai eszközök. A bérlés ezt a problémát is megoldja, hisz bármikor új készüléket tudsz bérelni, amilyenre csak szükséged van! Az El-tech Kft. honlapját az alábbi képre kattintva is elérheted:

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

A legjobb wellness és egészségügyi trendek a sétahajózásban

2018-12-01

A legjobb wellness és egészségügyi trendek a sétahajózásban

Szerencsére egyre többen figyelnek oda egészségükre, azonban ennek köszönhetően sok nyaraló még néhány nap erejéig sem szívesen borítja fel étrendjét és fitneszrutinját. Ezek az elvárások új trendek megjelenését idézték elő, ugyanis nem egy hajótársaság kezdte el bővíteni kínálatát mind a fitnesz, mind a wellness terén.

érdekességek

Szótár

Pünkösd

Mikor van Pünkösd?   Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó... Tovább

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.