Az RNLI és a Helly Hansen közösen mentenek életeket Írország és az Egyesült Királyság partjainál

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az RNLI és a Helly Hansen közösen mentenek életeket Írország és az Egyesült Királyság partjainál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az RNLI és a Helly Hansen közösen mentenek életeket Írország és az Egyesült Királyság partjainál


2019/06/08

A Royal National Lifeboat Institution (RNLI) önkéntes partimentő szolgálat és a Helly Hansen együttes erővel mentenek életeket a tengeren. A partnerség fontos része a Helly Hansen küldetésének, azaz hogy professzionális minőségű felszereléseket készítsenek és biztosítsanak a szakemberek számára, amelyek nem csupán életben tartják viselőiket, hanem egyúttal lehetővé teszik számukra, hogy munkájuk során úgy érezhessék, igazán élnek. A fulladásos balesetek elkerüléséért küzdő, jótékonysági szervezetként működő RNLI aktívan részt vett a termékfejlesztésben, ezzel is segítve a közös küldetést. Ennek kapcsán Becs Miller, az RNLI csapat tagja mesél arról, hogy milyen az, amikor nap mint nap szembenéz a kiszámíthatatlannal.

Az RNLI és a Helly Hansen közösen mentenek életeket Írország és az Egyesült Királyság partjainál

Önkéntesek metenek életet a tengerparton

Az RNLI legénysége kizárólag önkéntesekből áll, akik több mint 142.200 életet mentettek meg 1824-ben történt alapításuk óta. A jótékonysági szervezet 238 állomást üzemeltet az Egyesült Királyság és Írország partvonalán, ahol 24 órás mentőszolgálatot működtetnek. Emellett a szervezet életmentői időszakosan a forgalmas strandokon is jelen vannak, árvízmentő csoportjuk pedig az árvíz által érintetteket támogatja. Hihetetlenül elhivatottak és igyekeznek a kiszámíthatatlanra is felkészülni – de vajon mi motiválja őket arra, hogy félelmet nem ismerve, még a legveszélyesebb partszakaszokon is gondoskodjanak az emberek biztonságáról?

 

A Haly Hansen elhivatottan segít, ahol tud

A Helly Hansen számára éppen ezért Becs Miller a kiszámíthatatlanság egyik valós hőse, aki azért kezdett el az RNLI önkénteseként dolgozni, hogy segítséget nyújthasson azoknak, akiknek szükségük van rá. „Mindig is fontos volt számomra, hogy hasznos tagja legyek a közösségemnek, és kétségkívül szeretem a kihívásokat.” Szabadidejében maratonokat fut, sok időt tölt a szabadban, és rendszeresen úszik az Északi-tengerben. 22 éves pénzügyi karrierjét követően néhány éve, októberben csatlakozott az RNLI csapatához, amikor Skóciában hosszú, sötét éjjelek és viharos időjárás uralkodik. Úgy gondolta, hogy ha a telet végig tudja csinálni, akkor kétségkívül a nyár is menni fog. „Nagyon intenzív a felkészülés, általában vasárnap, hétfőn és csütörtökön gyakorlatozunk. Fontos volt számomra, hogy amit a srácok, azt én is egytől egyig végig tudjam csinálni. A fizikai erő természetesen sokat számít, így ezt tudatosan fejlesztem: rendszeresen járok edzőterembe és futni. Legalább ilyen fontos azonban az empátia is” – állítja.

 

Az életmentés igazi csapatmunk

Egy-egy vészhelyzet esetén Becs mindent félredob és hősiesen helytáll a legzordabb időjárási körülmények között is. Mivel csapatmunkáról van szó, kulcsfontosságú a megfelelő fókusz és a kommunikáció, hogy mindenki pontosan tudja a saját szerepét. Becs csapata változatos hátterű és foglalkozású önkéntesekből áll, a tagok között vannak például halászok, orvosok, sőt, még egy szélerőmű farm munkavállalói is csatlakoztak. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy az RNLI tagja lehetek. Mind különbözőek vagyunk, ugyanakkor nagyon jó csapatot alkotunk együtt. Sok barátot szereztem itt, akikre ha kell, még az életemet is rábíznám” – állítja Becs. Ez tökéletesen megmagyarázza, miért képesek olyan hatékonyan életeket menteni.

 

A Hally Hansen örül, hogy segíthet

Az RNLI-vel történő együttműködésről Paul Stoneham, a Helly Hansen vezérigazgatója a következőképpen nyilatkozott: „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy támogathatjuk azokat, akik másokon segítenek. Közös motivációnk nem más, mint hogy erősítsük a vízi biztonságtudatot, és csökkentsük a fulladásos balesetek számát. Izgatottan vágtunk bele a közös munkába és nézünk a hosszú távú együttműködés elébe, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.”

 

A Hally Hansen felszereléseivel is védelmet nyújt

A Helly Hansen immár 142 éve készít olyan felszereléseket, amelyek a zord óceáni körülmények között is megfelelő védelmet nyújtanak. A vállalat az RNLI legénysége számára egy olyan, minden időjárásban helytálló, mentőakcióhoz szükséges felszerelést nyújt, amelynek kialakításánál az elsődleges szempont a lehető legnagyobb mozgásszabadság biztosítása volt. Az új felszerelés vízálló, légáteresztő és lényegesen könnyebb, mint a korábbi. A réteges technikai öltözködés lehetővé teszi, hogy az önkéntesek egyaránt melegen és szárazon maradjanak, miközben életet mentenek. A Helly Hansen a mentőállomások számára a felszereléseken kívül életmentő készletet, mentőcsónakot, vállalati- és egyenruhákat is biztosít.


divat hír sport tenger, óceán vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor szül.hely/idő Székesfehérvár, 1986. április 26.   Berecz...

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes...

Sydney Hobart

Sydney Hobart Yacht Race Rolex   Rolex Sydney Hobart versenytáv A Rolex Sydney...

Balatonfűzfő - BS Fűzfő Kikötő

A balatonfűzfői BS Fűzfő Kikötő közforgalmú,a csatorna keleti partján 116 hajó...

Beaufort skála

A Beaufort skála meghatározását lásd a szélerősség skála szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.