Bajnokok Bajnoksága beszámoló és eredmény.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A londoni olimpikon Berecz Zsombor nyerte a Bajnokok Bajnoksága vitorlás kupát

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A londoni olimpikon Berecz Zsombor nyerte a Bajnokok Bajnoksága vitorlás kupát


2012/04/23

2012. április 18-án és 19-én Budapesten, a Lágymányosi-öbölben rendezte meg a KMPVSE a 19. Bajnokok Bajnoksága viadalt a Hajó Magazin Kupáért. A vitorlásversenyre a 2011. évi magyar felnőtt bajnokok kaptak meghívást. Az idei év újdonsága volt, hogy szakítva a hagyományokkal, nem az eddig megszokott hajótípusokkal, hanem RC vitorláshajókkal (rádióirányítású vitorlás hajómodellekkel) 
folytak a küzdelmek. Nívós mezőny gyűlt össze, itt volt többek között a nyolcszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok Majthényi Szabolcs (Repülő Hollandi), a londoni olimpiára Laser Standard osztályban kvalifikáló Berecz Zsombor és a tízszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas (J24). A győzelmet és a kétszáz éves ezüst vándorserleget - nagy csatában - az olimpikon Berecz Zsombor szerezte meg, Tomai Balázs és Litkey Farkas előtt.

Bajnokok Bajnoksága 2012

A döntőben hat futamot vitorláztak a bajnokok. Az RC rádióirányítású hajókkal legalább olyan izgalmas volt a regatta, mint ha „igazi” hajókban ültek volna a versenyzők, hiszen a szabályok is megegyeznek, egy kivétellel, itt a bójaérintésért nem jár büntető forduló. Korai rajt, ütközés, szélcsend és frissülés egyaránt színesítette a futamokat. Az első futam  tömeges korai rajt miatt, általános visszahívással indult, ez is jelezte a kiélezett küzdelmet. A második rajt már sikeres volt, Fináczy Péter (8MOD) került az élre és szinte majdnem végig vezetett is, de a második hátszélben a frissülés összefújta a mezőnyt, így átrendeződött az élboly, és a szemfüles Tomai Balázs futott be elsőként, őt követte Litkey Farkas és Fináczy Péter.


A második futam rajtja előtt Litkey Farkas és Tomai Balázs izgágán cikáztak a rajtvonalon. Berecz Zsombornak sikerült a legjobban a rajt, mögötte Vermesy Sándor (X-35) vitorlázott.  A pörgős futamban Litkey Farkas bizonyult a legjobbnak, másodikként Berecz Zsombor érkezett, a remekül hajrázó Tomai Balázs pedig harmadik lett, így Vermesy Sándort leszorította a negyedik helyre.
A harmadik futamban Berecz Zsombor magabiztos előnnyel vitorlázta végig a futamot és meg is nyerte, egyáltalán nem zavarta a pályán áthúzó két kajakos sem, Fináczy Péter a második, Tomai Balázs ismét egy harmadik helyet könyvelhetett el magának.


A negyedik futamban Fináczy korai rajt miatt ütközött Berecz Zsomborral, javított és a mezőny után eredt. Két hajó Tomai Balázs és Berecz Zsombor szinte az egész futamban magabiztosan elől vitorláztak, és az első két helynek örülhettek. Litkey Farkas futott be harmadiknak.


Az ötödik futamban Berecz Zsombor remek rajtot kapott el, ezt kihasználva végig vezetett, mögötte Litkey Farkas és Fináczy Péter csatázott. A győzelem megérdemelten Berecz Zsomboré, második Litkey Farkas, harmadik Fináczy Péter lett.

 


A bajnoki cím sorsa még nem dőlt el, a hatodik futam hozta meg a végeredményt. A két bajnok aspiráns Berecz Zsombor és Tomai Balázs a sűrű mezőnyben vitorlázott. A világ- és Európa-bajnok éremhalmozó Majthényi Szabolcs mögött, aki megnyerte az utolsó futamot. Másodikként Fináczy Péter, harmadikként Berecz Zsombor futott be, ezzel ő lett a bajnok. Tomai Balázs negyedik helyével az ezüstéremnek örülhetett. Litkey Farkasé lett a bronz. Gratulálunk, szép volt fiúk. Jövőre jön a huszadik! Köszönjük a Magyar Micro Magic Szövetségnek az együttműködést!

Végeredmény:

1.    Berecz Zsombor 10 pont
2.    Tomai Balázs 11 pont
3.    Litkey Farkas 13 pont
4.    Fináczy Péter 15 pont
5.    Majthényi Szabolcs 19 pont
6.    Vermesy Sándor 25 pont
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Wellness

A wellness egyfajta testi-lelki fejlődést jelent, melynek eléréséhez a különböző wellness...

Balatongyörök Hajóállomás

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt....

Lümmel

Lümmel - az árbocot és a bumot összekötõ szerkezet

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal

Bandázsolás

A bandázsolás a kötélvég összefonása, másnéven babázás, vagy fuxolás.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.