Balaton a karantén idején- A Balatoni Szövetség elnökének kérése a lezárások idejére

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Balatoni Szövetség elnökének kérése a lezárások idejére

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Balatoni Szövetség elnökének kérése a lezárások idejére


2021/03/08
VN

Mint, már biztosan mindenki értesült a hírről, mától, azaz március 8-tól a koronavírus gyors terjedése miatt újabb korlátozásokat vezettek be, gyakorlatilag a létszükségletet árusító boltokon kívül bezárt minden. A korlátozások miatt pedig a Balatoni Szövetség elnöke is megszólalt.

A Balatoni Szövetség elnökének kérése a lezárások idejére

Majdnem bezárt az ország, irány a Balaton?

Tavaly szinte napra pontosan egy éve hozták meg az első drasztikusabb intézkedéseket a koronavírus miatt. Most már a harmadik hullámnál járunk, de szinte ugyanazokat az intézkedéseket vezetik be, mint egy évvel ezelőtt. Tavaly márpedig hatalmas tömegek érkeztek meg a korlátozások miatt a Balatonra. A legtöbb nyaraló tulajdonos úgy döntött, hogy a magyar tenger partján vészeli át a karanténosdit, ami persze kicsit hosszúra nyúlt, így utóbb visszagondolva. De a még téli üzemmódban működő balatoni infrastruktúra nem tudta ezt a hirtelen megugrott tömeget kiszolgálni, amihez még hozzácsapódtak a járványügyi szabályzások is. Egy szóval lett egy kisebb felfordulás. Idén ezt szeretnék elkerülni.

 

A Balatoni Szövetség elnökének felhívása

Tanulva a tavalyiakból, Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke arra kéri a nyaralótulajdonosokat, hogy még indulás előtt a lakhelyükön intézzék el a bevásárlást, és egyéb ügyeiket, mert a Balatoni boltok már enélkül is nagyon leterheltek. A tavalyihoz hasonló tömeget várnak idén tavasszal is a korlátozások miatt, azonban szeretnék, ha mindenki biztonságos körülmények között tudna békésen pihenni, és élni a mindennapjait. Pontosan ez a kérése az elnöknek:

„Számítunk arra, hogy a március 8-tól érvénybe lépő megszorítások miatt is rengetegen érkeznek a Balatonhoz, sőt már az elmúlt hétvégék is nyarat idéző tömegeket vonzottak a régiónkba. A járványhelyzet azonban most komolyabb az egy évvel ezelőttinél és a korábbi hetekénél is. A térség egészségügyi intézményei, orvosai is jobban le vannak terhelve, már csak a lakosság folyamatban lévő beoltása miatt is. Amit lehet a lakóhelyükön intézzenek el, ott vásároljanak be, elkerülendő a helyi élelmiszerboltok, patikák zsúfoltságát, továbbá tartsák be maximálisan a kormány által elrendelt óvintézkedéseket.”

 

Ezeket az intézkedéseket kell betartani

Az élelmiszerboltok, drogériák, gyógyszertárak, benzinkutakon kívül szinte minden üzlet bezár egészen március 22-ig, zárva maradnak a vendéglátóhelyek, és szállodák továbbra is, de rendelni, elvitelre lehet vásárolni. Emellett minden iskola átáll a digitális oktatásra április 7-ig. Plusz mindenhol kötelező a maszkhasználat, még szabadtéren is. A továbbiakban is oda kell figyelni a higiéniára, kézfertőtlenítésre, gyakori kézmosásra, és a megfelelő távolságok tartására! Vigyázzunk magunkra, és egymásra is! 
 


Balaton érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az...

Anticiklon

Az anticiklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában magas nyomás uralkodik, és...

Alsó szem

Alsó szem: A vitorla alsó sarkára szerelt szem, ringli a sarok rögzítésére.

Unterlieck

Az unterlieck a nagyvitorla (Gross) alsó éle.

Caleb Paine

Caleb Paine Caleb Paine Jorge Zariffal együtt napjaink Junior Finnes...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.