Itt a Balaton átevezés

hirdetes

Balaton átevezés

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Balaton átúszás, Kékszalag, és most már Balaton átevezés. Ezek azok a versenyek, melyek a legjobb megmérettetést adják az emberek számára a Balatonon.

Itt a Balaton átevezés

 

Augusztus 12-én tartják meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a MOL közös szervezésében a Balaton-átevezést, melyet  a Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonalon fognak lebonyolítani.

 

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke az MKK elnöke elmondta: "...szerettük volna, hogy ne csak átúszni, körbefutni vagy körbekerékpározni lehessen a Balatont, hanem végre szervezett keretek között átevezni is" - jelentette ki Schmidt Gábor. - "Bízunk abban, hogy ezzel a rendezvénnyel sikerül hagyományt teremtenünk, s így még inkább fel tudjuk hívni a figyelmet a vízi sportokra."

 

Hogy hogyan lehet nevezni? A 10,2 kilométeres túratávot minden emberi erővel hajtott vízi sporteszközzel, így csónakkal, SUP-pal, azaz állva, kenulapáttal hajtott szörfdeszkával, vagy evezős hajóval egyénileg, illetve tetszőleges számú legénységgel lehet teljesíteni. 

hirdetes

 

hirdetes

 

Itt a Balaton átevezés

 

A futam előtt lesz egy előválogató is. Az indulókat egy 200 méteres táv teljesítése alapján különböző kategóriákba sorolják, így mindenki a hasonló időeredményeket elérők ellen fog versenyezni. Nem lehet tehát olyan, hogy az egyik induló túlságosan feltartja a másikat. Nemcsak az egyes kategóriák győzteseit, hanem az abszolút legjobbakat is díjazzák majd, akik teljesítik a távot. A rendezvény szlogenje az, hogy “ a lángos odaát van”. Ennek szellemében minden célt érő  kap egy lángost.

 

A szabadidősportos programra csütörtöktől egészen a verseny napján déli 12 óráig lehet nevezni a balatonatevezes.hu honlapon vagy az átevezés napján a helyszínen.A szervezők 200-250 hajóegység, összesen pedig legalább 500 fő részvételére számítanak. Az online nevezési díj személyenként 4900 forint, kedvezőtlen időjárás esetén pedig egy nappal később, augusztus 13-án tartják meg az eseményt.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton

Szótár

Algagátló festék

Algagátló festék: Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely... Tovább

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 193

Átlagos értékelés: 5.0