Balaton átúszás

hirdetes

Rekord közelben a 2017-es Balaton-átúszás

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egyre többen indulnak el rajta minden évben, éppen ezért -és az előzetes adatok alapján- elképzelhető, hogy az idei Balaton-átúszás a rekordok viadala lesz.

Rekord várható az idei Balaton-átúszáson

 

Július 1-én rendezik meg az idei Balaton-átúszást, ebből az alkalomból tartottak a héten sajtótájékoztatót a szervezők. Az első viadalra 1979-ben kerül sor, az idei pedig a 35. lesz a sorban. Kiszámolható könnyedén, hogy 1979 és 2017 között nem 35 év telt el. Ennek a számnak az a magyarázata, hogy az 1987-es, a 1993-as, a 2005-ös és a 2010-es esemény különböző okok miatt elmaradt. A 2017-es viadalra már most több, mint 10 000 ember jelezte indulási szándékát. Mivel  nevezni még nem késő (június 28-ig), ezért már most tisztán látszik az, hogy a 2017-es lehet az átúszások történetének legtöbb résztvevjét magénak tudó rendezvénye.

 

Idén az esemény fővédnöke Szabó Tünde sportért felelős államtitkára. Olyan népszerű és közismert emberek álltak még ki az átúszás promotálása mellett, mint Risztiv Éva olimpiai bajnok úszónk, Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnokunk, aki már maga is teljesítette korábban a Révfülöp és Balatonboglár közti távot. Persze ne gondoljuk azt, hogy ez egy olyan könnyű megmérettetés. Az átlagosan úszással töltött idő ugyanis majdnem eléri a 3 órát. Ennyi idő alatt teljesítik átlagban az emberek az 5200 méteres távot.

hirdetes

 

Rekord várható az idei Balaton-átúszáson

 

hirdetes

A fővédnökök, a héten megtartott sajtótájkoztatójukon arra bíztatták az embereket, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a megpróbáltatáson, ugyanakkor nem győzték hangsúlyozni a megfelelő felkészültség fontosságát sem.

 

Mint minden évben, idén is elsőrangú lesz a biztonság a szervezők részéről. Az ún. úszó folyosót 150 kishajó, motorcsónak és vitorlás fogja biztosítani. A nagy torlódásokat elkerülése érdekében a rajtoltatás folyamatos lesz. Az első vállalkozók reggel 8 órakkor, az utolsók pedig délután 2 óra felé fognak vízbe ugrani. Nagyon fontos feltétele a nevezésnek még az egy hónapnál nem régebbi orvosi igazolás megléte is. Enélkül a rendezők sajnos elutasítják a jelentkezőket. Midenki figyeljen tehát oda a részletekre!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába... Tovább

Kereked Vitorlás Klub, Csopak

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található a Kereked Vitorlás Klub... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 179

Átlagos értékelés: 4.9

Balaton