Példamutató csendrendelet a Balatonnál – nem nyírhatod a füvet hétvégén!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Példamutató csendrendelet a Balatonnál – nem nyírhatod a füvet hétvégén!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Példamutató csendrendelet a Balatonnál – nem nyírhatod a füvet hétvégén!


2020/07/03

Ismerős az érzés, amikor hétvégén pihennél, hátradőlnél, esetleg szunyókálnál is picit, de a szomszéd pont akkor kezd bele a fűnyírásba? Alig várod, hogy abbahagyja, de akkor a másik kezd bele. Aztán ahogy annak vége, az előző elkezd ágakat aprítani egy zajos darálón. És soha nincs csend, mert valaki mindig csinál valami zajosat. Nos, ennek vége a Balatonnál. Nagyon helyesen.
 

 

Példamutató csendrendelet a Balatonnál – nem nyírhatod a füvet hétvégén!

A zaj környezetszennyezés

Nem csak a füst a gázok, a szemét, a zaj és a fény is lehet környezetszennyezés. Mint mindenben, itt is kompromisszumokat kell kötni. Milyen jó lenne még midig az olcsó szénből energiát nyerni, vagy lefojtatlan autókkal, magas károsanyag kibocsátással ugyan, de sokkal több lóerővel járni? De nem lehet a környezetvédelem miatt. Az elektromos autóknak nagy divataja van, de vajon a teslás, hazaérve belegondol-e, hogy a benzines fűnyíró, a neveletlen, állandóan ugató kutya ugyanolyan, ha nem nagyobb környezetszennyezés, mint a benzines autó? Nem, nem gondol bele. Miért?

 

De mikor nyírjam a füvet? 

Igen, sokszor ez a legnehezebb. Beesik az ember a nyaralóba, ott van egy hétévégét, mikor nyírjon, ha nem hétvégén? Mi, azon kutyások, akik iskolába járatjuk kutyáinkat, összeszedjük utánuk a kutyagumit, ha sétálni megyünk vele, mi nem értjük azt az indokot sem, amikor a neveletlen kutyás annyit mond a panaszkodó szomszédnak: “Ugat, ja, mert kutya”. Na ez nem így van. Erre kapott az egyik, öntelt kutyatulaj egy jó választ azzal, hogy amikor a panaszkodó szomszédnak elromlott a riasztója, és a neveletlen kutyás felhívta őt, csak ennyit válaszolt. Riaszt? Igen, riasztó, az a dolga. Kb. ilyen viszonyban vagy a felesleges kutyaugatás is az ugat, mert kutya kérdéssel. 

 

A kutyát el kell vinni iskolába, tanítani kell, energiát, időt kell abba feccelni, hogy jó kutya legyen. Igen, olcsóbb lenne a széntüzelésű erőmű, sokba kerül a szélerőmű, vagy a napkollektor, de figyelünk a környezetre, cserélünk. Igen, pénteken, amikor leér valaki a nyaralójába, azonnal nyírja le a füvet.  Ha pedig állandó lakása, akkor igen, még munka után, 6-kor is le tudja nyírni azt a füvet. 

 

Szabályozás kell, hogy mindenki egyszerre nyírjon

Nincs baj azzal, ha a kutya megugatja a betörőt, vagy ha valaki megáll a ház előtt. Füvet nyírni kell. Flexelni is kell néha. Csak szabályozzuk le, mikor, hogyha lehet, mindenki egyszerre zajongjon, akkor nem a pihenő időben zavar ezzel másokat. Így tett Balatonfüred, Keszthely önkormányzata is.

 

Lapozz a következő oldalra, mutatjuk, mikor nem lehet füvet nyírni a Balatonnál!


Balaton érdekesség hírKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület

A balatonfűzfői Nitrokémia Horgász Egyesület kikötője dél felé nyitott, így a...

Top

Az árboc csúcsa.

Fenékdeszka

A fenékdeszka, vagy trepni a kajüt és a cockpit kiemelhető egységekből álló deszkázata.

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem...

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.