Balatoni adósság törlesztése

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Megoldják a Balaton legégetőbb problémáját!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Megoldják a Balaton legégetőbb problémáját!


2017/06/29

Sok-sok éves probléma megoldása van folyamatban a Balaton irányába. Megszüntetik végre azt a tényezőt, melytől mindenki annyira "kivolt" mikor utazott le a tóhoz.

Sok éve áll már a dugó az m7-esen

Nemrégiben mi magunk is írtunk az M7-es autópályától, illetve annak építéséről. Már a 70-es években is nagy szükség volt rá és annyira sikeres is volt, hogy mára az ország egyik legjobb autópályájává nőtte ki magát.

 

Hatalmas fejlesztés volt az, mikor Budapest irányába Székesfehérvártól 3 sávosra bővítették az utat. Óriási szükség volt rá, hiszen, elképesztő dugókat okozott egy nyári vasárnapi estén a főváros irányába visszzúduló tömeg. Nem tökéletes, de mindenképpen sokkal jobb lett a helyzet ezzel a megoldással.

 

Azonban még mindig nagy probléma, hogy a tó irányába teljes szakaszon csak két sávon lehet haladni. Ez azért is nagy baj, merrt ami vasárnap este Budapest felé zajlik, ugyan ezek vannak péntek esténként, csak a másil irányba. Régóta megfogalmazott igény már a másik oldal kibővítése is. Erre úgy látszik ,csak idáig kellett várni, mivel az “imák” meghallgattattak. 

 

A közbeszerzésen és a nyertes kiválasztásán már túl is vagnnak a felek. A kiválasztás már megtörtént, így elkezdődhetnek a tervezési munkálatok, melyekre nem sajnálják a pénzt, mivel 2 milliárt Ft-ot fognak felemészteni a költségek.

 

A nyertes feladata az M7-es autópálya Balatonvilágos és Budapest közötti szakaszának 2x3 sávossá bővítésével kapcsolatos tervezési feladatok elkészítése, megvalósíthatósági tanulmány készítése, környezeti hatástanulmány és engedélyezési tervdokumentációinak elkészítése, a környezetvédelmi engedély és az építési engedély megszerzése.A bővítés hossza a jobb pályán megközelítőleg 72 kilométer, a bal pályán megközelítőleg 25 kilométer,mivel az M7-es bal pályája Székesfehérvártól Budapestig már háromsávos.

 

Kíváncsiak vagyunk, hogy mikor kezdődnek el végre a munkálatok. Az biztos: igény volna rá...

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Turbófeltöltő

A turbófeltöltő a belső égésű motoroknál használt feltöltők fajtája, kompresszorát...

Munkapad

A munkapad egy sín, melyre a nagyvitorla alsó behúzócsigáját szerelik (=leitvágni).

Kereskedő tanfolyam

Kereskedő tanfolyam   A kiskereskedelem mindig is a világgazdaság egyik húzó...

Felmenetel

A felmenetel a hajó szélirány felé történő irányváltoztatása. A felmenetel szélbeállásig tart.

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club - Tudnivalók A  saját használatú klubkikötőben...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.