Sajnálatos balatoni felmérés

hirdetes

Sokan akarnak elutazni a Balatonhoz, mégis kevesen jutnak el oda

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A magyar felnőttek fele egyetlen napot sem töltött a Balaton mellett az elmúlt 5 évben. Ki engedhet meg magának egy balatoni nyaralást és ki nem? A déli vagy az északi partot kedvelik többen? Elutaznának-e a Balaton mellé vagy külföldre, ha lenne rá pénzük? Ezekre a kérdésekre válaszol egy nemrégiben elvégzett felmérés.

Sajnálatos eredményt hozott a balatoni felmérés

Az új  közvélemény-kutatása szerint a balatoni vakáció lehetősége két részre osztja a magyar lakosságot. Nem mindenki engedheti meg magának a Balaton által kínált élményeket, sőt, mint kiderült, a balatoni nyaralás kiváltságnak számít.A magyar tenger partjain való nyaralás esélye egyenesen arányos az emberek végzettségi szintjével, és fordítottan arányos az életkorukkal. Bizonyos társadalmi rétegek – az általános végzettséggel rendelkezők, a 60 év felettiek ¾-e, és a falulakók 60%-a – az elmúlt 5 évben nem látogattak el a Balatonra.

 

A másik végleten a szakképzett osztályok, a 30 év alattiak és a budapestiek vannak. Legtöbben nemrégiben megfordultak a Balaton mellett. A régió is fontos szempontnak számít: Észak-Magyarország és az Alföld lakóinak nagy része szintén több mint 5 éve nem látta a Balatont.

hirdetes

 

Az tavalyi is idei évet elnézve kijelenthetjük, hogy a magyarok többsége nem járt a Balatonnál, a rendszeresen nyaralók száma pedig meglehetősen kicsi. A felnőttek kétharmada nem látogatott el a tóhoz az elmúlt két évben. Ez különösen a 60 év felettiekre (83%) és az általános végzettséggel rendelkezőkre (85%) vonatkozik. A Balaton látszólag sokkal elérhetőbb a 40 alattiak, a magasabb végzettséggel rendelkezők, illetve a Budapesten vagy közeli régiókban élők számára.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton

Szótár

Téli esküvő

A téli esküvő manapság fénykorát éli, hiszen egyre több pár kezdi felismerni a téli... Tovább

merev forstag

Rögzíti a hajó orrát az árbochoz, egy alumínium, vagy műanyag profilban drótkötél... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes