Ez most a Balaton legszebb strandja, ráadásul ingyenes!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ez most a Balaton legszebb strandja, ráadásul ingyenes!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez most a Balaton legszebb strandja, ráadásul ingyenes!


2023/08/23

Frissítve: 2024/06/25
Frissítette: ZH

Sok paraméter miatt dönthetünk egy strand mellett, számomra az is fontos, hogy milyen a látvány, ami elém tárul. Nyilván sokaknak a belépő ára is fontos. Ez a strand mindkettőben verhetetlen. 
 

Balaton legszebb strandja

Nemrégiben írtunk egy cikket arról, milyen szépen felújították Tihanyban a gödrösi strandot, és akkor ott is elgondolkodtunk azon, vajon mi kell ahhoz, hogy egy strand jó legyen valakinek. Van balatoni strandminősítés is, melynek paraméterei meghatározottak, de ezeknek nem része az ár, vagy az ár/érték arány. Kétségtelenül az egyik legjobb balatoni strand az alsóőrsi és a csopaki, vagy akár a Plage 18 luxus strand Tihanyban, azonban itt mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha strandolni, esetleg enni szeretnénk. 

 

Melyik a legjobb strand szerinted a Balatonnál?

 

Szabad strand vagy fizetős, ez itt a kérdés?

Facebook csoportunkban, a Szeretlek Balatonban (kattints IDE és csatlakozz, mondd el véleményedet a témáról, vagy töltsd fel képeidet), sokszor folyik a vita arról, hogy megéri-e a Balatonpartért fizetni. Persze a felvetés csalóka, hiszen a fizetős strandok jóval több szolgáltatás nyújtanak, mint mondjuk egy egyszerű Balaton part a Nyugati-medencében a Déli-parton. Ezeket a szolgáltatásokat, a körülményeket és az ezekkel való költségeket fizettetik meg a strandbelépővel- Más kérdés, hogy Csopak és Alsóőrs ár képzéséhez hozzájárul az is, hogy a környéken sehol nincs szabadstrand, Csopakon gyakorlatilag 10 méter szabad Balatonpartot láthatsz, ingyen, több nincs is. 

 

Déli-Part vagy északi? Hol jobb strandolni?

Az Északi-part hívők szerint a Délinek egyetlen előnye van, az hogy látni az északit. Valóban a Déli –part sokkal sivárabb, laposabb mint a Balaton túloldala, ahol valóban gyönyörű dombok emelkednek a part mentén. Almáditól Tihanyig mesés kis falvacskákkal tarkított vonulatok között autózni is nagyobb élvezet, mint a Déli-part egyhangúságában. Nem is beszélve a Badacsony és Szigliget csodaszép dombjairól. Mégis, van egy dolgok, amiben a Déli-part strandjai jobbak, mint az Északi. Nem, nem a lassan mélyülő vízre gondolok, hiszen az Északi strandokon is szokássá vált, hogy a kikotort iszappal feltöltenek egy részt a gyerekeknek, vagy az úszni nem tudóknak. Sőt, az, hogy sok száz métert kell begyalogolni ahhoz, hogy úszni tudjon az ember, kifejezetten idegesítő, ráadásul a kicsi víz hamarabb is koszolódik. A Déli-part a naplemenetéjével száll harcba, nem is akárhogyan 

 

Egy meleg, nyári estén a naplementét a Balaton vizében nézni bizony nagy élmény. Ilyenkor hátárnyá válnak az Északi Part mesés hegyei, hiszen árnyékot borítanak az alattuk lévő strandokra, legalább fél órával hamarabb van naplemenete itt, mint a Délin. 

 

Nyugati medence vagy Keleti? Hol van a Balaton legjobb strandja?

Nos, a Kelet-Nyugat vita is nagyon hasonlít a az Észak-Dél harchoz.  A Nyugatiak a természetközeliséget említik, míg a keletiek a kiépítettséget és a szolgáltatások magasabb színvonalát. Nagy átlagban ez így is van. Az elmúlt időben azonban egy valami miatt a keleti pártiak nyerésre állnak, és ez pedig a víz tisztasága. Az algásosdás mindig nyugaton kezdődik, ott egyre gyakrabban ölt kritikus mérteket, míg a Keleti medencében ismeretlen a jelenség. 

 

Ha hajóval haladunk nyugat felé, folyamatosan erősödik a víz szaga, színe zöldebb, opálosabb lesz. A nyugatiak ehhez szoktak hozzá, észre sem veszik, a keletiek fujjognak. Persze, ha elburjánzik az alga, az mindenkinek feltűnő…Szerencsére azért ez nem gyakori, és reméljük, hamarosan a vízügyi szakamberek megoldást találnak erre a problémára is. 

 

Nos, ennyi előzetes fejltetgetés után, mutatjuk, hol van a Balaton legszebb strandja! Lapozz kérlek! 
 


Balaton hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak.

Rund Um

Rund Um vitorlás verseny történet 1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az...

Backbord-szabály

Backbord-szabály: különböző oldali irányú széllel hajózó vitorlások találkozásánál...

720

720o büntetés jár a vitorlás verseny közben elkövetett nagyobb szabálytalanságokért....

Áramlásjelző fonál

Az áramlásjelző fonál a vitorlák helyes állásszögének beállításához használt, a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.