A Balaton környékén élő német lakosok száma 2023-ra megnőtt, kialakítva egy erős közösséget, amely hatással van az ingatlanpiacra és az aktív közösségi életre is.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A német állampolgárok nagyon szeretik a Balatont: 22 ezren laknak a Balaton környéki falvakban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A német állampolgárok nagyon szeretik a Balatont: 22 ezren laknak a Balaton környéki falvakban


2023/11/10
NA

A Magyarországon élő német állampolgárok száma 2023-ra elérte a 22 310-et, és különösen meglepő, hogy a Balaton környéki falvak váltak a németek kedvelt településeivé. A Sonline.hu beszámolója szerint a Dunántúlon, főként a Balaton régióban, egyre markánsabban jelen van a német ajkú közösség. Az adatok szerint a német mesterek és szolgáltatók is igyekeznek a helyi német lakosság rendelkezésére állni.

Balaton német lakta falvak

Németek lakta balatoni falvak: Szőlősgyörök nagy kedvenc

 

A kis településeken, mint például Szőlősgyörök, egyre több német család telepszik le, és aktívan részt vesz a helyi közösség életében. A helyi művelődési ház előtt rendezett klubfoglalkozásokon hétfőn délután sok autó parkolt, ami jól mutatja a német családok aktív részvételét. Klotz Péter, Szőlősgyörök polgármestere elmondta, hogy a településeken, ahol korábban is éltek németek, most még számottevőbben növekedett a német közösség létszáma.

 

Az ingatlankereskedők tapasztalatai is azt mutatják, hogy a németek fokozott érdeklődést mutatnak a Balaton környéki ingatlanok iránt. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2022-ben a németek 2000 lakást vásároltak, különösen a Balaton mellett, Zala és Somogy megyékben. Ez azt sugallja, hogy a németek egyre inkább ezt a régiót választják otthonuknak Magyarországon.

 

A németek aktívan részt vesznek a balatoni közösségi életben

 

A németek érdeklődése nemcsak az ingatlanpiacot érinti, hanem az egész közösségi életet is. A Balaton környékén élő német lakosok aktívan részt vesznek a helyi eseményekben és közösségi programokban. A németek mellett más külföldi állampolgárok is érdeklődnek a térség iránt, ami tovább színesíti és gazdagítja a környék kulturális sokszínűségét.

 

Az érdeklődés csak tovább nő a németek részéről

 

Az ingatlan.com adatai alapján a német érdeklődés az eladó ingatlanok iránt idén tovább nőtt, meghaladva a hatvanezres számot. Ausztriából és az Egyesült Államokból is érkezik jelentős érdeklődés a térség iránt, ami a Balaton környéki falvak népszerűségét tovább növeli.
A Balaton környéki német települések élettel teli közösségeikkel és gyönyörű környezetükkel egyre inkább vonzzák a külföldi lakosokat. A következő években érdemes figyelemmel kísérni, hogyan alakul tovább a német települések növekedése és milyen hatással lesz a helyi életre és ingatlanpiacra.


Forrás: https://infostart.hu/ 
 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rund Um

Rund Um vitorlás verseny történet 1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az...

Tihanyi Yacht Club

A Tihanyi Yacht Club vitorláskikötőjének bemutatása: A tihanyi kompkikötőtől...

Log

Log - hajósebességet mérõ müszer

Cukorbetegség

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul...

Takk

A takkot csapásnak is hívjuk. Egy csapás lehet jobb, bal, pozitív illetve negatív. Ha...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.