Cselekvésre ösztönző, megható mentőakció a balatoni Jamai-patak mentén: halak megmentése a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. és horgászok közös erőfeszítése révén.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mentőakció a Balatonnál: bajba jutott halakon segítettek a halőrök

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mentőakció a Balatonnál: bajba jutott halakon segítettek a halőrök


2023/10/09
NA

A napokban a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. halőrei a Jamai-patakhoz vonultak ki horgászok jelzései alapján, hogy segítsenek a helyi halakon, akik a leapadt vízszintű mederben rekedtek. A jelzések alapján azonnal döntés született az intézkedésről, és a szakemberek megkezdték a mentési munkálatokat. 

balatoni hal mentés

Mentőakció a Balatonnál: sok halat megmentettek a halőrök

 

A mentés eredményeként összesen 28 pontyot, 53 csukát, egy réti csíkot és négy vágódurbincsot sikerült megmenteni. Ezeket a halakat a csatorna biztonságosabb vízmélységű szakaszába és részben a Balatonba helyezték vissza. A gyors és hatékony cselekvésnek köszönhetően sikerült megakadályozni a halak pusztulását és megőrizni a helyi halállományt.

 

Mentőakció a Balatonnál: nem csak mentettek, hanem el is távolítottak halakat

 

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a mentőcsapatnak nem csak a mentés, hanem a környezet védelme is fontos volt. Körülbelül harminc kilogramm ezüstkárászt és három kilogramm törpeharcsát is eltávolítottak a vízből. Ezek a fajok idegenek és inváziósak, és veszélyeztethetik a helyi ökoszisztémát, ezért a törvények értelmében nem engedhetők vissza a Balaton vizeibe.

 

Mentőakció a Balatonnál: az összefogás eredménye

 

A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. és a horgászok közös erőfeszítése révén sikerült megőrizni és védeni a Balaton és a környező élővilágát. Ez a történet példa arra, hogy a közösségi együttműködés és a gyors cselekvés milyen fontos lehet a természeti környezet megőrzése érdekében. A helyi közösségek és szakemberek összefogása segít megőrizni a Balaton értékes ökológiai rendszerét és a benne élő állatokat.

 


Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu/
 


Balaton érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ábrahámhegy kikötője

A TVSK kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján található. 100 cölöpös...

Michael Maier

Michael Maier vitorlázó bemutatása Michael Maier cseh származású vitorlázó. Finn és...

Bolcni

A bolcni jelentése csapszeg.

Fonyód Lighting ZRt. Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a GE Lightning Zrt. fonyódi ...

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.