Balatoni vizimentők

hirdetes

A balatoni vizimentőknek idén is sok dolguk volt

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az idei évben is bőven volt esemény a Balaton körül, már ami a vizimentők munkáját illeti. Elkészült az összesítés, hogy idén mennyi munkájuk volt a magyar tenger őrangyalainak. 

Bőven volt munkájuk a balatoni vizimentőknek

 

Mint minden évben, idén is volt sajnos bőven dolguk a balatoni vizimentőknek. Természetesen sajnos egy nyaralás során is előfordulhatnak olyan esetek, melyek sűrgős beavatkozást igényelnek. Sajnos sokan a mai napig sokan figyelmen kívül hagyják a balatoni viharjelzéseket, pedig a magyar tenger körül világszíntű a biztonsági berendezések színvonala. Minden évben vannak olyanok, akik szerint nem kell törődni azzal, ha sűrűsödnek a fényjelzések. Pedig a balatoni vihar nagyon gyorsan érkezik és a nagy szél sokszor még a gyakorlott úszók, sőt a vizimentők dolgát is megnehezíti.

 

Azonban nem csak ilyen problémák fordulhatnak elő. a 2017-es évben egy életmentés és közel háromezer szakszerűen ellátott sérülés volt a Balatoni Vizimentők összmérlege. A Magyar Vöröskereszt idén immáron a 11. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot. Június 30. és augusztus 20. között látta el ezt a megtisztelő feladatot a magyar tenger 12 településének 18 strandján a megbízott 231 önkéntes. Hogy mik votlak a leggyakoribb riasztási okok? A következő oldalon mutatjuk azt is.

hirdetes

 

 

Bőven volt munkájuk a balatoni vizimentőknek

 

hirdetes

A leggyakoribb sérülés a kagyló okozta vágás volt, de a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések és rosszullétek is a vezető okok közt voltak. Még június hónapban egy sikeres újraélesztés is történt, mely során a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonbogláron élesztettek újra egy 50 év körüli férfit, aki úszás közben lett rosszul.

 

A legeseménydúsabb nap július 23-án volt. ezen a napon összesen 144 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz. 2017-ben a balatonboglári Platán strandon keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ahol 357 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára.

 

A szolgáltatás indulása óta összesen 36 138 alkalommal intézkedtek az önkéntesek. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 5.0

Balaton