Balatoni vizimentők

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A balatoni vizimentőknek idén is sok dolguk volt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A balatoni vizimentőknek idén is sok dolguk volt


2017/08/25

Az idei évben is bőven volt esemény a Balaton körül, már ami a vizimentők munkáját illeti. Elkészült az összesítés, hogy idén mennyi munkájuk volt a magyar tenger őrangyalainak. 

Bőven volt munkájuk a balatoni vizimentőknek

Sokan figyelmenkívül hagyják a viharjelzéeket a Balatonon

Mint minden évben, idén is volt sajnos bőven dolguk a balatoni vizimentőknek. Természetesen sajnálatosan egy nyaralás során is előfordulhatnak olyan esetek, melyek sűrgős beavatkozást igényelnek. Sokan a mai napig  figyelmen kívül hagyják a balatoni viharjelzéseket, pedig a magyar tenger körül világszíntű a biztonsági berendezések színvonala. Minden évben vannak olyanok, akik szerint nem kell törődni azzal, ha sűrűsödnek a fényjelzések. Pedig a balatoni vihar nagyon gyorsan érkezik és a nagy szél sokszor még a gyakorlott úszók, sőt a vizimentők dolgát is megnehezíti.

 

Közel 3000 sérülést láttak el a vízimentők a Balatonnál

Azonban nem csak ilyen problémák fordulhatnak elő. a 2017-es évben egy életmentés és közel háromezer szakszerűen ellátott sérülés volt a Balatoni Vizimentők összmérlege. A Magyar Vöröskereszt idén immáron a 11. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot. Június 30. és augusztus 20. között látta el ezt a megtisztelő feladatot a magyar tenger 12 településének 18 strandján a megbízott 231 önkéntes. Hogy mik votlak a leggyakoribb riasztási okok, nézzük!

 

Kagyló okozta vágás a leggyakoribb sérülés a Balatonon

A leggyakoribb sérülés a kagyló okozta vágás volt, de a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések és rosszullétek is a vezető okok közt voltak. Még június hónapban egy sikeres újraélesztés is történt, mely során a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonbogláron élesztettek újra egy 50 év körüli férfit, aki úszás közben lett rosszul.

 

rekordszámú segítség nyújtás

A legeseménydúsabb nap július 23-án volt. ezen a napon összesen 144 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz. 2017-ben a balatonboglári Platán strandon keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ahol 357 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára.

 

A szolgáltatás indulása óta összesen 36 138 alkalommal intézkedtek az önkéntesek. 


Balaton érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hétvége Bécsben

Hétvége Bécsben

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz.

Eladó ingatlan Balaton

Egy eladó ingatlan Balaton partján nem csupán csodás otthont, de örök ebfektetési...

Kajüt

A kajüt másik nevén a hajófülke, lakótér, itt alszik a legénység, alkalmas még...

Trimmzsinór

A vitorlában lévő vékony állítózsinór. Általában a vitorla alsó- és hátsóélébe...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.