A balatonedericsi elátkozott Fekete-kastély legendája.

hirdetes

A balatonedericsi Fekete-kastély kísérteties története

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Gyilkosság, öngyilkosságok, szerelmi viszályok, féltékenykedések. A balatonedericsi Fekete-kastélyt nem véletlenül, és talán nem is alaptalanul nevezik elátkozottnak. Az omladozó falak, a burjánzó park ma is az egykori történésekre emlékeztetik az arra járókat.

A balatonedericsi Fekete-kastély története

Balatonederics apró települése a Balaton partján

 

Balatonederics Veszprém megyében, a Tapolcai járásban, közvetlenül a Balaton partján fekszik. 1214-ből származik az első említés a településről, a török háború idején a törökök, és a szigligeti vár katonáinak fosztogatását is elszenvedte, 1572-ben a törökök teljesen felégették. A település máig nagyon hangulatos, a szőlőhegyek, a népi stílusú présházak, a római katolikus templom, és az Afrikai Múzeum is okot adnak a község és a környék felfedezésére. Külterületén, a 71-es főút mellett fekszik a legendás balatonedericsi Fekete-kastély is burjánzó kastélypark ölelésében.

hirdetes

 

Balatonederics és a Fekete-kastély

 

A Fekete-kastély története

hirdetes

 

Az egykoron 220 millióért árult Fekete-kastély nem kellett senkinek, nem véletlenül. A hírhedt Nedecky-kastély egyesek szerint tetőszerkezete, mások szerint ajtajai valamint ablakai fekete színének köszönheti a nevét. Az 1800-as években Nedeczky Istvántól, aki pénzügyi nehézségekkel küszködött, vásárolta meg öccse, Nedeczky Jenő. Ugyan 1864-ben Istvánt letartóztatták és halálra ítélték, unokaöccsének, Deák Ferencnek segítségével végül amnesztiával felszabadult.

 

A szellemkastélyban 1912. július 2-án történt először gyilkosság. Egy balatonedericsi férfi szúrta agyon párját, aki a kastély szakácsnőjeként dolgozott. 2 évre rá a kastély tulajdonosa, Nedeczky Jenő, a 74. születésnapján agyonlőtte magát a kastély falai között.

 

Lapozz a következő oldalra a kastély történetének folytatásáért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a... Tovább

Dirk

A dirk meghatározását lásd a pihentető szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.