Balatonfenyvesi hajókikötő

hirdetes

Hatalmas fejlődés Balatonfenyvesen: a Balaton legszebb jachtkikötője várja a hajósokat!

tp
hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindig örömmel tölti el a szívünket, ha Magyarországon valami európai szintű fejlődést tapasztalunk. Balatonfenyves eddig egy kevésbé frekventált része volt a Balatonnak, de 2016-ban a hajózás egyik új központjává vált, szédületesen modern és gyerekbarát yachtkikötője révén. A Fenyves Yacht Club most egy akciót is hirdetett, melynek keretében 2 éjszakára szóló ajándék utalványt adnak a Club épületében található gyönyörű kis hotelbe. 

Balatonfenyves kikötő, hajózás

Akik szeretik a Balatont, azok régóta vitatkoznak róla, hogy melyik part is megfelelő, az igazi. Sokan esküsznek az északira, mivel a víz ott mélyebb, tisztább. A bortermelő vidékek közelsége, a Balaton egyik, de kimondottan az északi part fővárosának számító Balatonfüred óriási vonzerővel bír.

 

Sokan viszont a déli partra esküsznek. A víz itt nem olyan mély, könnyedén tud benne fürödni a kisgyerek is akár, hiszen sokáig be lehet menni a vízbe anélkül, hogy elmerülne az ember. Itt találhatóak az igazi „buli központok” is, mint például Siófok vagy Zamárdi.

 

Balatonfenyves a hajózás balatoni központja lett

 

Aki a déli partot és a nyugodtságot keresi, annak sem kell elkeserednie. Van átmenet. Erre a legtökéletesebb példa Balatonfenyves. Furcsa, de ehhez nagyban hozzájárul a tó egyik legnagyobb, de mindenképpen legmodernebb hajókikötője is. A balatoni hajózásról mint olyanról 1846 óta beszélhetünk. Előtti is volt, hogy cirkált rajta egy-két vízi jármű, de semmiképpen sem mondhatnánk szervezettnek a dolgot. Onnantól kezdve azonban megindult a fejlődés. A balatoni gőzhajózás feltételeit, mint oly sok mindent az országban, egyébként Széchenyi István teremtette meg.

hirdetes

 

Balatonfenyves Yacht Club

 

Egyre-másra sokasodtak a hajók, 1927-ben pedig megalakult a Balatoni Hajózási Részvénytársaság is. Természetesen a világháborúk és az utána bekövetkező szomorú események nem sokat segítettek. 1955-től a MAHART részeként működött tovább a balatoni hajózás. Időközben megjelentek a kompok is, melyek a mai napig szállítják az autókat és az utasokat. Népszerűsége töretlen.Az 1989-es rendszerváltás után minden felgyorsult. Új társaságok alakultak, megsokasodtak a magánhajók is. Egyre többen fedezték fel maguknak a vitorlázást, mely egy elképesztően jó, stressz oldó hobbinak bizonyul.

hirdetes

 

Hogyan kapcsolódik ez Balatonfenyveshez? A már említett hajókikötővel!

 

A balatonfenyvesi kikötő olyan léptékű fejlesztés, amely „beírja magát a Balaton történetébe” – mondta Halász János kulturális államtitkár a Fenyves Yacht Klub és a hozzá tartozó hajókikötő átadóján.

 

 

1997 óta tervezték már a megépítését és tavaly át is adták. Összesen 300-350 ajó kikötése lehetséges itt, ezen a 4 hektáros területen.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton hajó

Szótár

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni Tovább

Árbocfény

Az árbocfény, vagy másnéven topfény a vitorláshajók árboccsúcsán a Hajózási... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.