Balatonfenyvesi hajókikötő

hirdetes

Hatalmas fejlődés Balatonfenyvesen: a Balaton legszebb jachtkikötője várja a hajósokat!

tp
hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindig örömmel tölti el a szívünket, ha Magyarországon valami európai szintű fejlődést tapasztalunk. Balatonfenyves eddig egy kevésbé frekventált része volt a Balatonnak, de 2016-ban a hajózás egyik új központjává vált, szédületesen modern és gyerekbarát yachtkikötője révén. A Fenyves Yacht Club most egy akciót is hirdetett, melynek keretében 2 éjszakára szóló ajándék utalványt adnak a Club épületében található gyönyörű kis hotelbe. 

Balatonfenyves kikötő, hajózás

Akik szeretik a Balatont, azok régóta vitatkoznak róla, hogy melyik part is megfelelő, az igazi. Sokan esküsznek az északira, mivel a víz ott mélyebb, tisztább. A bortermelő vidékek közelsége, a Balaton egyik, de kimondottan az északi part fővárosának számító Balatonfüred óriási vonzerővel bír.

 

Sokan viszont a déli partra esküsznek. A víz itt nem olyan mély, könnyedén tud benne fürödni a kisgyerek is akár, hiszen sokáig be lehet menni a vízbe anélkül, hogy elmerülne az ember. Itt találhatóak az igazi „buli központok” is, mint például Siófok vagy Zamárdi.

 

Balatonfenyves a hajózás balatoni központja lett

 

Aki a déli partot és a nyugodtságot keresi, annak sem kell elkeserednie. Van átmenet. Erre a legtökéletesebb példa Balatonfenyves. Furcsa, de ehhez nagyban hozzájárul a tó egyik legnagyobb, de mindenképpen legmodernebb hajókikötője is. A balatoni hajózásról mint olyanról 1846 óta beszélhetünk. Előtti is volt, hogy cirkált rajta egy-két vízi jármű, de semmiképpen sem mondhatnánk szervezettnek a dolgot. Onnantól kezdve azonban megindult a fejlődés. A balatoni gőzhajózás feltételeit, mint oly sok mindent az országban, egyébként Széchenyi István teremtette meg.

hirdetes

 

Balatonfenyves Yacht Club

 

Egyre-másra sokasodtak a hajók, 1927-ben pedig megalakult a Balatoni Hajózási Részvénytársaság is. Természetesen a világháborúk és az utána bekövetkező szomorú események nem sokat segítettek. 1955-től a MAHART részeként működött tovább a balatoni hajózás. Időközben megjelentek a kompok is, melyek a mai napig szállítják az autókat és az utasokat. Népszerűsége töretlen.Az 1989-es rendszerváltás után minden felgyorsult. Új társaságok alakultak, megsokasodtak a magánhajók is. Egyre többen fedezték fel maguknak a vitorlázást, mely egy elképesztően jó, stressz oldó hobbinak bizonyul.

hirdetes

 

Hogyan kapcsolódik ez Balatonfenyveshez? A már említett hajókikötővel!

 

A balatonfenyvesi kikötő olyan léptékű fejlesztés, amely „beírja magát a Balaton történetébe” – mondta Halász János kulturális államtitkár a Fenyves Yacht Klub és a hozzá tartozó hajókikötő átadóján.

 

 

1997 óta tervezték már a megépítését és tavaly át is adták. Összesen 300-350 ajó kikötése lehetséges itt, ezen a 4 hektáros területen.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton hajó

Szótár

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre Tovább

Kávéház Budapest

Sokan nem tudják, de kis hazánkban található a Világ Legszebb Kávéháza! Ezen legendás... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes