Balatonfenyvesi hajókikötő

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hatalmas fejlődés Balatonfenyvesen: a Balaton legszebb jachtkikötője várja a hajósokat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hatalmas fejlődés Balatonfenyvesen: a Balaton legszebb jachtkikötője várja a hajósokat!


2017/02/07
tp

Mindig örömmel tölti el a szívünket, ha Magyarországon valami európai szintű fejlődést tapasztalunk. Balatonfenyves eddig egy kevésbé frekventált része volt a Balatonnak, de 2016-ban a hajózás egyik új központjává vált, szédületesen modern és gyerekbarát yachtkikötője révén. A Fenyves Yacht Club most egy akciót is hirdetett, melynek keretében 2 éjszakára szóló ajándék utalványt adnak a Club épületében található gyönyörű kis hotelbe. 

Balatonfenyves kikötő, hajózás

Akik szeretik a Balatont, azok régóta vitatkoznak róla, hogy melyik part is megfelelő, az igazi. Sokan esküsznek az északira, mivel a víz ott mélyebb, tisztább. A bortermelő vidékek közelsége, a Balaton egyik, de kimondottan az északi part fővárosának számító Balatonfüred óriási vonzerővel bír.

 

Sokan viszont a déli partra esküsznek. A víz itt nem olyan mély, könnyedén tud benne fürödni a kisgyerek is akár, hiszen sokáig be lehet menni a vízbe anélkül, hogy elmerülne az ember. Itt találhatóak az igazi „buli központok” is, mint például Siófok vagy Zamárdi.

 

Balatonfenyves a hajózás balatoni központja lett

 

Aki a déli partot és a nyugodtságot keresi, annak sem kell elkeserednie. Van átmenet. Erre a legtökéletesebb példa Balatonfenyves. Furcsa, de ehhez nagyban hozzájárul a tó egyik legnagyobb, de mindenképpen legmodernebb hajókikötője is. A balatoni hajózásról mint olyanról 1846 óta beszélhetünk. Előtti is volt, hogy cirkált rajta egy-két vízi jármű, de semmiképpen sem mondhatnánk szervezettnek a dolgot. Onnantól kezdve azonban megindult a fejlődés. A balatoni gőzhajózás feltételeit, mint oly sok mindent az országban, egyébként Széchenyi István teremtette meg.

 

Balatonfenyves Yacht Club

 

Egyre-másra sokasodtak a hajók, 1927-ben pedig megalakult a Balatoni Hajózási Részvénytársaság is. Természetesen a világháborúk és az utána bekövetkező szomorú események nem sokat segítettek. 1955-től a MAHART részeként működött tovább a balatoni hajózás. Időközben megjelentek a kompok is, melyek a mai napig szállítják az autókat és az utasokat. Népszerűsége töretlen.Az 1989-es rendszerváltás után minden felgyorsult. Új társaságok alakultak, megsokasodtak a magánhajók is. Egyre többen fedezték fel maguknak a vitorlázást, mely egy elképesztően jó, stressz oldó hobbinak bizonyul.

 

Hogyan kapcsolódik ez Balatonfenyveshez? A már említett hajókikötővel!

 

A balatonfenyvesi kikötő olyan léptékű fejlesztés, amely „beírja magát a Balaton történetébe” – mondta Halász János kulturális államtitkár a Fenyves Yacht Klub és a hozzá tartozó hajókikötő átadóján.

 

 

1997 óta tervezték már a megépítését és tavaly át is adták. Összesen 300-350 ajó kikötése lehetséges itt, ezen a 4 hektáros területen.

 

 

 

Balatonfenyves kikötő, hajózás

Balatonfenyves a Balaton déli partján fekvő település, nem messze Fonyódtól és mindössze 19 kilométerre Keszthelytől. Mint az összes déli parti településen, itt is áthalad a 7-es főút és közvetlen kijárata van az M7-es autópályának is. Az egyik legforgalmasabb vasútvonal, a híres Budapest-Székesfehérvár-Balaton-Nagykanizsa vonal hosszában vágja ketté a községet.Nem egy nagy település ez, hiszen ezen a Somogy-megyei településen 2260-an laknak. 

 

Ajándék éjszakák a Fenyes Yacht Club hotelébe!

Ha Önnek is van kedve közelebbről megnézni, hogy valójában milyen óriási léptékű ez a fejlesztés, mekkora hatással van ez a Balaton életére és a turizmusára, ha Önnek is van kedve a hajózás élményét kipróbálni, akkor ne habozzon felkeresni a Fenyves Yacht Clubot. Itt lehetősége van venni vagy bérelni magának és a hajójának helyet, amit egész évben használhat.  Egészen új élményben lesz része összességében, ezt garantáljuk!

 

 

 


Balaton hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bécsi húsvéti vásár

Bécsi húsvéti vásár

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része.

Alsóörs - TVSK (Túravitolás Sport Klub) kikötő

A TVSK alsóőrsi kikötője A Balaton északi partszakaszának gyöngyszeme Alsóörs....

Bolcni

A bolcni jelentése csapszeg.

Bókony

A bókony jelentése hajóborda.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.