notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Balatonfenyvesi hajókikötő

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Hatalmas fejlődés Balatonfenyvesen: a Balaton legszebb jachtkikötője várja a hajósokat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hatalmas fejlődés Balatonfenyvesen: a Balaton legszebb jachtkikötője várja a hajósokat!


2017/02/07
tp

Mindig örömmel tölti el a szívünket, ha Magyarországon valami európai szintű fejlődést tapasztalunk. Balatonfenyves eddig egy kevésbé frekventált része volt a Balatonnak, de 2016-ban a hajózás egyik új központjává vált, szédületesen modern és gyerekbarát yachtkikötője révén. A Fenyves Yacht Club most egy akciót is hirdetett, melynek keretében 2 éjszakára szóló ajándék utalványt adnak a Club épületében található gyönyörű kis hotelbe. 

Balatonfenyves kikötő, hajózás

Akik szeretik a Balatont, azok régóta vitatkoznak róla, hogy melyik part is megfelelő, az igazi. Sokan esküsznek az északira, mivel a víz ott mélyebb, tisztább. A bortermelő vidékek közelsége, a Balaton egyik, de kimondottan az északi part fővárosának számító Balatonfüred óriási vonzerővel bír.

 

Sokan viszont a déli partra esküsznek. A víz itt nem olyan mély, könnyedén tud benne fürödni a kisgyerek is akár, hiszen sokáig be lehet menni a vízbe anélkül, hogy elmerülne az ember. Itt találhatóak az igazi „buli központok” is, mint például Siófok vagy Zamárdi.

 

Balatonfenyves a hajózás balatoni központja lett

 

Aki a déli partot és a nyugodtságot keresi, annak sem kell elkeserednie. Van átmenet. Erre a legtökéletesebb példa Balatonfenyves. Furcsa, de ehhez nagyban hozzájárul a tó egyik legnagyobb, de mindenképpen legmodernebb hajókikötője is. A balatoni hajózásról mint olyanról 1846 óta beszélhetünk. Előtti is volt, hogy cirkált rajta egy-két vízi jármű, de semmiképpen sem mondhatnánk szervezettnek a dolgot. Onnantól kezdve azonban megindult a fejlődés. A balatoni gőzhajózás feltételeit, mint oly sok mindent az országban, egyébként Széchenyi István teremtette meg.

 

Balatonfenyves Yacht Club

 

Egyre-másra sokasodtak a hajók, 1927-ben pedig megalakult a Balatoni Hajózási Részvénytársaság is. Természetesen a világháborúk és az utána bekövetkező szomorú események nem sokat segítettek. 1955-től a MAHART részeként működött tovább a balatoni hajózás. Időközben megjelentek a kompok is, melyek a mai napig szállítják az autókat és az utasokat. Népszerűsége töretlen.Az 1989-es rendszerváltás után minden felgyorsult. Új társaságok alakultak, megsokasodtak a magánhajók is. Egyre többen fedezték fel maguknak a vitorlázást, mely egy elképesztően jó, stressz oldó hobbinak bizonyul.

 

Hogyan kapcsolódik ez Balatonfenyveshez? A már említett hajókikötővel! 

A balatonfenyvesi kikötő olyan léptékű fejlesztés, amely „beírja magát a Balaton történetébe” – mondta Halász János kulturális államtitkár a Fenyves Yacht Klub és a hozzá tartozó hajókikötő átadóján.

 

 

1997 óta tervezték már a megépítését és tavaly át is adták. Összesen 300-350 ajó kikötése lehetséges itt, ezen a 4 hektáros területen.

 

 

 

Balatonfenyves kikötő, hajózás

Balatonfenyves a Balaton déli partján fekvő település, nem messze Fonyódtól és mindössze 19 kilométerre Keszthelytől. Mint az összes déli parti településen, itt is áthalad a 7-es főút és közvetlen kijárata van az M7-es autópályának is. Az egyik legforgalmasabb vasútvonal, a híres Budapest-Székesfehérvár-Balaton-Nagykanizsa vonal hosszában vágja ketté a községet.Nem egy nagy település ez, hiszen ezen a Somogy-megyei településen 2260-an laknak. 

 

Ajándék éjszakák a Fenyes Yacht Club hotelébe!

Ha Önnek is van kedve közelebbről megnézni, hogy valójában milyen óriási léptékű ez a fejlesztés, mekkora hatással van ez a Balaton életére és a turizmusára, ha Önnek is van kedve a hajózás élményét kipróbálni, akkor ne habozzon felkeresni a Fenyves Yacht Clubot. Itt lehetősége van venni vagy bérelni magának és a hajójának helyet, amit egész évben használhat.  Egészen új élményben lesz része összességében, ezt garantáljuk!

 

 

 
Balaton hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen...

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.

Sudár Regatta vitorlás hajó

Sudár Regatta Skandináv vonalvezetésű egységes osztályhajó. Magyarországon 1985 óta...

Log

Log - hajósebességet mérõ müszer

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!