Balatonföldvár 3 legismertebb strandja

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Milyen helyeken tudok strandolni a Balaton déli partjának legszebb kisvárosában, Balatonföldváron?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Milyen helyeken tudok strandolni a Balaton déli partjának legszebb kisvárosában, Balatonföldváron?


2020/08/07

Frissítve: 2024/05/22
Frissítette: ZH

Ez a település a nyugodt, családias pihenésre vágyoknak tökéletes hely lehet. A Balaton vize itt sekély, és fokozatosan mélyül, így a gyerekes családok számára is kedvez ez a kisváros. Szerencsére nem csak egy strandja van ennek a településnek, így nézzük meg, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha a tó vizében szeretnénk fürdeni.

Balatonföldvár strandjai

A Balaton legárnyasabb kutyabarát fürdőhelye


Ez a fürdőhely körülbelül 2500 négyzetméteres, így van területünk bőven, ha játszani szeretnénk a kedvenc kutyusunkkal. Rengeteg fa van a helyen, így a Nap nem jelent veszélyt a kifáradt kutyusokra. A víz itt a déli parthoz képest hamarabb mélyül, de a nádasnak köszönhetően a part közelében sekély marad a Balaton, így a fürdésen kívül tudunk labdázni vagy frizbizni a házi kedvencünkkel. Az állatok vízbejutását egy rámpa könnyíti meg, és ezen kívül külön illemhely van kialakítva a tisztaság megőrzésének érdekében. A több mint 120 éves fürdővárosban egyre több szálloda és más egyéb szálláshelyek ügyelnek arra, hogy egy nyaralás alkalmakor ne kelljen elszakadnia a kutyusnak a családjától. A Turisztikai Egyesület létrehozta a dog.foldvar.info weboldalt, ahol könnyen meg tudjuk keresni a kutyabarát helyeket, vagy éppen a legközelebbi állatorvosi rendelőt.

 

Keleti strand


Ha Szántód irányából jövünk Balatonföldvárra, akkor a parhoz legközelebbi utcán találjuk meg a Keleti strandot. A strand utca felőli részén különböző homokos sportpályák, foci-, kosár-, és röplabdapályák foglalnak helyet. A fürdőzőhely egész területén találhatunk árnyékos helyeket, mivel sok hatalmas fa van, de abban az esetben, ha napozásra szánjuk magunkat, akkor is találunk magunknak megfelelő helyet. Idén is találkozhatunk különböző animátorok által szervezett programokkal, ahol jól tud szórakozni a család minden tagja. Itt általában az ügyességi játékok és sportversenyek a jellemzőek. 2017-ben átadtak egy több mint 40 méter hosszú, 1000 négyzetméteres fövenyes partszakaszt, és üzembe helyeztek több értékmegőrzőt, nyugágyat és napernyőt is. A strandon található több öltöző, zuhanyzó és illemhelység is, ami nem utolsó szempont egy strandválasztás közben. Hogy mit rejt még a Keleti strand? A következő oldalon megtudhatjuk!


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a...

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a...

Habléc

A habléc a hajók orrfedélzetén található vízlevezető "bajusz".

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal

Ábrahámhegy kikötője

A TVSK kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján található. 100 cölöpös...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.