Vizes vb fejlesztések Balatonfüreden

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kell-e Balatonfürednek a vizes vb?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kell-e Balatonfürednek a vizes vb?


2017/07/13

Nemrégiben körbejárta az egész magyar sajtót, hogy Balatonfüred nem biztos, hogy jól járt azzal, hogy a vizes vb egyik házigazdája lesz. Most nézzük meg a szikár tényeket a beruházásokról.

Balatonfüred vb fejlesztések

A felvetés már csak azért is volt érdekes, mivel ezek a fejlesztések nem egy évre készülnek el és nem viszi senki őket tovább a vb után. Hosszú távra oldja meg a régóta fennálló gondokat, mely után a városban élőknek könnyebbek lesznek a mindennapok. Attól, hogy most egy ideig fel volt/van túrva a város, még a fejlődés megkérdőjelezhetetlen. A világ összes városában így működnek a dolgok, ha építkezésekről van szó.

 

Nézzük meg tehát sorjában, hogy miket terveztek és miket sikerült elérni a városban a fejlesztések terén:

 

-A sokat emlegetett és szidott mélygarázs július 12-én megkapja a használatbavételi engedélyt. Ez  190 férőhelyes lesz.

-A vb kezdetéig átadják a Zákonyi és a Honvéd utcát összekötő utat, így végre jelentősen csökkennek a Zákonyi út terhei.

- Nagyon fontos hír az autósoknak, hogy kész lesz a Huray utcai parkoló is, így a parkolással is kisebb gondok lesznek ezáltal ezentúl.

- A vb miatt később lesznek a borhetek, de ezt a szervezők már jó ideje tudják.

-A Masters vb után (augusztus 12) az összes konténert elviszik a Tagore sétányról.

-A vb-re épített lelátók a városban maradnak és felhasználják őket a későbbiekben. 

 

 

Minden város és település életébe hatalmas plusz bevételt hoz egy vb. A turisták által elköltött nem kevés pénz, az itt lefoglalt vendégéjszakák, és a remélhetőleg pozitív hírek mind-mind olyan dolgok, melyek akármennyi pénzt megérnek.

Balatonfürednek nem biztos hogy lett volna lehetősége arra, hogy átépüljön a vasútállomás, hogy elkészüljön a mélygarázs és a környező utcák felújítása. Új zöldfelületet tudtak kialakítani, ami közösségi térként funkcionálhat majd a jövőben. Évtizedes igény válik most valósággá, hogy megoldódik az alsó városrész csapadékelvezetése. Kiépült az ingyenes WIFI hálózat és a biztonságot növelő kamerarendszer. 

Ezek mind egy modern város alapjai. Ezek után tényleg kérdéses még, hogy Balatonfürednek kellett ez a világesemény?


Balaton érdekesség versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csopaki Hajóállomás Zrt.

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt. csopaki...

Halzolás, perdülés

A hajó irányváltoztatása elfele a széltől, melynek során a hajó iránya – farával a...

Melges 24

Melges 24 vitorlás hajó történet,bemutatás,leírás 1992-ben Buddy Melges megnyerte az...

Beggelés

Az orrvitorla széllel szembeni elfordítása.

Kutter

A kutter vitorlázatot használó hajók két orrvitorlát használnak egymás mögött, plussz...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.