Szeptember 8-án Balatonfüreden csodálatos eseményen vehetünk részt, hiszen a 31. Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny kerül megrendezésre, koncertekkel.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ünnepeljük a költészetet szeptember 8-án Balatonfüreden: 31. Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ünnepeljük a költészetet szeptember 8-án Balatonfüreden: 31. Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny


2023/09/06
NA

A 31. Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny szeptember 8-án veszi kezdetét Balatonfüreden, és a kétnapos irodalmi fesztivál számos izgalmas eseményt kínál a közönségnek. A rendezvény szervezői szerint az eseményen kiállítások, koncertek és könyvbemutatók várják az érdeklődőket, emellett lehetőség nyílik a díjazott versek meghallgatására is.

Balatonfüredi költőverseny

Balatonfüredi költőverseny szeptember 8-án

 

Az idei költőversenyre több mint háromszáz vers érkezett, és a zsűri döntése alapján Farkas Wellmann Endre "A vándor" című költeménye nyerte el a fődíjat. Különdíjban részesült Jóna Dávid "Patchwork" című verséért, és a zsűri Térey János díjjal ismerte el Payer Imre "Rapszódia tájakról, időkről" című alkotását.
A költőverseny hivatalos megnyitása szeptember 8-án történik a Kisfaludy Galériában, ahol Borbély Szilárd költő, a "Nincstelenek" című regény szerzője emlékét felelevenítő kiállítás nyílik. A közönség Tamus István grafikáit is megtekintheti ezen a helyszínen. Ezután a hagyományokhoz hűen a Tagore sétányon, Salvatore Quasimodo emlékfájánál tartanak ünnepséget, majd este az Anna Grand Hotel dísztermében kerül sor a költőverseny díjainak átadására, ahol a díjazott költők felolvassák verseiket.

 

Balatonfüredi költőverseny szombati programok

 

A szombati programok között bemutatásra kerül Franco Cajani "Visszapergetett álmok másodszor" című kötete, valamint Roberto Ruspanti "Agrigentói sétány" című regénye is. Az események között szerepel irodalmi kerti parti borkóstoló, Bakos Árpád triójának koncertje, Stamler Ábel vallástudós beszélgetése Horváth Róbert vallás-filozófussal, valamint a Hamvas Béla meghívásos esszépályázat eredményhirdetése is. Emellett bemutatják a "Minden örömben bor" című könyvet is.

 

Balatonfüred és Salvatore Quasimodo kapcsolata

 

Az eseménynek különös jelentősége van, mivel Salvatore Quasimodo, az olasz Nobel-díjas költő 1961-ben látogatott el Balatonfüredre, ahol a Tagore sétányon emlékfát ültetett, és egy versben örökítette meg érzéseit a balatoni táj és a város iránt. Azóta minden évben megrendezik a Quasimodo nemzetközi költőversenyt tiszteletére, amelyre minden évben több száz magyar és külföldi pályázat érkezik. A verseny harminc éve alatt számos neves költő kapott már díjat, például Faludy György, Határ Győző, Orbán Ottó, Czigány György, Gergely Ágnes, Gömöri György, Zalán Tibor, Szálinger Balázs, Marno János és Tóth Krisztina.


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Futtatás

Futtatásnak nevezzük ha széllel szembeni haladáskor, ha a hajó és a vitorlázat által...

Kenese - Balatonfői Yacht Club (BFYC)

A  Kenesei Balatonfői Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton keleti...

Flokko

A flokko egy könnyű széljelzó szalag.

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...

Új építésű lakás Herceghalom

Miért kiváló választás egy új építésű lakás Herceghalmon? Herceghalom a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.