A Balatonon tilos, de a természet egy új korcsolyapályát alkotott a belvízen

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Balatonon tilos, de a természet egy új korcsolyapályát alkotott a belvízen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Balatonon tilos, de a természet egy új korcsolyapályát alkotott a belvízen


2024/01/15
ZH

Forrás: Sokszinuvidek.24.hu - Somogyi László képeivel

A Balaton jegén való tartózkodás helyett egy alacsony fekvésű réten kialakult belvíz most korcsolyázási lehetőséget kínál a térség lakóinak és látogatóinak. A természet által teremtett korcsolyapálya megmutatja, hogy milyen csodákra képes!

belvíz korcsolyapálya

A természet egy korcsolyapályát alkotott a Balatonnál a belvízből


A Balaton jegén való tartózkodás tilos és életveszélyes, azonban egy alacsony fekvésű réten, Hegymagas, Nemesgulács, és Badacsonytördemic háromszögében, a természet különleges korcsolyapályát alkotott meg a napokban. Míg a Balaton jégrétege még nem alkalmas sportolásra, a befagyott belvíz egyedi lehetőséget kínál a korcsolyázás szerelmeseinek. Ezt Somogy László, fotós is megörökítette, hiszen volt alkalmuk a hétvégén kiélvezni a természet által alkotott lehetőséget!

 


Az idei évben ismét kevés az esély a Balatonon való korcsolyázásra, kivéve, ha műjégpályák biztosítják a megfelelő feltételeket. A parti sáv és a kikötők körül kialakult vékony, 2-3 centiméteres jég nem csak életveszélyes, hanem sportolásra sem alkalmas! Azonban a belvíznek sikerült úgy befagynia, hogy egy népszerű korcsolyapálya alakuljon ki! 

 


Hogyan lett a belvízből korcsolyapálya?

A Tapolca medencéjében az elmúlt év csapadékos időjárása kisebb-nagyobb belvizek kialakulásához vezetett. Hegymagas, Nemesgulács, és Badacsonytördemic háromszögében elterülő alacsony fekvésű réten különleges jelenség történt: a területen kialakult a környék legnagyobb belvíze, ami a hideg időjárásnak köszönhetően megfelelő vastagságú jégréteget kapott.

 


Az Ökológiai Látogatóközpont vezetője megosztja élményeit


Somogyi László, a Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont vezetője, aki már több alkalommal megörökítette a térség természeti szépségeit, személyesen élte át a belvízi korcsolyázás varázsát. Az elmúlt hét hideg időjárásának köszönhetően a befagyott belvíz egyedülálló lehetőséget kínált a térség lakóinak és látogatóinak, amit László egy videóban is rögzített:

 

 

 

Pénteken László egyedül élvezte a befagyott belvízen való korcsolyázás élményét, de szombaton már a családjával tért vissza. A gyerekek nagy örömmel korcsolyáztak, és László kislánya itt sajátította el az új sportág fortélyait. A téli időjárás adta kikapcsolódás és a természet szépségei mellett Somogyi László páratlan fotókat és videókat készített, melyek a térségben kínált egyedi élményeket örökítik meg.

 

A Balaton környékén kialakult belvíz korcsolyapálya kiváló példa arra, hogy a természet mindig képes új és meglepő szórakozási lehetőségeket teremteni. A hideg időjárás által alkotott környezet örömteli pillanatokat nyújtott a térség lakóinak és a környékre látogatóknak, akik egyedi módon élhették át a korcsolyázás varázsát a természet adta környezetben.

 

 

 


 


Balaton divat érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Buddy Melges

Buddy Melges vitorlázó életrajz Buddy Melges a világ egyik legsikeresebb verseny...

tanfolyam

Tanfolyam szó magyarázata A kurzus az a keret, amelyben a hallgatók meghatározott rend...

Kalóz vitorlás hajó

Kalóz vitorlás hajó története 1937-ben a Német Vitorlás Szövetség egy 10m2-es...

Osztályjelzés

  A hajó típusának jelzése a nagyvitorlán.

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.