Biciklivel a Balaton körül: legszebb panorámák a Balaton körüli bicikliútról

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Biciklivel a Balaton körül: ezeket a csodálatos panorámákat neked is látnod kell

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Biciklivel a Balaton körül: ezeket a csodálatos panorámákat neked is látnod kell


2020/01/18
VN

A több, mint 200 kilométer hosszan elterülő Balatont körülölelő kerékpárúton egyszer mindenkinek végig kell mennie. Nemcsak azért, mert nagyon jó szórakozás, akár baráti társasággal, akár a családdal egy ilyen bicikli körút, hanem azért is mert az útközbeni látvány tényleg szavakkal nem leírható. A következőkben bemutatunk 5 útszakaszt, amik olyan csodálatos látványt nyújtanak, hogy semmiképpen sem szabad kihagyni őket, ha a teljes tavat nem is tekeritek körbe, ezeken a helyeken érdemes végig menni! 

balatoni bicikliút legszebb panorámái, amiket neked is látnod kell

Biciklivel a Balaton körül: Világosi magaspart

Már rögtön a Balaton csücskénél érdemes elkezdeni a biciklitúrát, hiszen már itt egy nagyon szép szakasz tárul elénk. Balatonvilágoson és Akarattyán át ugyanis egy meredek partszakasz tetején halad az út, ahonnan jó időben egész a keleti medencéig ellátni. Érdemes kicsit megállni, és megcsodálni a gyönyörű kilátást már ezen a szakaszon is, és csak azután tovább haladni.

 

Biciklivel a Balaton körül: Aszófőt és Örvényest összekötő szakasz

Ez a két helységnév lehet, hogy nem sokat mond neked, de eláruljuk, hogy Tihany után valamivel következnek, ha Keszthely felé vesszük az irányt. Az Aszófőt és Örvényes összekötő út pedig pont olyan magasságban van, ahonnan jól belátni az egész Tihanyi félszigetet, a látvány tényleg csodálatos.

 

Biciklivel a Balaton körül: Balatonederics- Balatongyörök

Egy újabb meseszép szakasz következik Zala és Veszprém megye határánál. Ezen az útszakasz a szebbnél-szebb panorámák követik egymást, szinte tátva marad az ember szája a látványtól. De az i-re a pontot a Szépkilátó teszi fel, az egyik legszebb kilátás itt tárul elénk, a Balaton, a Tapolcai-medence, a Badacsony, a Szigliget, és a Szent György hegy kombinációjának látványa minden erre tévedőt megállít.

 

Biciklivel a Balaton körül: A fonyódi löszfal

Egy kis változatosság üdítően fog hatni, ha megérkezel Fonyód közelébe, és az üdülőfaluk nyüzsgését felváltja végre a csodálatos part menti látvány. Az egyik oldalt a löszfal magasodik, a másikon pedig a festői szépségű Badacsony látképe tárul eléd, ez az a látvány, amihez hozzá lehetne azért szokni.

 

Biciklivel a Balaton körül: Római út, Badacsony

Badacsonytomajtól egészen a Lábhegyig a Római úton tekerhetjük a bringáinkat, amely bár párhuzamosan fut a 71-essel, mégis feljebb fut, ennek köszönhetően a kilátás gyönyörű. Ráadásul több kilométeren át a szőlőtőkék között tart az út. Egy romantikus biciklitúrához nincs is ideálisabb választás!
 


Balaton érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Banque Populaire V

Banque Populaire V vitorlás hajó,trimarán A Banque Populaire V jelenleg a legnagyobb...

Balatonfüred - Hajógyári Kikötő

A Balatonfüredi Hajógyári kikötő leírása: A Balaton keleti medencéjének északi...

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.

Salona 40

Salona 40 vitorlás hajó bemutatása A Salona 40 a második vitorlás hajó a Salona...

Flatterolás

A flatterolás a vitorla lobogtatása.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.