Balatoni hotel, ahol a vendégeknek kell kifizetniük a fűtésszámlát

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Egy balatoni hotel a vendégekkel fizetteti ki a fűtésszámlát

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egy balatoni hotel a vendégekkel fizetteti ki a fűtésszámlát


2023/12/06
NA

A Balatonszemesi Wellness Hotel Szindbád egy új árazási rendszer talált ki, melynek bevezetése valószínűleg a magas energiaköltségekkel magyarázható. A változásokról a portfolio.hu számolt be, amely észrevette, hogy a hotel honlapján 21 500 forint/fő/éjszakás szállásdíjat kommunikálnak, minimum 2 éjszakás foglalás esetén. Azonban a részletek között feltűntek érdekes dolgok!

Balaton hotel fűtésszámla

Az ördög a részletekben rejlik, ennél a balatoni hotelnél biztosan

 

Az árakban fel van tüntetve az energiaköltség-hozzájárulás is, mely a fűtési szezon előtt 1270 forint/fő/éjszakát, fűtési szezon alatt pedig – október 20-tól április 20-ig – már 3270 forint/fő/éjszakát tesz ki. Emellett bevezették a kötelező minibárhasználati díjat is, mely 1850 forint.
A változásoknak további részletei is napvilágra kerültek. Az előtti parkolás továbbra is ingyenes, azonban a zárt, kamerával figyelt parkoló használatáért éjszakánként már 1270 forintot kérnek. A portál megpróbálta megkérdezni a hotel vezetését arról, hogy a vendégek hogyan fogadták az új költségelemeket, ám a megkeresésre nem érkezett válasz.

 

A vendégek nem érti ezt a fajta árazást a balatoni hotel esetében

 

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a portálnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy a fűtésre és hűtésre pluszpénzt kérni valószínűleg nehezen érthető a vendégek számára. A szakértő szerint az ilyen típusú árazás inkább felbosszantja, nem pedig vonzza a vendégeket. Bár minden szálloda számára a saját üzleti modell kialakítása magánügy, Flesch elnök úgy véli, hogy a vendégektől minden apró szolgáltatásért külön díjat kérni, nem lenne a legkifizetődőbb stratégia.


Sívó Roland, az AquaWorld Resort Budapest létesítményigazgatója hozzátette a saját tapasztalatait a piaci tendenciákról. Elmondása szerint a szobaáraknál a piac elfogadóképessége a határán van. Ők a csomagjaikból semmit sem vettek ki, viszont a kiegészítő szolgáltatások árait 10-15 százalékkal kénytelenek voltak emelni. A drágulás oka számos tényezőre vezethető vissza, mint például az ételek-italok, a munkaerő, a kozmetikai kezelések és a mosás költségei.


Az új árazási rendszer bevezetése tehát nemcsak a Balatonszemesi Wellness Hotel Szindbád vendégeiben keltett kíváncsiságot, hanem általánosan a szállodaipari árazási stratégiák iránt is felvetett kérdéseket. A vendégek elvárásai és az elfogadható árszintek közötti egyensúly megtalálása kulcsfontosságú lehet a szállodai szolgáltatások fejlesztése és versenyképességük fenntartása szempontjából.


forrás: vg.hu 
 


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Trevor Millar

Trevor Millar vitorlás edző életrajz Írországban született. A mai nappal bezárólag 25...

tanfolyam

Tanfolyam szó magyarázata A kurzus az a keret, amelyben a hallgatók meghatározott rend...

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Élesedés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.