Íme a Balatoni várak legszebbjei egy csokorban!

hirdetes

Ismerkedj meg a Balaton környéki várakkal!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 


Akárcsak az ország minden táján, a Balaton vonzáskörzete is tele van várakkal, és várromokkal, amiket érdemes meglátogatni. Összeszedtünk nektek csokorba egy párat, és ha arra jársz, ki ne hagyd őket!

Ismerd meg a Balaton menti várak legszebbjeit!

1.Szigliget
A Balaton egyetlen tóparti vára ez, melynek nagy részét lerombolták, de az utóbbi években sikeresen helyre is állították, és 2014 óta még több érdekességet találunk itt. Igazi ágyúkra bukkanhatunk is, kipróbálhatjuk a kardforgatás mesterségét, és kiállítás is színesíti az idelátogatók élményeit. 

 

 

2. Veszprém
Bár a köré emelt falak sokasága miatt nem túl sokat látni a várból, ez a város legmesebelibb területe. Barokk stílusjegyben épült házak, a Tűztorony, és a Szent Mihály-székesegyház teszi még hangulatosabbá az erre járók számára az itt töltött időt, de érdemes az egész óvárost bejárni. Ez a vár található a legközelebb Alsóörshöz, ahol a legjobb balatoni szállásra bukkantunk. Alsóörs szuper kiindulópontja a balatoni kirándulásoknak, és a strandja is az egyik legjobb az északi parton, szóval csak ajánlani tudjuk! További információkért kattintsatok ide: szállás Alsóörsön.

hirdetes

 

 

3. Pécselyi Zádorvár
A szép várat már a XV. században elhagyták, és nem is igazán ismert, és ma már csak a romjainak martaléka látható, de érdemes megnézni egy-egy erdei túra alkalmával a Tihanyi Apátságtól nem messze található várromot.

 

Ismerd meg a Balaton menti várak legszebbjeit!

4. Nagyvázsonyi Kinizsi Vár

hirdetes
A híres Kinizsi Pál, Mátyás királyunk jobb keze nem csak várromot hagyott ránk, hanem egy egész várat! Ráadásul minden évben rengeteg programmal, például lovagi tornákkal, koncertekkel színesítik a lehetőségek közül való választást az ideérkezőknek.

 

 

 

5. Fácános vár
Egyike a Fonyód környéki „váraknak” , bár egy könnyű palánkvárat rejt magában, amiből szinte csak a várárok maradt meg, de mára rekonstruálták, és ma már mindenki számára elérhető aki egy könnyű sétára vágyik valami érdekességgel egybekötve.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

érdekességek túra utazás

Szótár

Schwert

Schwert (ejtsd: svert) - jolle leengedhetõ uszonya, oldalsodródás ellen Tovább

Jorge Zarif

Jorge Zarif A fiatal Junior reménység Jorge Zarif mindössze 16 éves, mégis az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes